10 gode ting du kan gøre for dig selv, inden 2018

6. december 2017EmmaEngmark
Blog post

Ur – ChrisCopenhagen // Skjorte og jeans – H&M // Støvler – Tamaris // Taske fra Gucci.
Uret og støvlerne, er modtaget i gave.

Hej søde piger, og velkommen tilbage til bloggen.

Hvor vildt er det ikke lige, at vi snart skifter til år 2018? Personligt har jeg haft lidt svært ved at følge med, da jeg føler at det lige har været sommer. Hele året er generelt bare gået så stærkt, hvilket selvfølgelig kun er en positiv ting. Når tiden går hurtigt, så har man det jo godt, ik? 2017 har også haft så utrolig mange gode ting og oplevelser at byde på, og jeg glæder mig meget til at se hvad næste år har i gemmerne.

Dagens indlæg, skal handle lidt om selvforkælelse og hvad du kan gøre for dig selv i årets sidste måned, for at blive den bedste udgave af dig selv til det nye år. Mange af os bruger det nye år, som et startskud til en ny og bedre version af os selv – blandt andet med tonsvis af nytårs fortsætter, der aldrig holder længere end til februar måned. Jeg synes selv at det er en god idé med (realistiske) nytårs fortsætter, men jeg tror ligeså meget på at man kan starte nu, i stedet for at vente til starten på et nyt år.

Så i dag vil jeg starte med at nævne ti ting, som du kan gøre for dig selv, for at komme i et bedre mindset til næste år. Det er alt fra en road trip til at få ryddet ud i skabet. En slags detox og et boost, så du kan starte 2018 på en god måde.

Læs også: Sådan finder du glæden frem i din hverdag.

10 ting du kan gøre for dig selv inden 2018:

 • Ryd op og ryd ud. En ‘spring cleaning’ om man vil. Hvor rart er det ikke med et helt rent og ryddet hus? Men hvor ofte får man det gjort? I mit tilfælde, er det ærlig talt ikke særlig tit. Nu har du en helt måned til at få det gjort, og starte det nye år i rene og organisere omgivelser. Ryd ud i det skab, og donér alt det tøj, som du ikke bruger mere. Gør det samme med bøger, dvd’er, køkken redskaber og så videre. Slut det hele af med en rengøring af gulve, vinduer og hele molevitten. Det tager tid, men det føles godt, når det endelig er gjort.

Læs også: 4 tips til en minimalistisk garderobe.

 • Prøv en ny sport. Et af de klassiske fortsætter, er at træne mere. Gå mere i fitness centret. Noget som de færreste overholder. Og måske er det fordi fitness centeret ikke lige er noget for alle? Så hvad med at prøve en ny sportsgren eller en ny klasse, og se om det ikke er noget. Personligt får jeg mest ud af at lave træning med youtube videoer hjemme i stuen – ofte bruger jeg Blogilates til at træne med. Men måske yoga vil være bedste til dig? Eller boksning. Eller løb, svømning, ridning. Der er  mange muligheder, så det er bare om at finde dét, der virker bedst for dig. Og hvis du ikke prøver det af, så finder du aldrig ud af det.
 • Inviter alle veninderne til middag. December er en rigtig travl måned for alle, og det kan derfor være svært at få presset alle vennerne ind i ens skema. Hvad med at invitere alle pigerne over til lækker mad og måske et par drinks? Så får I alle sammen set hinanden på én gang, du har muligheden for at afprøve en ny opskrift og du får ikke dårlig samvittighed over at du ikke har tid til at se alle sammen individuelt.
 • Tag på en roadtrip. A og jeg skal til Tyskland i julen, for at besøge mine forældre i Bremen, så vores roadtrip er allerede planlagt. Har du ikke en roadtrip planlagt, så få det gjort. Måske vil du gerne se Århus i juletiden, eller er nysgerrig på Møns klint. Så tag en (eller flere) veninder under armen, pak bilen med lækre snacks og en masse god musik. Roadtrips kan være så hyggelige og er altid en god mulighed for at få snakket en masse. Da jeg var lille, tog min mor og jeg tit på en lille roadtrip sammen, fordi vi snakkede så utrolig godt sammen når vi kørte i bil. Af en eller anden grund.
 • Få styr på kalenderen. Hvad enten du foretrækker en digital kalender, som på din telefon eller en manuel kalender, så er det om at få gjort klar til det nye år, velvidende om hvordan du gerne vil bruge din kalender. Selv har jeg i år brugt en kalender fra Atelier Aarhus, og jeg har allerede købt deres nye version til det kommende år. Jeg har nok ikke brugt kalenderen så meget som jeg burde, men de måneder hvor jeg har, har jeg virkelig kunne se en forskel i min produktivitet og min organisering på bloggen, arbejdet og mit privat liv generelt.

