5 “must have” vi aldrig brugte til Oskar

Oskar, 10 måneder gammel

Som kommede eller nybagte forældre, har du sikkert hørt tusindvis af gange, hvad du bør og ikke bør kæmpe til din lille guldklump. Nogen siger dit, andre sig dat. Og du ender helt sikkert i en helt tredje retning. Det at få et lille barn, er en kæmpe jungle, hvis ikke man har stået i det før. Jeg ved i hvert fald at vi selv slet ikke var klar på hvad man behøvede til sådan en lille størrelse. Nu kom han jo så også to måneder før tid, så vi havde ikke rigtig tiden til at sætte os ind i, hvad der var nødvendigt og hvad der bare er rart at have.

Nu er Oskar halvandet år gammel og ovre det meste af sit “baby stadie”. Hans barnevogn, skråstol, baby indsatser og baby tøj er røget på loftet, og vi er trådt ind i tumlinge rækkerne.

Og som nu, tumlinge mor, har jeg lavet en liste over de fem must have produkter, som vi aldrig brugte til Oskar. Mange af tingene fik vi af vide var livsnødvendige. Andre fik vi af vide var med til at give os den bedste start. Så altså alle sammen ting, som lød til at vi var nødt til at anskaffe os det. Heldigvis var det da ikke alle tingene, som vi nåede at bruge penge på.

Så inden du skal ud og udstyre huset med baby ting, så er listen her med de ting, som vi aldrig fik brug for.

En vikle
Åh, den baby vikle. Jeg ser og høre stadig mange snakke om at det er et absolut must, at have en vikle til sit barn. For uden den, kan man praktisk talt slet ikke lave noget. Og jo, jeg kan godt se at det er smart, at man kan have begge hænder fri, mens baby kan sidde trygt på ens mave. Men.. Vi købte aldrig en. Jeg havde intet problem i at holde Oskar i den ene arm, og lave ting med den anden. Største delen af den tid, hvor han alligevel ikke kan lave andet end at spise eller sove, der sad jeg mest i sofaen og havde ham i favnen. Ingen nytte til en vikle der. Da han så blev større, og viklen kunne være nyttig, låne vi hurtigt naboens vikle for at se hvordan det virkede, og det var slet ikke noget for Oskar. Han har altid været en stærk dreng, og fik hurtigt kæmpet sig fri af viklen. Den var faktisk nytteløs. Så vi købte aldrig en vikle. Jeg nøjes med at holde ham, og det gik helt fint.

Babysæde til badet
Det er super smart, at have et sæde til sit barn, når det skal i badekar, så man ikke behøver at holde dem med den ene hånd og vaske med den anden. Vi havde også et badesæde til Oskar, da det kom sammen med det badekar som vi købte til ham i starten. Problemet var bare, at han ikke var stærk nok til at kunne sidde i det og han faldt faktisk bare sammen. I stedet har vi bare altid været to til at bade ham. Anders holdt ham typisk, hvor jeg så vaskede ham. Så blev det en hyggelig familie ting, i stedet for et en-mands job. Nu er Oskar så stor, at han enten selv sidder i sit badekar eller oftest er med sin far i bad. Ingen brug af badesæde her.

Babypakker
Rigtig mange tilbyder baby pakker. Babysam. Føtex. Fakta. Rema1000. NameIt. Jamen stort set alle, tilbyder en form for baby pakke. Og jeg havde også tilmeldt mig et hav af baby pakker. Jeg fik hentet én – som jeg vender tilbage til. Men grundet Oskar’s tidlige fødsel, så nåede jeg aldrig at hente alle de baby pakker som jeg havde bestilt. Og ærlig talt, så er jeg ret glad for det. For hold da op, hvor er der meget knald i, som jeg aldrig ville have brugt, hvis vi havde fået det hjem. En hulens masse bamser, et par bleer af forskellige mærker, tøj i forkert størrelse, en masse cremer. Og meget andet. Misforstå mig ikke, baby pakker er rigtig smarte! Det er en god måde at få en smagsprøve af, hvad man kommer til at have brug for til sit barn. Men man behøver ikke, ligesom jeg gjorde, at bestille en af hver. Du kommer til at drukne i små dimser, som du aldrig vil få brugt. Skal du have en baby pakke, så gå efter en med vådservietter, kamme, lotion og andet i den dur. Bamser og legetøj, kommer du ti at få rigeligt af.. Vi har stadig ikke købt en bamse til Oskar selv, og han har måske tyve forskellige.

Ble spanden
Vi fik en ble spand i en baby pakke. Rimelig nice! Tænkte vi. En total pengerøver. For de fancy ble spande, virker ofte kun med én slags ble pose og de poser, er møg dyre. Vi brugte nogle, der kostede næsten 200,- for 60 styk. Det ender med at blive mange, mange penge. Det smarte ved en ble spand, er selvfølgelig at der er låg på, så det tager den værste lugt fra bleerne. Men.. Små baby bleer lugter faktisk ikke rigtig. Selv dem, der er fyldt med andet end tis. De tre uger vi lå indlagt på hospitalet, blev bleerne smidt ned i en skraldespand uden låg og den blev først skiftet dagen efter. På trods af at vi ofte var to på stuen, så lugtede der aldrig derinde. Baby puh, lugter ikke rigtig når de er så små. Så ble spanden er bare en smart ting, der sluger dine penge. I stedet brugte vi almindelige skraldeposer til sidst. Der kan være en god del bleer i, og når der er mere end tis, så bliver den bare lukket og smidt i den store spand udenfor. Nemt og meget, meget billigere.

Slyngevuggen
Jeg ville faktisk rigtig gerne have haft en slyngevugge til Oskar. Netop fordi jeg havde hørt fra mange, at det var en absolut nødvendighed og baby aldrig ville sove, hvis ikke vi fik anskaffet os sådan en. Slyngevuggen fik vi aldrig. Men vi har heller aldrig manglet den. Vi lærte at få Oskar til at sove lur i sin barnevogn og i sin seng om natten. Det jeg til gengæld også har hørt fra folk, der har brugt en slyngevugge, er at de har svært ved at vende barnet af med at sove i den, da barnet slet ikke vil sove andre steder end dér. Så det nærmest bliver en kold tyrker, når barnet skal lære at sove i egen seng om natten eller sove lur i sin barnevogn udenfor. Så alt i alt, er jeg faktisk glad for at vi aldrig fik købt en slyngevugge, for vi har klaret os helt fint uden den.

Alles behov er forskellige. Nogle ting har du måske haft stor glæde af, andre har du måske allerede investeret i. Eller måske sidder du med de samme tanker som jeg. Uanset hvad, så er det i hvert fald de ting, som vi aldrig fik brug for da Oskar var en baby.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *