5 ting jeg har lært fra blogging

27. april 2017EmmaEngmark

Jeg tror efterhånden at det er fem år siden, at jeg startede min første blog. Jeg delte ikke rigtig min blog, og skrev mest om min hverdag. Lidt ligesom en dagbog. Jeg kan stadigvæk huske hvor glad jeg blev, da jeg kunne se at der var bare én læser mere, end bare min familie. Og lige siden dér, har jeg faktisk blogget. Godt nok har jeg haft et par forskellige blogs, men jeg har altid elsket at blogge. Det har både været en hobby og en passion. En passion som kun har udviklet sig, i takt med min blog og mine evner til at blogge. Lige pludselig begyndte jeg at se rigtige følgere og tjene lidt penge på bloggen endda.

Det at blogge, har også lært mig et par ting. Både om det tekniske ved at have en blog. Men også mine evner til at skrive, vigtigheden af et godt netværk, modet til at tage fat i nye mennesker og firmaer. Jeg har lært en del om mig selv. Hvad jeg vil og hvad jeg kan. Det har været en vej til selvudvikling. En vej, som jeg er virkelig glad for at jeg begyndte på. Og det at starte en blog, har bestemt været en af de bedste ting, som jeg har gjort.

I dag vil jeg dele nogle af de ting, som jeg har lært ved at blogge. Måske har du selv en blog, eller måske tænker du på at starte en blog. Uanset hvad, så håber jeg at mine erfaringer, kan hjælpe dig lidt og måske give lidt at tænke over.
Har du selv nogle kommentarer til emnet, er du velkommen til at dele dem!

5 ting jeg har lært fra blogging.

 • Det er ikke en konkurrence.
  Det er jo blevet meget populært at blogge, og vi er derfor mange efterhånden. Derfor kan det hurtigt virke som om at de bloggere, der har flest følgere og læsere, også er de bedste og “rigtige” bloggere. Det vil jeg dog mene, ikke passer. Selvfølgelig har ens antal af følgere noget at sige – men det er også fordi de som regel har været i gang i flere år. Jeg har indtil videre blogget i små to år (egentlig i mange flere, men begyndte først at få noget ud af det for to år siden) og jeg har lang, lang vej, for at komme op i samme liga som for eksempel Emily. Men det er okay! Vi er alle forskellige, fanger forskellige målgrupper og vi kan ikke sammenlignes.
 • At have et netværk.
  Netværk og blogging, går rigtig godt hånd i hånd. Da jeg startede med at blogge, kendte jeg slet ikke andre, der havde samme hobby. I dag er over halvdelen af min omgangskreds, bloggere. Så sent som i søndags, oprettede endnu en af mine gode veninder, en blog. Det er jo ikke fordi man ikke kan få en succesfuld blog, hvis ikke man kender andre bloggere, men man kommer da helt sikkert en god del vej, med et godt netværk. Jeg har nævnt Malue et par gange på bloggen, som var min første blogger veninde. Igennem hende har jeg lært mange andre at kende, fået mod til selv at kontakte bloggere og firmaer – og selvfølgelig fået et hav af flotte billeder til min blog. Netværket er vigtigt for mig, da jeg ofte bruger mine veninder til inspiration til bloggen og teste om en blog idé, kunne være en reel idé.
 • Kend dit værd.
  Du har sikkert oplevet det et par gange. Du følger en bloggere, der oftest skriver om mode. Måske makeup. Og lige pludselig skriver hun om en bil eller babypudder. Hvorfor? Fordi hun får penge for det. Jeg kan sagtens forstå at man gerne vil tjene lidt penge på sin blog – jeg tjener også lidt på min. Men jeg synes det er så vigtigt at have sig selv og sin blog med i de opgaver man siger ja til. Jeg blev for eksempel tilbudt penge, for at skrive et indlæg om karnevalstøj. Jeg har aldrig været til karneval, og har det heller ikke lige planlagt. Så hvordan skulle det passe ind på min blog? For mange år siden, kunne jeg sikkert godt have fundet på at sige ja. Men jeg synes det er så vigtigt at tænke på ens blogs (og ens eget) værd, i forhold til hvor mange penge man kan få ud af det indhold man smider op.
 • Det tager tid at lære.
  Her tænker jeg både på det at skrive indlæg, tage flotte billeder, lave et flot layout og så videre. Der er meget stor forskel på hvordan min blog og min skrivemåde var for bare to år siden. Ja bare et år siden faktisk. Den gang skrev jeg også på engelsk og havde en engelsk blog (som jeg nu har lukket for kun at satse på denne danske blog) Men det tager alt sammen tid. Det tager tid at finde sin blog stil, og det tager tid at udvikle sine kompetencer indefor faget. Her har jeg også brugt mine blogger veninder meget, til blandt andet at finde ud af hvordan man egentlig sætter en blog sammen og laver et pænt tema. For det synes jeg ikke var nemt. Nu har jeg rimelig godt styr på det, men jeg har stadigvæk meget at lære. Og vi lærer hele tiden. Hvem ved? Måske er min blog måde helt anderledes om et år.
 • Det er okay at holde en pause.
  Jeg har før tjent et okay beløb på en blog. Men hold nu op, hvor jeg også knoklede med bloggen. Jeg arbejdede på bloggen en time før arbejde, tog på arbejde og bloggede lige fra jeg kom hjem til at jeg gik i seng. Det var næsten som at have et fuldtidsjob, ved siden af mit egentlige fuldtidsjob. Og det endte med at køre mig helt træt, hvilket førte til en meget lang blog pause. Ved det har jeg lært, at det er okay at holde en lille pause en gang i mellem. Jeg har før holdt pauser på et par uger, nogle gange en måned. Men hvis det er hvad man har brug for, så skal man også tage det. Er følgerne trofaste, så er de der stadigvæk når man kommer tilbage. Mit håb med denne blog, var jo også at jeg skulle lægge et indlæg op hver dag. Men jeg har fundet ud af, at det ikke kan lade sig gøre. Jeg skal også have lidt fritid, og det vægter jeg faktisk højere – for holder jeg ikke lidt fri, bliver bloggen heller ikke god. Alle har brug for en pause en gang i mellem, for at lade op, til igen at kunne præstere. Og lave indlæg med godt indhold.

 

4 Comments

 • Camilla/Fabelmor.dk

  27. april 2017 at 11:14

  Dejligt indlæg og spændende emne! Jeg har også selv haft er par blogs gennem årene. En af dem har jeg stoppet, men den er stadig på nettet. Har du slettet dine lukkede blogs? (er bare nysgerrig).

  Jeg har også lært rigtig meget af mine blogs. Det vigtigste jeg har lært er rent faktisk at henvende mig til nogle læsere – og ikke bare skrive det der lige faldt mig ind, det synes jeg giver meget bedre indhold! Altså at tænke på, om læseren får noget ud af indlægget.

  1. EmmaEngmark

   2. maj 2017 at 08:03

   Ja, jeg har slettet de blogs jeg tidligere har haft. Noget jeg tit har tænkt om var smart eller ej, men væk er de i hvert fald 🙂

   Det er også rigtig vigtigt! Læserne er jo trods alt det, der faktisk driver bloggen. Jeg plejer også at kigge på hvilke indlæg, der får flest hits, og så lave flere af dem.

 • Lullu

  27. december 2017 at 18:25

  Super skønt indlæg!
  Finder din blog meget inspirerende og har taget en beslutning om en ny stil fra den 1/1-2018, hvor min ‘nye’ blog går i luften.
  Forsæt endelig med den gode stil du kører nu for den er jeg altså virkelig vild med.

  /Lullu

  1. EmmaEngmark

   28. december 2017 at 16:29

   Tusind tak for din dejlig kommentar <3 <3

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post