3 ting jeg gerne vil blive bedre til som mor

Jeg har lige læst et blog indlæg, hos Louise – en veninde fra min gamle mødregruppe – om hvilke ting, hun gerne vil blive bedre til som mor. Og det indlæg satte virkelig tankerne i gang hos mig selv.

For hvad vil jeg gerne selv blive bedre til som mor?

Nu har jeg været mor i to år, og hold da op, hvor har jeg lært meget på de to år. Det er jo til et helt andet indlæg i sig selv, men for at nævne et par ting, så har jeg lært om tålmodighed, at klarer sig igennem en dag uden søvn om natten, at tænke ud af boksen og sætte mere pris på de små ting. Men hvad vil jeg stadig gerne lære?

Læs Louise’s indlæg, lige her.

At lægge rengørings vanvidet lidt på hylden
Altså.. Jeg kan godt lide at der er rent og ryddeligt. Det kan de fleste vel, tænker jeg. Men jeg må indrømme, at det nogle gange godt kan tage lidt overhånd. Som når Oskar hælder sine to kasser med Duplo ud på gulvet, og jeg næsten kan mærke en nerve i min øjenkrog, der begynder at dirre. For hver en muskel i min krop, skriger på at rydde det op. Med det samme.. Og her vil jeg virkelig gerne blive bedre til at sige: nå ja, det tager vi senere. Og så bare nyde at Oskar er så god til at lege og kan finde på lege selv. Jeg vil meget gerne blive bedre til bare at sidde og nyde legen sammen med ham.

Stole på at han spiser, hvis han er sulten
Jeg tror at de fleste forældre kan sætte sig ind i det her. I sidder og spiser aftensmad, og endda noget som barnet godt kan lide. Men efter et par bider, siger de “tak for mad” og hopper ned.. Her går jeg som regel lidt i panik. Har han spist nok? Er han allerede mæt? Vågner han så i nat og er sulten? Alle de spørgsmål, som ofte bare er unødvendig bekymring. For selvfølgelig spiser han, hvis han er sulten. Efterhånden er han også så gammel, at han godt ved at man siger “tak for mad“, når man er færdig. Så når han først har sagt det, så vil han gerne ned at lege. Og selvom jeg ved, at han selv kan styre det, så stresser det mig altid om han nu får nok at spise til aften. Eller morgenmaden, for den sags skyld. Jeg vil så gerne blive bedre til at hvile lidt mere i, at han nok skal finde ud af det selv, og selvfølgelig ikke vil sulte sig selv..

Stoppe med at sammenligne
Mom shaming.. Det er altså virkelig en ting. Og noget som jeg har oplevet igen og igen. (oftest) Mødre, der synes at deres måde er den eneste rigtige at opdrage et barn, og alle andres er helt forkert. Jeg er tit faldet i fælden, og tvivlet lidt på mine egne evner og måder at opdrage Oskar på. Men det vil jeg gerne lære, at overhøre fuldstændig. Og det er også en opfordring til dig. Kun jeg (og min mand) ved hvad der er bedst for Oskar, og hvordan han ofte reagere. Hvad der fungere for andre og deres børn, vil ikke nødvendigvis fungere for os. Og det vil jeg meget gerne hvile mere i at tro på. Selvom det kan være rigtig svært en gang i mellem. Men jeg vil huske på, at jeg er den bedste mor for Oskar – ligesom at du skal huske på at du er den bedste mor, for dit barn.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *