5 trin til en digital oprydning

15. maj 2018EmmaEngmark
Blog post

Cover: iDeal of Sweden – Husk du kan få 20% rabat, ved at bruge koden ‘KAFFEOGKJOLER‘ ved betaling
Billeder af Astrid Hovman

Hej søde piger, og velkommen tilbage til bloggen.

Der har været lidt stilhed de sidste par dage, og igen kan jeg kun skyde skylden på mit arbejde, der simpelthen tager så meget af min tid i øjeblikket. En sommer sæson på et hotel, er no joke og det er virkelig en travl periode som vi går i møde. Så alle de blog indlæg som jeg egentlig havde planlagt, har været lagt lidt på hylden, indtil jeg lige havde tid til at gøre dem færdige. Og i dag har faktisk været en rimelig produktiv dag, da jeg også har fået ryddet op i lejligheden og gået alle mine skuffer igennem, og fået smidt en masse ting ud, der skulle have været ude for lang, lang tid siden (blandt andet en masse kvitteringer på mine vinter accessories, der bare havde puttet sig bagerst i skuffen, sammen med tomme bøtter dagcreme og håndcreme..)

Jeg ved ikke med jer, men for mig, er der bare ikke noget bedre, end at sidde tilbage og kigge på alt sit hårde arbejde. En ren lejlighed, et ryddet skrivebord, en sorteret makeup skuffe. Pure pleasure. Og det er faktisk lidt det, som jeg gerne vil snakke lidt om i dag.

For i disse digitale tider, er det ikke bare vores hjem og vores tøj skab som vi skal have styr på, det er også de tekniske ting, som ofte hænger sammen med vores telefon. Jeg har min telefon på mig hele dagen. Det er ikke sikkert at jeg bruger den hele dagen – da jeg faktisk prøver at bruge den så lidt som muligt – men jeg er dog altid tilgængelig på min telefon. Hvilket også betyder at hver gang jeg får en notifikation, så bliver jeg forstyret i mit arbejde, for lige at tjekke hvad det var, der skete. Og sidder du i samme situation, så vil jeg også mene at en digital oprydning, er noget for dig.

Fem trin til en digital oprydning.

 • Instagram. Det første jeg startede med, var at rydde op på min instagram. Og her tænker jeg ikke at rydde op i ens billeder (selvom det nogle gange er fristende at slette de gamle, grimme billeder..) men at få ryddet op i de profiler som du følger på instagram. Inden jeg startede, fulgte jeg over 500 brugere på instagram. Alt fra gamle skole kammerater til sangere og diverse mode og rejse profiler. Det resulterede altid i en masse billeder hver dag, som jeg egentlig var lidt ligeglad med. Så jeg tog en instagram detox. Og jeg gik de profiler som jeg fulgte igennem, en for en, og trykkede unfollow på alle dem, jeg ikke fandt interessante mere eller bare ikke inspirerede mig. Også selvom det var gamle venner og blog bekendte. Jeg gav mig selv et par sekunder til at se deres seneste billeder igennem, og hvis ikke jeg med det samme kunne mærke at dét her er bare en fed profil, så behøver jeg ikke at følge dem mere. Nu er jeg nede på kun at følge 185 personer.
 • Facebook. Det samme gælder faktisk med facebook og dine ‘venner’ og sider med ‘synes godt om’. Hvor mange af dine facebook venner, snakker du med til daglig? Hvor mange af dem har du set det sidste år? De sidste fem år måske? Hvor mange sider har du ikke trykket like til, fordi de havde en konkurrence kørende – for tre år siden.. Gå hele din facebook venne liste igennem. Og fjern venskab på dem, du ikke føler du kender længere og dem, du ikke får en god energi af. Vi har alle den veninde, der gang på gang lægger negative statuser op. Eller veninden, der poster tyve billeder af sin baby (eller kat, for den sags skyld..) hver dag. Gider du overhovedet have dem på din venneliste mere? Så slet dem. Og gør det sammen med dine ‘synes godt om’ sider bagefter. Der er garanteret en masse, som du slet ikke kan huske at du har trykket like til.
 • Mails. Den her har sparet mig  meget tid og  mange notifikationer! Spam mail. Kædebreve fra firmaer, du har købt tøj hos for to år siden. Tilbuds mails maxi zoo, fordi du skulle trykke en box af, sidste gang du købte mad til din hund. Jeg fik i gennemsnit 20 spam mails om dagen – og det er bare de mails, som min computer ikke selv kunne sortere fra og slette.. Og nu får jeg ingen. For jeg har fjernet ‘subscription’, der står i bunden af alle spam mails. Jeg lover dig, at det vil gøre det hele meget lettere og gøre din indbakke meget mere overskuelig, når du ikke behøver at slette spam mail efter spam mail, hele tiden.
 • Din telefon. Hvis du tror det tager lang tid at fjerne følgeskaber på instagram, så kan du godt tro om igen. For den her, den trækker tænder ud. Men det er så meget det værd! Ryd ud i din telefon. Apps, du ikke bruger. Kontakter, du aldrig ringer til. Billeder, der ligeså godt kunne slettes. Sange, du ikke hører mere. Nøj, hvor kan der bare lægge meget l*rt på sådan en telefon, og min er absolut ingen undtagelse. Men når først alt det unødvendige er slettet, så er telefonen altså bare så meget mere lækker og overskuelig. Slet alle de billeder, som du ikke behøver. Dem, som du gerne vil beholde, hvorfor får du dem ikke lagt over på din computer? Har du tre numre til din mor, men kun det ene virker, så slet de andre. Downloadede du Magasin’s Goodie Card app, fordi du skulle bestille et nyt kort, men egentlig aldrig bruger app’en mere, så slet den. Jeg har kun de mest nødvendige app’s på min telefon. Dem, som jeg jævnligt bruger. De andre fylder bare, og er helt overflødige. Gå alt igennem på din telefon, og skaf dig af med det, som du ikke bruger.
 • Do not disturb. En god måde til ikke at blive forstyrret, er at sætte telefonen på ‘airplane mode’ – det er i hvert fald hvad den knap hedder på en iPhone, har du en anden telefon, så hedder det måske noget andet. Men ‘forstyr ikke’ knappen. Den gør at din telefon ikke vil bimle og bamle, når du får en besked, nogen skriver på facebook eller svigermor ringer for at sige hej (bare rolig, ringer folk to gange indenfor få minutter, så vil den ringe alligevel) en funktion som jeg gør alt for lidt brug af, for det er simpelthen så smart! Vil du ikke tage den drastiske beslutning at sætte denne tilstand på din telefon, så fjern notifikationerne på dine app’s. Selv har jeg fjernet den på facebook, så jeg ikke hele tiden får et lille ‘ding’, bare fordi nogen har liket min status eller tagget mig i en video med en fransk bulldog. Alt det kan sagtens vente, til at du har tid til at sætte dig ved en computer og se de her små ting. Det er ikke livsnødvendigt.

Det er mine tips, til en god oprydning på både computer og telefon. Personligt vil jeg sige, at det virkelig har gjort en forskel for mig, og jeg kan mærke et langt mindre pres, end når jeg hele tiden får notifikationer, mails og beskeder, som jeg skal tage stilling til. Som regel kan disse ting sagtens vente, til jeg har bedre tid.

Har I nogle gode tips til en digital oprydning?

2 Comments

 • Eline Tychsen

  16. maj 2018 at 12:27

  Særligt det med Instagram og facebook benytter jeg mig af, og trænger faktisk til at fåmdet gjort igen hehe ☺️

  1. EmmaEngmark

   17. maj 2018 at 06:55

   Jeg kigger også mine jævnligt igennem, for lige pludselig hober det sig bare op. Og jeg synes tit at jeg finder nogen, som jeg er 99% sikker på at jeg aldrig har trykket ‘følg’ på. Hmmm.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post