Baby update – uge 18

6. oktober 2018EmmaEngmark
Blog post

Støvler: Hunter – modtaget i gave. Billeder af Astrid Hovman.

Uge 18 – 18! Jeg må knibe mig selv lidt i armen, for jeg kan vitterligt ikke følge med tiden. Det har generelt været et problem for mig, men især efter at jeg er blevet gravid. Jeg synes lige at jeg har fortalt A, at han skal være far, og nu er maven så stor, at det slet ikke er til at skjule mere. Og det skræmmer mig lidt at min barsel allerede starter om små fire måneder. Altså hvor bliver tiden af?
 
Det er ikke så meget at jeg har skrevet om baby på bloggen endnu, så jeg tænker at det efterhånden må være tid til en lille update. Måske er der nogle andre kommende mommys, der læser med – eller også finder nogle af jer det bare interessant at læse med om. I hvert fald så tikker der jævnligt et par beskeder ind om hvordan det går, så nu er det tid.

Hvordan har jeg det? Faktisk rigtig fint. Jeg tror at jeg generelt er sluppet rimelig let indtil videre. De første tre måneder af en graviditet, er altid lidt et lotteri om hvorvidt man ligger med hovedet i toilettet eller ej. Og jeg er sluppet. Heldigvis. Der har været perioder, hvor jeg ikke har været på toppen, men det har måske varet 3 uger i alt. Kvalmen har været værst, men det er ikke blevet til mere end dét. Nu er jeg bare træt. Rigtig træt.
 
Hvis ikke jeg får lov til at vågne af mig selv – hvilket er fem dage om ugen, når vækkeuret ringer – så kan jeg ikke vågne ordentligt. Og mine øjne gør ondt fra jeg står op, til jeg går i seng. Så mit tempo er måske blevet sat en smule ned, i forhold til i weekenden, når jeg får lov til at sove ud. Det er trættende at gro et menneske.

Humør. Jeg kan godt mærke at mit humør svinger lidt engang i mellem – men hey, man er vel kvinde.. Dog kan jeg mærke at jeg har lettere til tåre end normalt, da hormonerne virkelig er begyndt at hobe sig op. I dag var jeg blandt andet i H&M for at købe lidt tøj (jeg kan stort set ikke passe noget af mit normale tøj mere) og jeg tog lige et hurtigt smut i børne afdelingen. Jeg kom ligeså hurtigt ud igen, da jeg kunne mærke tårerne presse sig på, da jeg så alle de små sparke dragter. Selv det at synge med på en sang, kan nogle gange få min stemme til at knække over. Mor er blevet sensitiv.
 
Størrelse. Baby er allerede 42,5% færdigudviklet og er 13 centimeter lang – også sammenlignet med et granatæble, i min graviditets app. Han og min livmoder har gjort at jeg har taget små 5 kilo på. Heldigvis har det indtil videre kun sat sig på maven. Og på brystpartiet, der er vokset gevaldigt (jeg er ikke helt tilfreds med dét punkt..) Jeg er begyndt at føle mig en smule hindret i min daglig dag, da det at bukke sig ned allerede er blevet svært. Så hurra for kollegaer, når jeg kaster rundt med kuglepenne og læbepomader på arbejdet – tak for jer. Men det er en rar følelse. Det er skønt at se maven vokse, og vide at det er på grund af vores lille søn.

Jeg kan ikke mærke decideret liv endnu. Men jeg er begyndt at kunne mærke små bobler inde i maven – som ikke bare skyldes for meget luft, ahem.. Men de siger også at der vil gå et par uger endnu, men jeg glæder mig ekstremt til at jeg kan mærke at han svømmer rundt derinde.
 
Cravings. Jeg har glædet mig til at finde ud af hvad min graviditets craving ville blive, men det er stadig ikke kommet. Ingen syltede agurker eller leverpostej med chokolade endnu. Da jeg havde det dårligt i starten af graviditeten, kunne jeg virkelig crave en omgang kop nudler – men jeg nåede kun at spise tre, fire af dem og så var jeg træt af det. Til gengæld har jeg fuldstændig mistet lysten til kaffe. Jeg har drukket to Pumpkin spice latte (of course) men det er også det eneste kaffe, der er røget ned. Men mon ikke lysten vender tilbage, når baby er født og holder os vågne det halve af natten?
 
Generelt vil jeg sige, at jeg er godt tilfreds med tilværelsen. Jeg er træt, ja. Men jeg er glad og ved godt humør. Hvordan kan jeg ikke være det?? Jeg er ved at lave vores søn, og jeg synes stadig at det er helt utroligt, at det faktisk kan lade sig gøre. Kroppen er fantastisk!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post