 • Læs en bog. Eller lyt til en – som er mere passende i mit tilfælde. I øjeblikket lytter jeg til den sidste bog i Harry Potter serien (igen, ja) og jeg håber på at blive færdig med den inden slutningen af december. Personligt havde jeg et mål for 2017 om at læse eller lytte til en bog hver måned. Jeg er indtil videre oppe på 11 bøger, så den jeg er i gang med nu, vil så blive rosinen i pølseenden. Jeg satte mig selv det mål, fordi jeg elsker at læse men aldrig giver mig selv tid til det. Nu har jeg så oprettet en konto hos Mofibo, hvor jeg får læst og lyttet til en masse bøger. Jeg har fortalt et par gange at jeg altid lytter til enten bog eller podcast på vej til arbejde, og det har virkelig hjulpet mig med at finde en indre ro, inden en hektisk dag på arbejdet. Så gør dig selv den tjeneste at sætte tid af, til at lytte eller læse en bog.

Læs også: Sådan får du tid til flere bøger.

 • Lav en digital detox. Få styr på din telefon, din computer, din iPad og dine sociale medier. Det kan godt tage et par timer, men hold nu op, hvor er det bare lækkert bagefter. Vælg en ting at gå i gang med først, jeg gik for eksempel i gang med min mail og fik afmeldt mig fra alt reklame. Hvilket virkelig har skåret gevaldigt ned i mine mails på en dag. Så gik jeg i gang med dem, som jeg følger på både instagram og facebook. Alle dem, som jeg ikke finder interessante, inspirerende eller kontoer, der bare aldrig bliver brugt mere, vælger jeg ikke at følge mere. Ryd ud i dine venner på facebook. Ryd ud i dine billeder på telefonen, læg dem over på din computer eller en ekstern harddisk. Gå alt det igennem, som du kan og start det nye år med masser af plads på telefonen og nyd ikke at blive spammet med jule hilsner fra din klassekammerat i første klasse, som du ikke har snakket med i tyve år.
 • Find dig en hobby. Min hobby er selvfølgelig min blog. Måske er du ikke meget for at blogge, men måske mere for at hækle, male eller du vil lære at spille et bestemt instrument? Jeg synes det er vigtigt at have noget at gå op i – det at blogge, har lært mig en masse ting. For eksempel at tage billeder (hvilket faktisk er sværere end det lyder) og har gjort mig bedre til at skrive og formulerer mig bedre på skrift. Du kan lære utrolig meget af at have en hobby, og det er jo altid skønt at få nogle nye kompetencer. Det kan godt tage lidt tid at finde dét som du virkelig brænder for, men det kommer helt sikkert til at blive det værd.
 • Gør noget godt for en anden – mindst en gang om dagen. Okay, den kan godt lyde af meget, men det behøver det slet ikke at være. Vis at du tænker på en anden, ved at gøre en god ting en gang om dagen. Det kan være alt fra at ringe til din mormor, bare for at høre hvordan det går. Købe en plade chokolade til din kæreste, for at vise at du lige tænkte på ham. Køb en blomst til din veninde, bare fordi hun er så skøn. At give lidt glæde, er så vigtigt. Og især her i jule tiden. Og måske er du ligesom jeg, og tror på at det man giver godt ud, kommer godt tilbage igen.
 • Øv dig i taknemmelighed. Som jeg blandt andet har nævnt i dette indlæg, så er det vigtigt at lære at sætte pris på selv de mindste ting, for at blive et gladere menneske. Der er selvfølgelig rigtig mange ting du kan gøre, for at blive i bedre humør, men hvis du lærer at være glad over selv de mindste ting, er du virkelig godt på vej. Der er mange måder som du kan gøre dette på. Selv har jeg denne bog, hvor der hver dag står et godt citat, samt et spørgsmål om en selv, som skal besvares. Det er en rigtig god måde at komme til at tænke på alle de små ting i livet, og reflektere lidt over hvad man egentlig gerne vil. Noget andet som du kan gøre, er at skrive en dagbog eller hver dag skrive fem ting som du er taknemmelig for – og det kan være alt fra at solen skinner, til at du har fødselsdag. Alt tæller, så længe det har gjort dig glad. Selv har jeg virkelig har gavn af denne øvelse, da jeg har kunne mærke en kæmpe forbedring i mit humør i daglig dagen. Og starter du nu, kan du gå det nye år i møde med en helt ny indstilling.

Har I nogle andre ting, som kan gøres inden starten på det nye år?

Personligt vil jeg prøve at gøre alle disse ting, inden vi skifter til det nye år. Nogle ting er jeg allerede ved at have styr på, som blandt andet at komme igennem en bog, få styr på den nye kalender, jeg har haft et par piger til middag og jeg er i gang med den helt store digitale detox. Så jeg skal nok nå at blive klar til det nye år!

2 Comments

 • Louise

  6. december 2017 at 17:16

  Sikke et godt indlæg.
  Der er helt afgjort nogle punkter jeg selv skal igennem, selv de klassiske men at få trænet mere, men har man fået styr på hjemmet inden det nye år blandt andet, ja så har man måske også mere overskud til træning?!

  1. EmmaEngmark

   7. december 2017 at 09:31

   Det er jo lige præcis det. Så er der i hvert fald dét mindre at tænke på 😉

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post