4 steps til et mere positivt liv

5. juli 2017EmmaEngmark

Glædelig onsdag og velkommen tilbage til bloggen.
Den sidste uges tid, har jeg holdt lidt “fri” fra blog og instagram – som du nok har opdaget, hvis du følger mig på instagram. Jeg har ikke fået lagt så mange billeder op, jeg har ikke fået skrevet så mange indlæg og jeg har ikke lavet så meget af arbejdet bag skærmen. Og ved I hvad? Det har faktisk været rigtig rart. Jeg har brugt en masse tid på mit arbejde, en masse tid med mine venner og ikke mindst min kæreste. Jeg har vel haft en lille ferie fra bloggen, uden egentlig at være på ferie.
Men nu er overskuddet og savnet til bloggen ved at melde sig igen. Måske fordi der ikke er så meget at lave på hotellet i øjeblikket, så jeg har mere tid når jeg kommer hjem og ikke bare falder i søvn på sofaen som jeg plejer. Samtidig har jeg også besluttet at gøre noget ved min egentlig ret usunde livsstil, hvilket også kan mærkes på mit humør, overskud og energi.

Og overskud og energi, var netop det, der gjorde dagens indlæg muligt. For det er et af de længere indlæg, men jeg nød virkelig at skrive det. Har du fulgt min blog et stykke tid, ved du nok at jeg elsker at lave indlæg som disse. Indlæg med tips og tricks til at gøre din hverdag, din karriere og dit forhold til dig selv bedre. Nu er det ikke fordi jeg er den store guru selv, men alligevel vil jeg dog mene at jeg har et par fif, der kan bruges af jer.

Så i dag skal vi snakke om positivet. Og små ting, der kan gøre dig og din hverdag mere positiv.

 • Se det positive i alle mennesker og situationer.
  En af de absolutte vigtigste ting, hvis jeg selv skal sige det. Måden du ser andre mennesker og generelle situationer på. Vis lidt næstekærlighed til de mennesker du møder, i stedet for at dømme og snakker grimt om andre. I stedet for at blive sur over en trist situation, så prøv at vend det hele til noget positivt – du kan garantere lære noget af det. Jeg finder tit mig selv i en situation på mit arbejde, hvor jeg synes det hele er lidt hårdt og jeg har lyst til at give op. Men jeg har efterhånden lært mig selv ikke at se så negativt på det hele til at starte med – men i stedet se det som en oplevelse som jeg kan lære noget af. Og det har jeg også. Sure gæster på hotellet, har lært mig hvad jeg vil og ikke vil finde mig i. For meget arbejde på for lidt tid, har lært mig at holde hovedet kort og fokusere på mine opgaver. Så på den måde, har jeg lært mig selv at se positivt på de situationer som jeg bliver udsat for. Det samme kan man sige om mennesker. I stedet for at gå og dømme folk på gaden, så prøv at møde folk med et åbent sind. Folk kan godt fornemme, når du tænker skidt om dem, og de vil helt automatisk også tænke skidt om dig. Mød folk med åbent sind, og du vil også blive mødt af deres åbne sind. Det samme gælder med folk du allerede kender. Lad vær med at være den person, der spreder den dårlige stemning ved at snakke grimt om andre. Der kommer aldrig noget godt ud af at snakke grimt om andre. Lær i stedet at tage konflikten med personen direkte. Det vil kun komme dig til gode!
 • Lær at give slip.
  Lidt i samme båd som ovenstående råd. Lær at give slip. Lær at tilgive andre, og ikke mindst dig selv. At lære at tilgive sig selv, vil jeg klart mene er det vigtigste. Som vi også har snakket lidt om i dette indlæg, så er dit forhold til dig selv, et af de vigtigste forhold du nogensinde vil have. Du har garanteret prøvet at være skuffet over dig selv, enten fordi du har gjort noget skidt overfor en ven eller ikke afholdt et løfte til dig selv, men du er nødt til at lære at tilgive dig selv og lade det gå. Du kan ikke gå og bære nag overfor dig selv! Og det samme med andre. Selvom du synes at din veninde måske ikke har behandlet dig som hun burde, så vil det kun skabe en sort sky over hovedet på dig selv, hvis ikke du lærer at give slip og tilgive. Nogle gange må man være det større menneske, selvom man i situationen kan være irriteret over det hele. Men prøv at se længere frem, og lær at indse at du vil få det så meget bedre, når du lærer at give slip på de ting, der bærer dig nag. Både store og små ting – damen, der sprang over i køen i Netto. At manden ikke lige tog opvasken som han havde lovet. Din veninde aflyste jeres biograf aftale. Let it go! Det er ikke din tid og dit overskud værd.
 • Find din passion.
  Hvis du laver det som du elsker, så er du selvfølgelig også mere glad. Vi har alle noget som vi brænder mere for end andet, hvad enten det er fordi vi har fundet vores drømme job, eller at det er en hobby, som virkelig har vundet vores hjerte. Det kan være alt fra blogging til fitness, og madlavning til stræktøj. Det kan også være at du er helt vildt glad for dit job som skolelærer. Eller advokat. Eller ekspedient i Matas. Hvad end din passion er, så find den og udnyt den. For mig, er det helt klart at blogge. Jeg elsker at blogge, og jeg elsker at bruge flere timer hver dag, hver uge på at blogge. Jeg elsker at finde på idéer til bloggen, jeg elsker at forberede og tage billeder til bloggen, og jeg elsker at skrive indlæg og dele på de sociale medier. Generelt er jeg glad for at bruge min kreative side, og elsker også at male, tegne og skrive bøger. Det er noget som gør mig glad, og noget som jeg altid kan ty til, hvis jeg har en dårlig dag. Og det er dét, som du også skal have. Find den eller de ting, der gør din hverdag en smule bedre. Måske har du fundet det, der bare gør dig glad og så er det bare med at bruge så meget tid på det, som du overhovedet kan. Og har du ikke fundet din passion endnu, så prøv dig frem. Find ud af hvad du godt kan lide at lave, og undersøg hvilke muligheder der er. Bare det at lave noget, som gør dig glad, kan løfte dit humør igennem resten af din hverdag.
 • Spred glæde.
  Du har garanteret en ven, der bare altid er glad, smilende og generelt bare en dejlig person at være sammen med. Hvorfor skulle det ikke være dig? Kunne det ikke være fedt, hvis dine venner også synes at du altid var glad, smilende og skøn at være sammen med? Har du lært at mestre de tre ovenstående punkter, så vil jeg bestemt mene at du har værktøjet til at blive netop den person. Har du det godt med dig selv, har lært at give slip og se det positive i alle situationer, så har du helt automatisk mere overskud, til at give lidt igen til andre. Smil, giv komplimenter, lad vær med at døm andres beslutninger og vis at du altid er der for dine venner og din familie. Hvis du selv er glad og har overskud til at vidergive den glæde, vil dine nærmeste også blive glade, og sprede den glæde endnu mere. Det samme gælder med negativitet. Så hvilken en af delene vil du gerne sprede?

Hvad er dine bedste tips til lidt mere positivitet i hverdagen?

 

2 Comments

 • Chanette

  6. juli 2017 at 14:34

  Vildt gode tips og jeg lever selv godt som muligt efter det hele!
  Ens synspunkt og fokus på livet bliver bare meget mere positivt på den måde 🙂

 • Emilie Ildstein

  6. juli 2017 at 15:01

  Rigtig godt indlæg med nogle rigtig gode tips og pointer!☺️

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post