10 nytårs forsætter til succes

2020 – så er vi her! Et helt nyt årti, og for mange et vendingspunkt til hvad man gerne vil ændre i sit liv. De klassiske nytårs forsætter bliver måske taget mere seriøst, da det virkelig er tidspunktet til at lave nogle ændringer, hvis der er noget som man ikke er tilfreds med. Personligt er der rigtig mange ting, som jeg efterhånden har på min nytårs forsæt liste, og da jeg ikke tror at jeg kommer til at dele min egentlig liste, vil jeg i stedet give dig mit bud, på hvad der kan være med til at gøre dit liv og din hverdag lige den smule bedre.

1. Disciplin

For at nå dine mål, må du også have lidt disciplin. Noget som jeg selv har haft rigtig svært ved sidste år, blandt andet fordi Oskar jo har taget så meget af min tid, at det ofte har skubbet til en del deadlines og aftaler. For mig hjælper det ofte at skrive tingene ned, og giv dig selv en deadline – hvis den selvfølgelig ikke allerede følger med. Om du vil bruge pen og papir, eller en digital reminder, er op til dig selv, men hav en liste over hvad du skal nå, og lav det et mål at holde det. Personligt er jeg mest til en kalender, der gør det nemt at huske alle de aftaler og andre ting, der ellers er nemme at glemme.

2. At rejse

At leve er at rejse. Og det er bestemt også sandt, men hold da op, hvor er det længe siden at jeg har rejse. A og jeg var i Budapest på vores bryllupsrejse, så det er snart to og et halvt år siden. Jeg vil så gerne mere ud at rejse, men jeg har måske skulle tage modet til det med en lille baby. Nu nærmer Oskar’s et års fødselsdag sig med hastige skridt, og så er det jo oplagt at i år godt kunne være året, hvor vi kom på en lille tur. Det koster selvfølgelig penge, men lav en lille opsparing hver måned og lige pludselig har du en god slat penge til at komme på et eventyr.

3. Lær en ny ting

Det her forsæt, har jeg nok haft for mig selv i mange år. At lære en ny færdighed. Man bliver aldrig for gammel til at lære, så hvorfor ikke gøre i år til året, hvor du lærer noget nyt. Måske et nyt sprog? Eller at spille et instrument? Male? Der er så mange ting, som du kan kaste dig over, og ikke alt behøver at koste alverden. Selv vil jeg gerne lære et nyt sprog, og selvom jeg nok ikke kommer til at blive flydende ved det, vil jeg finde et nyt ord hver dag. Om et år, så burde jeg kunne ret mange ord.

4. Gør dine svagheder, til dine styrker

Vi har nok alle sammen en svaghed eller to, som vi gerne vil have lavet om på. Og det skal ske i år. Se ind ad, skriv det eventuelt ned, men find de sider af dig selv, som du gerne vil forbedre. Det kan være en svær øvelse, men kommer du frem til et svar, så kan du i gang med at forbedre det. For mig selv, vil jeg gerne forbedre min tålmodighed og mit temperament. Og selvom jeg selv ser det som store svagheder, så kan jeg også sagtens se hvordan det kan være en styrke, hvis det bliver brugt på den rigtige måde. Så find de egenskaber hos dig selv, som du vil have ændret til en styrke.

5. Spar op

Hvis ikke du har en opsparing endnu, så skal du til at få det. Om det så er til en dyr designer taske, en rejse, et hus eller bare et sikkerhedsnet, så er det altid godt at have en opsparing. Jeg har aldrig været særlig god til det, indtil jeg begyndte at have fælles økonomi med min mand. Så skal jeg ellers love for at vi fik sparet en masse sammen. Vi sparer som regel ikke op til noget specielt – udover da vi sparede op til vores nuværende hus, og fik skrabet lidt over 100.000 tusind sammen på et år. Men vi har altid lidt på opsparingen til uforudsete udgifter, uforudsete ting til Oskar, lægeregninger og så videre. Det er virkelig dejligt at have et sikkerhedsnet på den måde, så du ikke en dag ender med at stå med røde tal på kontoen, fordi du egentlig ikke ved hvor dine penge er forsvundet hen.

6. Følg din drøm

Okay okay, den her lyder ret uoverskuelig. Det ved jeg godt. Men hvis du tænker over det, så er det ikke så svært at gøre. Hvad vil du gerne med dit liv? Skrive en bog? Åbne en cafe? Løbe et maraton? Blive en god blogger? Hvad din drøm end er, så er det nu, at du skal gøre noget for at udleve den. Del målet op i små bider, hvilket gør det mere overskueligt. Lad os nu bare tage drømmen om en god blog, da det er noget jeg i det mindste ved noget om. Hvad skal der til, for at du kan nå dit mål? Du skal have en platform. Du skal have nogle billeder. Du skal lære hvordan man skriver. Du skal have en omgangskreds, der kan hjælpe dig med din blog. Når du på den måde deler det op, bliver det lettere at se hvad du skal starte med, for at nå i mål med din drøm. Og det kan du ligeså godt begynde på nu.

7. Kom i form

Den er vel altid på folks lister, ik? Men det er også et godt forsæt at have, for ærlig talt, så har det aldrig skadet nogen at komme i form. De fleste af os kunne trænge til det – og jeg kunne virkelig også, da jeg stort set ikke har lavet nogen form for sport eller fitness siden Oskar kom til verden, og selvom jeg ikke er overvægtig på nogen måde, så kunne jeg stadig godt bruge at stramme fødsels maven lidt op. Og jeg håber virkelig at i år, er året hvor jeg får det gjort. Du kan eventuelt tilmelde dig en udfordring til at komme i gang. Blogilates har en super god udfordring i øjeblikket, som du sagtens kan hoppe med på.

8. Læs mere

I 2018, læste jeg 16 bøger. I 2019, læste jeg én. Jeg tæller ikke rigtig sidste år med, for jeg havde altså ikke særlig meget tid til at sætte med ned med en bog, da jeg hele tiden rendte efter Oskar – og stadig gør det en måned endnu. Men forrige år, lyttede jeg til rigtig mange lydbøger, når jeg kørte til og fra arbejde. En vane, som jeg gerne vil ind i igen. Samtidig vil jeg gerne læse flere forskellige genre, blade, aviser, biografier og så videre. Jeg tror at det er rigtig godt for alle mennesker, at holde læsningen ved lige, da vi altid kan lære noget nyt, på den ene eller den anden måde. Så i år har jeg sat mig et mål, at læse eller lytte til mindst 14 bøger. Og du burde også sætte et mål om at læse mere.

9. Tag en digital detox

Stort set alt hvad vi foretager os nu til dags, er online. Selv i supermarked, kan du nu handle ind via din app. Personligt synes jeg at det er blevet en smule for meget. Og derfor tror jeg også at det er godt for os alle sammen, at tage en pause nu og da. Sluk computeren, læg telefonen væk, sluk fjernsynet. Læs en bog, gå en tur, tag på café med en god veninde og hav en samtale. Vi er blevet så digitale, at vi næsten ikke kan være sammen med andre mennesker, uden at der skal være fjernsyn eller telefoner involveret. Så tag en detox et par gange om året, og mærk hvor rart det er!

10. Vær mere selvsikker

Meget lettere sagt end gjort. Men stadig en vigtig ting. Både i det private og på arbejdsmarked, vil det skinne igennem om du er selvsikker eller ej. Har du selvtillid nok til at sige hvad du vil have og stå ved dine meninger og holdninger? Det skal du i hvert fald lære. Og i år er et godt tidspunkt at begynde. Det tager tid, og jeg er der heller ikke selv endnu. Men jeg lærer hver dag at hvile mere og mere i mig selv, og det skinner bare så meget igennem og giver en bedre udstråling, da folk tydeligt kan se om du er selvsikker eller ej. Så tro mig når jeg siger, at du KAN og du er nok lige som du er.

10 ting, jeg mener at alle burde have på sin forsæt liste. Hvad har du på din?

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *