8 ting du kan gøre, når du har en dårlig dag

18. april 2017EmmaEngmark

Sweater fra Zaful / ringe fra Hvisk

Vi kan alle få dårlige dage. Det kan være på grund af alt lige fra dårlige hår dage til at få mascara på øjenlåget, eller de værre ting som at blive fyret eller miste nogen vi holder af. Dårlige dage vil ramme os alle sammen, lige gyldigt grunden. Og de vil aldrig være sjove. Her vil jeg lige benytte lejligheden til at smide et af mine yndlings ordsprog ind, som jeg allerede brugte da jeg var ganske lille og sagde til min mormor, da vi havde begravet min morfar: bare rolig, det bliver lyst igen i morgen.

Men hvis du ikke kan vente helt til i morgen, har jeg et par små råd, der måske kan gøre dagen en smule lysere og bedre.

8 ting du kan gøre, når du har en dårlig dag.

 • Et øjeblik, bare til dig.
  Når det hele er ved at blive for meget, eller arbejdet er ved at blive lidt for stresset, så tag lige fem minutter. Gå ud og få noget frisk luft. Tag et par dybe indåndinger. En lille pause, kan betyde at du får lettet trykket på skuldrene.
 • Vær realistisk.
  Hvor slemt er det? Jeg kan tit blive lidt presset, da jeg synes jeg har en masse opgaver, der skal løses. Jeg skal arbejde, jeg skal handle, jeg skal gå med hunden, jeg skal tage billeder til bloggen, jeg skal skrive et indlæg, jeg har en deadline, jeg skal drikke kaffe med en veninde. Og så videre, og så videre. Men i stedet for at stresse over alle de ting jeg skal nå, prøver jeg at være glad for at jeg har så mange ting jeg skal nå. Hvilket luksus problem jeg dog har, at min veninde vil drikke kaffe med mig, så jeg lige må skynde mig lidt med at handle til aftensmaden, som min kæreste er så sød at lave. Nogle gange er det slet ikke så slemt.
 • Digital detox.
  Noget som kan stresse os og tilmed give os dårlig selvværd og samvittighed, er de sociale medier. Du kan se på facebook at din veninde lige har lavet en fem retters menu til sin familie, og du har lige bestilt en pizza. Eller du kan se på instagram, at hende den flotte mode bloggere som du følger, lige har lagt et billede op fra fitness centeret, imens du er i gang med at spise den pizza, som du bestilte. Og hvad så? Sluk telefonen, sluk computeren. Og tag i stedet for noget kvalitets tid sammen med Netflix. Ved du ikke hvad du skal se, kan du eventuelt begynde på Sherlock eller Shameless. Gode og underholdne serier.
 • Husk at du er fantastisk.
  På de dårligste dage, kan det være svært at huske. Men husk dit værd og husk at du er fantastisk. Hvad med den gang du hjalp din veninde med at flytte? Eller købte ind til din mormor? Og hvad med den gang du overraskede din kæreste med en lækker fem retters menu? (Husk at læg den op på facebook, så andre kan få dårlig samvittighed, haha!) Du er god som du er, også selvom den ene dag kan være hård at komme igennem.
 • Brug tid med dine kære.
  Der er intet som familie og venner, der kan få en i bedre humør. Har du brug for lidt medlidenhed, så besøg dine bedste forældre. De ved lige hvad dine livretter er, og skal nok sørge for at du får rigeligt af det – samtidig med at de fortæller dig hvor stolte de er af dig. Har du brug for at få løftet humøret, så ring til din bedste veninde. Hende, der altid kan få dig til at grine.
 • Forkæl dig selv.
  Det kan være alt fra at købe dit yndlings fredags slik (selvom det kun er tirsdag) til at lave en hjemmespa eller endda købe den taske eller de sko, som du længe har tænkt på at købe. Har du en dårlig dag, så er et quick fix, at forkæle dig selv. Og du fortjener det!
 • Motion.
  Den måtte jo komme. Men motion kan virkelig sparke gang i dit gode humør. Det kan være svært at forstå, når man sidder derhjemme på sofaen, under dynen og er i gang med en god serie på Netflix, men det hjælper. Hey, det er jo endda blevet bevist, så der er altså ingen dårlige undskyldninger – tro mig, jeg har selv brugt dem alle sammen – så på med det farverige trænings tøj og afsted med dig.
 • Få en hobby.
  Der er mange gode ting, ved at starte en ny hobby. Det kan jo være alt. Porcelæns maling, blogging, læsning, hækling, sport, maling eller lære et nyt sprog. Jeg har før snakket om de gode ting ved at få en hobby (blandt andet her) men udover alle disse ting, så kan det også fjerne dine tanker for det, der ellers gjorde din dag så trist. Jeg har også dårlige dage, men jeg prøver at distrahere mig selv, blandt andet ved at blogge og forberede min blog. Noget som jeg kan bruge flere timer på, og er den bedste hobby jeg nogensinde har haft.

Vi reagere alle sammen forskelligt på dårlige dage, ligesom at måden at komme over den, kan være meget forskellig fra person til person. Men jeg håber at du kan bruge nogle af disse tips, næste gang du har en rigtig øv dag.
Jeg håber at I alle sammen har haft en dejlig påske.

1 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post