4 ugers ægteskab, vores historie og de bedste parforholds råd

21. oktober 2017EmmaEngmark

Læs også indlægget om min brudekjole og min brudebuket.
Billeder af Malue.

Hej søde piger, og velkommen tilbage til bloggen.
Så blev det endelig weekend – og det er endda weekenden, hvor A og jeg har været gift i præcis fire uger. For fire uger siden sagde vi “ja” til hinanden i kirken og lige nu ville vi være i gang med at byde vores gæster velkommen i festlokalet. Hvad jeg ikke ville give for at opleve den dag igen! For at hylde den første måned i resten af vores liv, tænkte jeg hurtigt at dele historien om hvordan vi egentlig mødte hinanden. Den er ikke som sådan romantisk, men til gengæld lidt sjov.

A og jeg mødte nemlig hinanden på Tinder. Yup. Vi matchede og skrev et par gange. Samtalen døde, og jeg slettede ham. Med den tro at han ikke var noget for mig, og jeg hellere ville finde en anden sød fyr. Det skete heldigvis ikke, hvilket resulterede i at jeg et halvt år efter oprettede en Dating profil på nettet. En dag er der en fyr, der skriver til mig og vi udveksler et par breve sammen, hvor han i et af dem spørger om vi ikke har snakket sammen før. Jeg er hurtig til at tro at det er en dårlig icebreaker, og skal til at slette brevet, da jeg kigger ordenligt på billedet og kan se at jo, vi har da snakket sammen før. Så er det A, der igen har fundet mig. Vi beslutter hurtigt at det må være skæbnen og vi aftaler at mødes indenfor den nærmeste fremtid.

En dag mødes jeg med Helene – der på daværende tidspunkt brugte samme dating side – til en tur i biografen, hvor vi inden filmen sidder og snakker om de fyre vi nu skriver med på siden. Vi sidder og kigger hendes breve igennem, hvor jeg pludselig kan genkende et af billederne. For hun skriver nemlig også med A. Her er jeg meget hurtig til at lægge veto og sige at ham dér, han er altså min! Det var hun heldigvis med på, da de ikke rigtig havde snakket sammen, og da A og jeg allerede havde udvekslet numre blev vi enige om at jeg gav det et forsøg med ham. Hvilket gør det ret sjovt at tænke tilbage på, for hvad var der mon sket, hvis jeg havde trukket mig tilbage og Helene havde givet det et forsøg?

Et par dage senere aftaler A og jeg at mødes på en café til en kop kaffe. Jeg er ikke så god til første dates, så jeg havde allerede sagt på forhånd, at jeg kun havde en times tid til at snakke. Hvilket hurtigt faldt til jorden, da vi fire timer og fire kopper kaffe senere, stadigvæk sad og snakkede. Vi kunne snakke om alt mellem himmel og jord, der var ingen akavet stilhed og det føltes som om at vi havde kendt hinanden i flere år. Vi stolede så meget på hinanden, at vi allerede der fik fortalt nogle rimelig intime ting om os selv, som mange af mine tætte veninder ikke engang ved.

Det er meget kliché at sige, men allerede fra vores første møde, vidste jeg at A var drømmemanden for mig. Og vi har været sammen lige siden vores første date, der snart er tre år siden nu.

Det spørgsmål som jeg har fået flest gange efter vores bryllup, er om jeg kan mærke en forskel i forholdet, efter at vi er blevet mand og kone. Og hver gang svarer jeg glad, at nej, det kan jeg ikke. For vi har jo netop giftet os, da vi kan lide tingene præcis som de er, så hvorfor skal der ændres på det? Vores forhold, er det som jeg har “kæmpet” mest for, forstået på den måde at det er det forhold, som jeg var sikker på ville blive mit sidste. Og når man virkelig vil noget, så må man også lære at få tingene til at fungere. Det er ikke fordi jeg er en forholds guru, men jeg mener alligevel at A og jeg har fundet hemmeligheden bag et stærkt og solidt parforhold.

6 gode råd til et stærkt parforhold.

