6 minimalistiske bluser og 4 tips til minimalistisk tøjkøb

18. juli 2017EmmaEngmark

Vi har før snakket lidt om minimalisme og hvordan man kan få en mere minimalistisk garderobe, og i dag skal vi takle lidt af samme område. Det er ikke fordi jeg er den største minimalist ekspert – for jeg har da en god del vej endnu, før jeg kan kalde mig selv en minimalist – men jeg begynder at få et godt overblik over livsstilen og er ved at samle nogle tips, som virker rigtig fint for mig. Jeg har allerede taget mig af store dele af lejligheden, som at smide gamle bøger, film og papir ud, og selvom jeg også har taget godt hul på garderoben, så er der stadigvæk plads til forbedring.

En af de ting, som vi snakkede om i mit sidste indlæg om minimalistisk tøjstil, var blandt andet at have få, men gode ting. Gode ting, behøver jo ikke nødvendigvis at være utrolig dyre, men kan også være tøjstykker af god kvalitet. Jeg har for eksempel to gode, meget basic langærmede trøjer fra H&M, som jeg er virkelig glad for.

Og tøj i god og lækker kvalitet, kan blandt andet fås hos Gustav, der laver lækkert, feminint tøj, hvor fokus blandt andet lægger på den gode pasform. Det er et lidt dyrere mærke, men til gengæld er det også god kvalitet – og hvis man virkelig finder noget som man er glad for, og skal have i mange år, så er det også værd at kaste lidt flere penge efter det.
Jeg har samlet en lille kollage over seks af de toppe, jeg selv kunne overveje at købe. Se lige hvor flotte de er! Jeg er helt vild med de første tre bluser, der virkelig har nogle lækre detaljer, som kan pifte et hvert outfit op.

Tips til køb af nyt tøj

  • Køb kun det tøj, som du virkelig elsker. Mange gange kan man falde over noget tøj, som man godt kan lide og som ender omme bag i garderoben, fordi det måske ikke lige var noget alligevel. Er du i tvivl om hvorvidt du vil købe tøjet eller ej, så giv det en dag eller to. Hvis du slet ikke kan tænke på andet, end at du bare må have den bluse, så køb den. Men hvis du har glemt det lidt, så lad vær. På den måde undgår du de fleste fejlkøb. Og husk altid at prøv tøjet! Vi har garanteret alle sammen prøvet at komme hjem med en kjole, der lignede en million på bøjlen, men på en selv, ligner det et telt..
  • Køb ting, som går med det, du allerede har derhjemme. Som vi snakkede om sidste gang, så vælg to-tre farver, der går igen i din garderobe. Holder du det i samme farvepalet, så er det nemt at få alt tøjet til at matche sammen, hvilket kan spare dig for mange timer foran garderoben uden en anelse om hvad du skal tage på i dag.
  • Undgå gerne online shopping, da der ofte kan være rigtig mange fristelser, som kan være svære at modstå. Tit når du er på en online side, er der en fane med udsalg. Eller du kan ende med at købe en forkert størrelse, og får garanteret aldrig sendt det retur igen. Online shopping kan være godt på mange punkter, men det kan også ende med at koste dig en masse penge og give et overfyldt klædeskab.
  • Sæt dig selv et mål, om hvor meget tøj du vil give dig selv lov til at købe. Det kan lyde som en svær begrænsning, men kan faktisk være rigtig nyttigt. Jeg faldt forleden over en blog, hvor hun havde sat en begrænsning på tolv nye tøjstykker på et helt år. Det gjorde hende utrolig bevidst over de ting som hun køber, og hun købte aldrig noget som hun var i tvivl om. Selv ved jeg ikke om jeg kunne holde mig til tolv stykker, men du kan jo altid sætte grænsen til dit eget behov.

Har I nogle gode råd til bedre tøj køb?

Så vil jeg ellers begynde at pakke mig sammen, da jeg skal med en veninde i biografen til præmieren på Girls Night Out. Så selvom det ikke er fredag (eller weekend) tillader jeg lige mig selv at blande en stor pose slik – for det hører jo til i biografen, ik?
Hav en rigtig dejlig aften.

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

Indlægget er udviklet i samarbejde med Frølund webshop, men alle meninger er som altid mine egne!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post