7 ting succesfulde mennesker gør hver mandag

20. marts 2017EmmaEngmark

Mandag, mandag, mandag. Efter en dejlig weekend fyldt med skønne planer og ingen vækkeure, kan det godt være lidt hårdt at komme tilbage til hverdagen. Det er nok de færreste af os, der synes at mandag er den bedste dag på ugen.
Og netop fordi det er mandag, kan det være ekstra svært at komme i gang med sit arbejde og fokusere mest muligt på sine opgaver. En ting er at det kræver en god del vilje styrke til at komme igennem mandagen, men jeg har også fundet et par gode tips, til hvordan du kan blive mere fokuseret, bevare fokus og komme igennem mandagen på en god måde.

7 ting succesfulde mennesker gør hver mandag:

 • De træner.
  Vi ved alle sammen hvor godt det er, at træne regelmæssigt. Det gør humøret bedre, giver mere energi og gør os mere komfortable i vores egen krop. Selvom det kan være hårdt at starte med efter en lang weekend, så prøv at klem træningen ind før dit arbejde begynder. Så får du startet både dagen og ugen på den bedste måde.
 • De møder tidligt.
  Det sidste du har brug for en mandag morgen, er at starte morgen med stress. Ankom lidt tidligere på dit arbejde – nu har du jo alligevel været tidligt oppe for at træne – og begynd så småt med dine daglige opgaver. På den måde vil du være et skridt foran hele dagen, og ikke starte ugen med stress, jag og deadlines, der er svære at overholde.
 • De tjekker de vigtigste mails først.
  Man kan hurtigt bruge en masse timer på at besvare mails. Men prøv at dele dine mails op, og tag de vigtigste mails først. Dem, der haster og dem, der har lægget i indbakken længst tid, bør få din opmærksomhed først. Så kan du altid komme tilbage til resten af mailen, når du har tid senere på dagen.
 • De arbejder på deres humør.
  Den positive indstilling, er noget af det vigtigste at have med sig på en mandag. Det er meget nemt at være i trist humør fordi weekenden er ovre, men løfter du humøret, smiler og hilser pænt på dine kollegaer, så er du med til at skabe en bedre energi og mandagen vil helt automatisk blive nemmere at komme igennem, for jer alle sammen.
 • De bevarer fokus.
  Succesfulde mennesker ved lige præcis hvad de skal gå i gang med. De behøver ikke at blive sat i gang eller spørge for meget om hjælp, for de har allerede lagt en plan for dagen og ved hvad de skal fokusere på. De siger samtidig også nej til de ting, der fjerner deres fokus fra deres arbejde – det kan være snakken i krogene, selvom det altid er hyggeligt!
 • De har allerede planlagt deres uge.
  Mandag er altid efterfulgt af en tirsdag. Og resten af ugens dage. Planlæg og skriv ned alle de ting, der skal ske den kommende uge. Det kan både være arbejds relateret, men også planer og middags aftaler med venner. Er hele din uge planlagt, er det nemmere at bevare fokus og overblik over hvad der skal ske, hvad du skal nå og gøre.
 • De forlænger weekenden.
  Gør det til en vane at lave skønner planer om mandagen, så du har noget at se frem til. Det kan være alt fra en biograf tur eller mødes med nogle veninder, til bare at lave din livret derhjemme. Har du noget at glæde dig til i løbet af mandagen, er det nemmere at komme igennem dagen og holde det gode humør hele vejen.

Personligt følger jeg nr. 2 hver dag. Som regel er min mødetid klokken syv om morgen på hotellet, men oftest møder jeg ind halv syv så jeg kan nå de fleste af mine daglige opgaver, inden hotellet åbner og der kommer masser af gæster. Anders og jeg tager som regel af sted på samme tid, hvor han så sætter mig af på station inden han selv kører. Det er blevet en form for ritual, at jeg nu tager forbi 7/11 på vejen og får en latte to go. For mig, er det den perfekte start på dagen.

Har du nogle tips til at få en mere produktiv mandag?

1 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Previous Post Next Post