 • Giv hinanden plads. Jeg kender rigtig mange par, hvor manden er under tøflen og damen sætter reglerne i huset. Og hvor det måske lader til at virke for dem, så har jeg erfaret at der i hvert fald altid er én af de to roller, der ikke er helt tilfreds. Det er ikke fordi A går meget ud med drengene, men når han gerne vil ud at hygge sig, kunne jeg aldrig drømme om at sige nej. Desværre ved jeg at det ikke er alle, der har samme holdning, da mange af A’s venner tit ikke får lov af deres kæreste/kone til at tage med. Og det giver altid anledning til et skænderi. Han siger heller aldrig nej til at jeg tager ud med mine piger, for det er simpelthen så vigtigt at man kan have lov til at se andre, end dem man er i et forhold med. Kan I kun lave ting med hinanden, kan det godt ende med at blive lidt surt og kedeligt i længden.
 • Vær ærlig. Når man bor sammen, er det rigtig svært at holde hemmeligheder fra hinanden. Så bare lad vær. Både A og jeg har en gang i mellem prøvet at holde ting hemmelige for hinanden, hvilket den anden altid har fundet ud af, og ender med at blive irriteret over at det var en hemmelighed til at starte med. Hemmeligheder kan være svære at holde styr på, hvis man til sidst skal huske hvad man har sagt til hvem og hvorfor. Det er ikke altid at den anden bliver lige glad for det man vil sige, men det er altid bedst at de får tingene af vide, i stedet for at finde ud af det selv på et senere tidspunkt. Det gælder også de små ting. Noget som jeg i starten havde lidt svært ved at sige. Hvis A spurgte om jeg ville mødes med et fælles vennepar om aften, ville jeg altid sige ja, selvom jeg hellere ville sidde derhjemme og spille sims hele aften. Hvilket altid endte med at jeg var i dårligt humør hele aften, fordi jeg egentlig ikke gad med og A bliver irriteret over at jeg ikke bare sagde det. Hemmeligheder og et parforhold, fungere bare ikke.
 • Snak om tingene. Det virker skørt for nogen, men noget af det første vi tog op – tror det var på anden eller tredje date faktisk – var om vi hver især ville giftes og have børn. For mig har det altid været meget vigtigt at have de to ting, og helst i den rækkefølge. Så fandt jeg en mand, der hverken ville det ene og det andet, ville forholdet være dømt til døden på forhånd. Heldigvis var vi meget enige i hvad vi gerne ville i fremtiden. Og det er en god snak at tage med det samme. Jeg kender desværre et par veninder, der har stået med det svære valg at blive i forholdet eller gå fra manden, der viste sig ikke at havde samme fremtids drøm. Vil den ene have børn og den anden ikke vil, så kan det være svært at finde ud af hvad man så skal gøre. Snak altid om tingene, så I kan finde ud af hvad I gerne vil. Og ændre man mening undervejs, er det virkelig også vigtigt at man husker at dele det med sin partner.
 • Bliv enige om at I vil arbejde for forholdetIgen noget som A og jeg snakkede om meget tidligt i vores forhold. Vi blev enige om at vi ville give vores forhold en reel chance, også selvom tingene måske ville blive hårde efter et stykke tid – som det jo oftest bliver. Og jeg tror faktisk at det er lige præcis hvorfor vi stadig er sammen den dag i dag. For ja, vi har haft skænderier. Og ja, vi har været helt derude, hvor jeg var bange for at nu var det slut. Men vi blev enige om at vi ville kæmpe for det, og så skal en bagatel ikke gå hen og ødelægge noget, der er godt. Alle parforhold vil på et eller andet tidspunkt, blive udsat for en prøvelse. Men det er op til jer selv, om I vil stå sammen og komme ud på den anden side, eller om I vil kaste håndklædet i ringen.
 • Husk at det bliver hverdag igen, og det er okay. Jeg har tit fået det spørgsmål fra mine veninder, om der ikke snart går hverdag i vores forhold. Og selvfølgelig gør der det! Det gjorde det allerede efter et par måneder. Men det er ikke ensbetydende med at forholdet er dødt. Man kan ikke svæve på en lyserød sky hele tiden. Man kan ikke blive ved med at sukke over savnet, hver gang man ikke har set hinanden i to timer. Man bliver ikke ved med at have sommerfugle i maven. Og sådan er det bare. Der er endda dage, hvor vi ikke engang husker at kysse hinanden godnat, fordi vi er så trætte at vi bare falder i søvn. Men det betyder jo ikke at vores kærlighed til hinanden ikke er stærk. For jeg vil netop mene at de forhold, der kan klare en almindelig hverdag, er de aller stærkeste.
 • Brug tid på hinanden. Da vi begge to har fuldtidsjob, jeg har bloggen, han arbejdet nogle gange for venner, vi har en hund og en lejlighed, der skal passes, kan det godt være svært at finde tid til hinanden. Ofte består vores aftener af mad på sofaen, med en serie i fjernsynet, hvor vi ellers går til hver vores computer bagefter. Men til gengæld er vi gode til at være sammen, når vi så giver os tiden. For eksempel i går, tog vi ud at spise på MASH. Og nød en fantastisk aften med god mad, (for meget) vin og vi snakkede i timevis om alt og ingenting. Ligesom en rigtige date night. Selvom der går hverdag i forholdet, kan man stadig holde en date night, hvilket er super vigtigt. Vi laver mange forskellige ting og det er alt fra at gå ud at spise, gå en lang tur i skoven med hunden, lave mad sammen, gå i biografen, lave en road trip. Alt tæller. Så længe I bare har det sjovt og hygger jer. Husk at brug tid på hinanden.

Har I nogle gode parforholds råd?

Jeg håber i hvert fald at I kunne bruge mine råd til noget. Det er i hvert fald de ting som A og jeg lever efter, og vores forhold bliver kun stærkere og stærkere. Det er så vigtigt at give hinanden plads, og det er altså okay at have brug for en dag, hvor man bare er sig selv. Både A og jeg er enebørn, så vi har begge to brug for vores alene tid en gang i mellem. Så hver gang A tager ud med sine drenge, så bruger jeg tiden til at lave lige præcis det som jeg gerne vil. Vil jeg sidde med en ansigts maske i fjæset, mens jeg sidder og ser Gossip Girl, så gør jeg det. Vil jeg spise slik i nattøj, indtil jeg får det helt dårligt, jamen så gør jeg det. Bare husk at giv hinanden plads til at gøre disse ting.

Hav en rigtig dejlig weekend!

3 Comments

 • Jill Christina

  22. oktober 2017 at 12:10

  Sød historie og rigtig gode råd. 🙂
  God søndag

 • Serie søndag no. 5 – Kaffe og kjoler

  22. oktober 2017 at 12:51

  […] Hold da op, hvor er det længe siden at vi har haft et serie søndag indlæg på bloggen! Igen må jeg skyde skylden lidt på vores bryllup, der virkelig har taget meget af min tid. Men jeg er så små ved at komme tilbage i den samme gode blog rutine – læs eventuelt mit seneste indlæg, hvor jeg fortæller lidt om hvordan A og jeg mødte hinanden. […]

 • Året der gik på bloggen – 2017 – Kaffe og kjoler

  19. december 2017 at 09:11

  […] 4 ugers ægteskab, vores histore og de bedste parforholds råd. […]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post