5 ting du skal stoppe med for at blive mere produktiv

31. marts 2017EmmaEngmark

Glædelig fredag! Nøj, hvor har jeg bare glædet mig til denne weekend. Anders afslørede i sidste weekend, at han har planlagt en lille weekend tur for mig, men det er også det eneste han har sagt. Jeg ved endnu ikke hvor vi skal hen og hvad vi skal, så jeg er meget spændt og nysgerrig på hvad det ender med. Ventetiden har været lang, kan jeg sige jer!

Dagens blog indlæg, er igen karriere baseret. Jeg går meget op i mit arbejde – både som chef på hotellet, men i særdeleshed også med min blog – og prøver altid at forbedre min egen produktivitet, der let kan blive distraheret. Jeg har så tit taget mig selv i at tjekke instagram eller facebook, selvom jeg faktisk er i gang med en anden opgave, da mit fokus pludselig har været et andet sted. Mange gange er det simpelthen fordi jeg er træt, efter en lang arbejdsdag. Men da jeg tit har mange deadlines og opgaver, der skal laves, så bliver jeg ved – hvilket jeg er sikker på at mange af jer kan nikke genkende til.
Men der er heldigvis råd til hvad vi kan gøre, for at komme produktiviteten i forkøbet.

5 ting du skal stoppe med for at blive mere produktiv.

 • Lange arbejdsdage.
  Det er begrænset hvor effektivt man kan arbejde, når man strejker arbejdsdagen til 15-16 timer. Vi kan ikke holde koncentrationen i flere timer ad gangen og det er vigtigt at give sig selv nogle pauser en gang i mellem. Du kan få mere arbejde gjort på 8 timer, hvis du arbejder effektivt, i stedet for at arbejde halvhjertet i dobbelt så lang tid.
 • Sige “ja” til alt.
  Som vi også talte lidt om i dette indlæg, så bliver din arbejds præstation ikke bedre af at du påtager dig alt for mange opgaver på samme tid. Siger du ja til fem opgaver, hvor kun to af dem måske er dine egne, er chancen for at alle fem opgaver bliver mere sjuskede ret stor end hvis du gjorde de to færdige før du kaster dig ud i mere.
 • At være for perfektionistisk.
  At gå for meget op i de små detaljer, kan tage en masse tid og fokus fra den egentlige opgave. I stedet for at bruge din tid på at rette små fejl, så vent til du er færdige med opgaven og løb det hele igennem for de største fejl.
 • Ikke holde pauser.
  Noget vi alle kan være skyldige i en gang i mellem. Det lyder jo som om man er på vej i den rigtige retning, når man ikke holder sine pauser og bare arbejder der ud af. Men vi kan kun arbejde fokuseret i et vis stykke tid, og holder du ikke dine pauser slår du kreativiteten ihjel. Tag en lille pause, få noget at spise eller gå en tur og kom tilbage med friske idéer.
 • Prøver at gøre alt selv.
  Det her er en af dem, som jeg selv er skyldig i – ret tit. Skal man have noget gjort rigtigt, må man gøre det selv. Ikke? Nej, ikke altid. Nogle gange kan man bare ikke overskue alle opgaverne og det kan være rart med noget hjælp. Og det er helt okay. De andre kan gøre det ligeså godt som dig, og vi kan alle bruge en ekstra hånd en gang i mellem.

Mange af disse råd bruger jeg selv dagligt, især den med at holde pauser. De pauser behøver ikke nødvendigvis at gå en tur på en halv time, men bare en lille pause hvor jeg lige går igennem mine notifikationer på de forskellige medier, kan give mig lidt mere ro i sindet til at fortsætte med mine opgaver – hvor er det egentlig sørgerligt, at sociale medier kan fylde så meget i ens hverdag, men sådan er det jo. Og det må være en snak til en anden dag.

 

2 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post