5 tips til at komme hurtigt ud af døren om morgenen

17. maj 2017EmmaEngmark

Der er da simpelthen ikke noget værre, end at have stress lige fra morgenstunden af. I hvert fald ikke hvis du spørger mig. Jeg kan godt lide at have god tid om morgen, men selvfølgelig er der dage, hvor man bare kan have lidt mere travlt end andre dage. Mit vækkeur ringer hver dag mellem halv fem og fem om morgen (alt efter om jeg skal vaske hår eller ej, som jeg prøver at skære ned på) og når det er så tidligt om morgen, så er det bare om at spare alt den tid jeg kan, så jeg kan sove dét længere. Og jeg er sikker på at mange af jer, har det på samme måde.

I dag vil jeg dele mine 5 bedste tips til at spare lidt tid om morgen.

 • Start allerede aften før.
  Vi har sikkert alle prøvet at bruge ti minutter ekstra om morgen, fordi vi ikke helt kunne finde ud af hvad vi skulle have på. Og når man så endelig finder noget, der ser godt ud, så passer det ikke lige til vejret og der skal skiftes igen. Se allerede nu vejrudsigten for i morgen, tænk over hvad du skal i løbet af dagen og planlæg dit outfit efter det. Læg dit tøj, smykker og sko klar, så skal du ikke bruge tid på det om morgen.
 • Sov dig til en god frisure.
  Noget, der virkelig tager tid for mig om morgen, er at vaske, tørre og sætte hår. Her kan du nemt spare en halv time, ved at lade natte timerne ordne din frisure. Trænger dit hår til en vask, så vask det om aften eller kom tørshampoo i inden du går i seng, og flet håret. Jeg plejer at lave en eller to franske fletninger. Det gør at du vågner op med de flotteste krøller i håret, der enten er flotte i løst hængende hår, eller giver en masse fylde til en knold, der er min favorit til anden dags hår.
 • Forbered din morgenmad.
  Det er ikke altid jeg lige har tid til at gøre det store ud af min morgenmad, og derfor ender jeg oftest med en skål havregryn. Sundt, men ikke altid lige spændende. Vil du have en lidt mere interessant morgenmad, kan du sagtens begynde aften før. Du kan for eksempel fryse en masse bær, så du næsten morgen bare skal blende det sammen med lidt vand, mælk, juice eller anden væske, og så har du en lækker smoothie. Du kan også lave nogle lækre overnight oats, hvor du om morgen bare skal tilføje lidt lækker topping. Der er utallige af opskrifter på morgenmad, som du kan lave aften før. Det er bare en hurtig tur på google.
 • Vær organiseret.
  Skal du med det offentlige, så find allerede aften før, ud af hvad tid du skal af sted. Plejer du at styrte rundt for at lede efter din pung, nøgler eller kalender, så pak det hele aften før, så tasken er klar når du skal ud af døren. Skal du have madpakke med, så lav den klar dagen før – ligesom din morgenmad. Der er rigtig mange ting, som du kan gøre dagen før, for at spare dig en masse tid om morgen.
 • Drop snooze knappen og stå op.
  Det vigtigste og bedste tip, er simpelthen bare at stå op i god tid. Jeg er vokset op i en familie, hvor man stod op når alarmen ringede og havde masser af tid til at gå i bad, gøre sig klar, spise morgenmad og tilmed læse højt under morgenmaden. Jeg kan godt lide at have god tid, da jeg hader at starte dagen med stress. Min kæreste er lige omvendt. Han trykker på sin snooze knap, mindst to gange hver morgen – jeg har simpelthen fjernet min på telefonen, så den mulighed er der slet ikke. Ikke nok med at forskninger har bevist, at du faktisk bliver mere træt af at snooze i stedet for bare at stå op, så spilder du også din morgen med bare at ligge i sengen. Det er aldrig sjovt at stå tidligt op, men ligeså snart du har rejst dig fra sengen, så er det jo ikke så slemt. Vel?

Har du et godt tip til at spare lidt tid om morgen?

2 Comments

 • Camilla

  18. maj 2017 at 12:57

  Noget jeg også har fundet ekstremt tidssparende er eyelash extensions (de der bliver limet på og så skal de bare fyldes op en gang i måneden). First of all; du skal ikke bruge tid på at lægge mascara eller panikke hvis den ikke sidder flot. Second. Man ser ALTID formidabel ud. Man kommer ud af badet og ligner en million, i stedet for at ligne en panda 😀 Der hvor jeg får mine lavet, betaler jeg 750 kr første gang de skal sættes på, og så 350 kr for opfyldning hver måned, inkl farvning af mine egne bryn. Jeg synes virkelig det er pengene værd. Specielt når man ikke er et morgenmenneske og altid står op i sidste øjeblik 😀
  Nu nævner du selv det med, at starte allerede aftenen før. Det gør jeg også selv, men når jeg går i seng forbereder jeg mig også mentalt. Jeg lægger mig til, at sove mens jeg forestiller mig morgendagen. Jeg forestiller mig, at jeg står op (og forbereder mig selv på, at skulle stå op ved første alarm) og hvilke ting jeg skal have gjort den dag. Jeg synes faktisk, at det gør mig mere fokuseret når jeg vågner fordi, jeg har klare mål omkring dagen.

  1. EmmaEngmark

   25. maj 2017 at 08:37

   Jeg har faktisk også tit overvejet at få eyelash extensions, netop for at spare en masse tid om morgen – blandt andet på at rette klumpede øjenvipper haha. Det kunne være jeg skulle investere i det 😉

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post