5 vigtige karriere regler at leve efter

15. marts 2017EmmaEngmark

Efter ti år på arbejds marked, er jeg endelig ved at finde det job som jeg rent faktisk er glad for. Jeg har kæmpet mig fra bunden til toppen og selvom det kræver tid og hårdt arbejde, kræver det også et par personlige færdigheder. Det handler både om at finde den rigtige karriere vej men også om hvad du vil finde dig i på vejen.

Selvom jeg stadig lærer hver eneste dag, er der er par tips, som har hjulpet mig mere end andre.

5 vigtige karriere regler at leve efter:

 • Vær dig selv.
  Du har sikkert hørt udtrykket “fake it until you make it” før. Og selvom det udsagn kan være en god leve regel, når du har brug for lidt mere selvtillid, så er det ikke vejen frem på en arbejds plads. Det er altid i orden at se op til nogen, og gøre visse ting ligesom dem. Men du er nødt til at finde ud af hvem du er og hvilken stil du har. At være oprindelig vil få dig hurtigere fremad, end at udstille dig som en du ikke er.
 • Lær at sige “nej”.
  Er du lige startet på et nyt job, eller vil du bare være vellidt, så er det svært at sige nej hver gang en kollega spørger om hjælp til en opgave. Men at påtage dig for mange opgaver, kan også fjerne fokus fra det der oprindeligt er din opgave at udføre. Selvfølgelig skal man hjælpe hvor man kan, men hvis det går ud over din egen præstation, må du lære at sige nej.
 • Penge er ikke det vigtigste.
  Selvom det er fedt med et job, der betaler en god løn, er det ikke pengene værd hvis du ikke kan lide arbejdet. Hvad er dine interesser? Hvad ville du gerne arbejde med, hvis du ikke skulle tænke på penge? Arbejdet føles også lettere og sjovere, hvis du brænder for det du laver, også selvom lønnen måske ikke er så høj som før. Men din arbejdes præstation og engagement bliver kun bedre, hvis du er glad for det du laver.
 • Indrøm dine fejl.
  Vi laver alle fejl. I stedet for at prøve at skjule det – eller endnu værre, at give skylden til en anden – så indrøm dine fejl og tag det som en mulighed for at lære og blive bedre. Folk vil også have mere respekt for dig, hvis de kan se at du lære fra dine fejl og ikke er bange for at indrømme det.
 • Hav de rigtige mennesker omkring dig.
  Er du sammen med kollegaer, der elsker deres arbejde og er glad for at være der, vil du også have mere motivation til at være på arbejde. De værste mennesker at være sammen med, er dovne og umotiverede mennesker, der ikke bestiller andet end at brokke sig. Find dem, der brænder for deres arbejde og lad deres gode energi smitte af på dig.

Hvad er dine bedste karriere tips?

– Ringe: Hvisk. Ur: Fossil. Taske: Michael Kors –

1 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post