5 ting du skal stoppe med at gøre – lige nu

Vi er halvvejs igennem 2020, og det har allerede været det mærkeligste og mest triste år, jeg nogensinde har oplevet. Og som sikkert også du har oplevet. Der er kommet lidt positive ting ud af karantæne tiden, men jeg vil stadig mene at det er hårdt for os alle. Vi kan dog bruge tiden på at reflektere over mange ting, og måske fokusere lidt på de ting, som vi gerne vil ændre i vores liv. Og mere specifikt snakker jeg om 5 ting, som du skal stoppe med lige nu, for at blive gladere de resterende seks måneder af 2020 – og egentlig bare generelt set.

Jeg har selv sat rigtig meget fokus på mit mindset, og på at leve mere i nuet og nyde selv de mindste ting i hverdagen. Og det er noget som kræver øvelse, men alle kan mestre det og jeg tror at jeg er på den rette vej. For at komme helt i mål, er der dog nogle ting som vi alle skal stoppe med. Jeg er sikker på at du kan nikke genkendende til en eller flere af nedenstående ting.

Du prøver at gøre alle tilfredse
People pleasing“, du vil helst gerne at alle er glade. Også selvom det er på bekostning af dig selv. Vi har alle prøvet at sige ja til noget, som vi egentlig ikke ville. Og til sidst er det ikke bare et “ja”, for at hjælpe en ven, men også et “ja”, for at undgå konfrontationer og for at såre nogen. Det bliver et problem, hvis du begynder at overtænke dit svar og dine handlinger, fordi du ikke vil at andre bliver kede eller sure. Du ender med at blive stresset, angst og gøre noget, som du egentlig ikke vil. Måske opfører du dig på en bestemt måde, fordi du ved at det er sådan andre gerne vil have det. Men at prøve at være en anden end dig selv, kan være fysisk og psykisk drænende. Hvis du lader som om at du er enig med alle, får det dårligt når nogen er sur på dig og ikke kan anerkende når dine følelser er såret, så bruger du nok for meget tid på at gøre andre tilfredse. Og det må stoppe nu. Du er ikke et dårligt menneske, fordi du siger nej til noget, som du egentlig ikke har lyst til. Bliver du spurgt om noget, så mærk efter om det er det værd for dig. Start med at sige nej til de små ting, og husk at det er okay at sætte dig selv først.

Du frygter forandring
Hvad enten det er at flytte til en ny by, starte et nyt job, slutte et forhold eller få et kæledyr, alle forandringer kan være skræmmende. Det ligger næsten til vores natur, at vi har det bedst med trygge rammer. Men du kommer ingen steder, hvis ikke du vil prøve noget nyt – og forandring er en øvelse. Øv dig i at sætte pris på forandring. Jo flere forandringer du laver, jo mere bliver du vant til det og tør til sidst tage skridtet til de helt store forandringer i dit liv. Brug mere tid sammen med mennesker, der kan lide forandring og ikke dem, der mener at din nuværende situation må være mere end rigeligt. Start også med at acceptere, at der er visse ting som du bare ikke kan have kontrol over. Og at det er helt okay. Din angst for forandring, kan holde dig tilbage i vækst og dine fremtidige drømme.

Du lever i fortiden
Det kan nogle gange være nemt at hænge fast i fortiden, for at slippe for de ting, der sker omkring dig i nutiden. Men ved at holde fast i fortiden, røver du også dig selv for at leve fuldt ud i nutiden. Det er helt okay at reflektere over ting i fortiden, men det er stadig nødvendigt at tilgive fejl og sårede følelser, og så komme videre. Hvad enten det er dig selv eller andre, der er skyld i sårede følelser, så vælg at tilgive dem. Snak med en ven eller skriv det hele ned, og kom ud med det. Prøv at sæt pris på de nuværende øjeblikke og vær taknemmelig over selv de mindste ting, der gør dig glad. Start eventuelt en taknemmeligheds dagbog, hvor du skriver alle de gode ting ned, som der sker for dig lige nu. Store som små. Det kan hjælpe dig til at være mere tilstede i øjeblikket og ikke sidde fast i fortiden.

Du ser ned på dig selv
Når du snakker ned om dig selv, enten til andre eller bare dig selv, så skader det dit selvværd. Du åbner også en dør for andre, til også at snakke ned til dig. En af grundene til at du snakker ned til dig selv, er muligvis mangel på selvtillid og troen på dine egne talenter. Vi vil altid være vores egen værste kritiker. I stedet for at forstå vores egne begrænsninger og mindre stærke sider, så er det nemmere at bebrejde sig selv og sætte fokus på vores fejl og mangler. Lad vær med at fokuser på det negative, men i stedet på alt det positive ved netop dig. Brug mere tid på det, der gør dig glad og for dig til at føle at du har det godt. Hvad enten det er en støttende ven, eller en hobby du elsker. Det vil hjælpe på din selvtillid, når du får det bedre og ser hvad du kan udrette. Vi fortjener alle et klap på skulderen, og det betyder ligeså meget når det kommer fra dig selv.

Du tænker for meget over tingene
Vi tænker alle for meget over visse ting. Var dét virkelig mit bedste stykke arbejde? Lød jeg lidt for sur i min sidste sms? Tror hun jeg er sur, fordi jeg sagde sådan og sådan? Det er så let at over tænke tingene, og især ting, der ikke engang vil betyde noget om en uge. Mange af os har nok problemer med at slippe den lille stemme i hovedet, som kan gøre os stressede og angste. Men det er muligt at komme overtænkning til livs. Anerkend når du begynder at tænke for meget over en ting, som du ikke kan kontrollere. Find selvtilliden i hvem du virkelig er, så du ikke ser tvivl i den beslutning du tog, uden at sætte spørgsmålstegn til om det nu var den rigtige.

Er du også skyldig i disse ting?

Det er aldrig for sent at arbejde med sit mindset, og du har heldigvis resten af livet til det. Men derfor skader det ikke at komme i gang med det samme.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *