6 færdigheder du skal have, for at få en succesfuld blog

21. februar 2018EmmaEngmark
Blog post

Det at have en blog, er efterhånden blevet ret populært. Mange har enten en blog eller forsøger sig kun med en instagram profil, og konkurrencen (selvom man ikke skal måle sig med andre) er større end nogensinde. Jeg har blogget i en del år efterhånden – godt nok ikke på dette domæne, der kun har eksisteret siden marts måned sidste år, men jeg har været i gamet længe. Og netop da jeg har det, vil jeg også mene at jeg efterhånden har en del gode tips, til hvordan man kan få en blog op at køre. Det handler ikke bare om at tage pæne outfit billeder, det handler om mange forskellige ting på samme tid.
 
I dag vil jeg derfor putte lidt ekstra i kategorien ‘blog‘, og dele de færdigheder som jeg mener at man skal have, for at få en succesfuld blog.
 
Hvis I har andre gode tips, så læg endelig en kommentar i kommentarfeltet.

Passion. En af de vigtigste ting ved at starte (eller fortsætte) en blog, er at være fuldt engageret i det og virkelig ville. Vil du have en blog for at få lidt ekstra håndøre eller gratis ting, så er du in it for de forkerte årsager. Jeg ser min blog som min hobby, da det er det som jeg godt kan lide i min fritid og det som jeg hele tiden tænker på.
 
Kreativitet. Med mindre at du vil købe dig ud af alt ting som at sætte et tema op, tage billeder, redigere billeder og så videre, så kræver det at du har en smule kreativitet i kroppen. Da jeg startede med at blogge, havde jeg ingen idé om hvordan man sammensatte et tema, og jeg kunne kun finde ud af at redigere billeder ved at bruge de indbyggede filtre på instagram. Jeg har fået en masse hjælp af veninder til at forstå det at redigere i et tema, og efterhånden kan jeg lave alt det tekniske selv. Jeg tager også selv mine billeder – med mindre det er outfit billeder – og jeg redigere dem også selv. Du er nødt til at lære at tænke udenfor boksen.

Organisering. Det kan være en rigtig god idé at planlægge fremad, når det kommer til blog indlæg. Jeg har altid cirka ti indlæg liggende i mine kladder, til de dage hvor jeg ikke ved hvad jeg skal skrive om – for ja, det vil ramme på et tidspunkt. Jeg har også en lille bog, hvor jeg skriver alle mine idéer ned, sorteret under sæson på året og kategorier på min blog. På den måde ved jeg altid hvad der skal lægges ud. På instagram kan du bruge en app som for eksempel Planoly, der giver dig mulighed for at planlægge dine billeder og se hvordan de vil se ud på dit feed, inden du lægger det ud på instagram.
 
Vær social. Vi kan nok ikke komme helt udenom, at man har meget med mennesker at gøre, når man blogger. Ikke nødvendigvis face to face kontakt, men ofte så skriver man sin blog til nogen og håber på at den bliver set og læst. En god idé kan være at melde sig ind i forskellige blogger grupper – bare søg på ‘blogger’ på facebook, og der vil komme tusindvis af grupper – eller begynde at række ud til andre via sociale medier. Kommenterer du meget på andres blogs og instagram profiler, så får du ofte en masse tilbage. Kommunikation er super vigtigt. Og kan ofte føre til nye venskaber. Efterhånden er over halvdelen af min vennekreds bloggere, og det er så fedt at møde mennesker, der har samme interesse som en selv.

Originalitet. Dine læsere følger dig, fordi de kan lide din måde at blogge på. De vil lære mere om dig. Hvad jeg efterhånden har erfaret, så er det at læserne ofte vil føle at de kender bloggeren. Hvilket ikke sker, hvis alt dit indhold er kopieret fra andre blogs. Det er helt i orden at blive inspireret af andre bloggere, det bliver jeg også selv rigtig ofte. Men du skal huske at sætte dit eget præg på det – skulle du kopiere en andens stil, så husk i hvert fald at give kredit til den blogger, der fandt på idéen først. Sidste år lavede jeg indlægget 27 ting som jeg har lært på 27 år, som en af mine medbloggere genskabte, men hun taggede også mig i hendes indlæg. Og så er det helt fint. Men husk altid at du skal kunne stå ved de ting, som du putter på din blog.
 
Tålmodighed. Rom blev ikke bygget på en dag. Og din blog bliver ikke en succes natten over. Jeg har efterhånden haft et par veninder, der ville prøve sig med blogger livet, men endte med at hoppe fra, fordi de ikke synes der skete noget – selvom de måske kun havde haft den i få uger. Folk skal lige lære dit brand at kende. Og det kan tage tid. Mange af de store bloggere i dag, startede deres blog for flere år siden. Du må gøre dig synlig. Promover din blog. Du kommer ikke sovende til det, men det er også helt okay. Hvis du brænder nok for det, så skal folk nok finde frem til din blog, og elske den ligeså meget som du elsker at skrive den.

9 Comments

 • Marie Terese Duhn

  22. februar 2018 at 11:08

  Hej Emma.
  Først og fremmest – tak for alle de gode råd! Det er dejligt, at du deler ud af din erfaring <3
  Fedt tip med Plainly til Instagram – det vil jeg helt sikkert forsøge mig med, for det kan godt være svært lige at gennemskue, om billederne passer godt sammen på forhånd…
  Jeg vil meget gerne høre – hvilket program bruger du til at redigere dine billeder med? De er meget fine 🙂
  Knus og kram Marie // byDuhn

  1. EmmaEngmark

   26. februar 2018 at 09:48

   Tusind tak for din kommentar ;* Planoliy er en lifesaver, hvis du spørger mig. Jeg bruger den til alle mine billeder!
   Jeg bruger normalt Light Room til at redigere mine billeder – men hvis det skal gå lidt hurtigt, så bruger jeg VSCO 🙂

 • Camilla

  22. februar 2018 at 11:24

  Super fint indlæg, Emma! Kan godt lide, at det er en lidt ny vinkling på det at få en succesfuld blog. Der er nemlig meget sjældent en egentlig retningslinje for at nå dertil. Synes det er sådan en skam, at der er begyndt at dukke mange nye blogs op, hvor det er så tydeligt, at de ikke har hjertet med i det. Hvor de tager imod vitterligt enhver form for sponsorat eller gave, fordi det synes som den eneste gode grund til at blogge. Jeg er på ingen måde en stor blogger, men jeg nyder bare at kunne være kreativ og bruge mine færdigheder inden for en ramme, som jeg helt selv bestemmer (:

  1. EmmaEngmark

   26. februar 2018 at 09:51

   Jeg er helt enig! Jeg har også spottet mange blogs, hvor man godt kan se at der bliver taget imod mange sponsorater, selvom det ikke passer ind i bloggens helhed. Hvilket jeg ikke selv synes er så troværdigt. Din blog er helt klart en af mine favoritter, da det nemlig er så tydeligt at du skriver om det du brænder for <3

 • Emilie Ildstein

  22. februar 2018 at 16:04

  Dejligt indlæg! Det er skønt med tips fra en erfaren bloggen 😉
  Det ville være vildt fedt, hvis du skrev en slags kaldender over de helt store og vigtige dage på året f.eks. Valentines Day, hvor medierne var fyldt med blogindlæg om netop denne dag❤️

 • Simone

  22. februar 2018 at 21:18

  Virkelig gode tips, altid skønt at at få råd fra andre bloggere! <3

  1. EmmaEngmark

   26. februar 2018 at 09:54

   Jeg er glad for at du kunne lide indlægget <3 Håber at det kan bruges til noget 🙂

 • Freja

  26. februar 2018 at 09:43

  Virkelig et fint indlæg som rammer hovedet på sømmet! Det er så vigtigt at have sig selv med i det og at man brænder for det også når der ikke sker så meget! 🙂

  1. EmmaEngmark

   26. februar 2018 at 09:53

   Tusind tak for din kommentar <3 Jeg er glad for at du kan lide indlægget.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post