Basis opskrift på macarons med vanilje

Åh, macarons. Den lille franske snack, der står mit hjerte kært. Hvis jeg en dag siger nej tak til en macaron, så ved du at der er noget galt.. Det er vitterligt min yndlings ‘kage’, eller hvad man kalder den. Dog har jeg aldrig kastet mig ud i lave dem selv, da jeg tit har hørt om hvor svære de er at lave og hvor mange ting, der kan gå galt i processen. Samtidig med at de skulle være rimelig dyre at lave, da mandelmel ikke er den billigste ingrediens.

Men corona tiden har jo gjort noget ved os alle. Og jeg selv tænkte, at hvis jeg endelig skulle kaste mig ud i at lave dem selv, så skulle det være nu. Jeg fandt en opskrift på nettet, der hed “the most fool-proof macaron recipe”, så den gik jeg selvfølgelig med. Jeg vejede nøjagtigt af på alle ingredienser, fulgte den til punkt og prikke – og de blev mega gode!

Hvis du også elsker den lille kage, så er her opskriften på de små herligheder.

Du skal bruge:

Til selve macaron

  • 210 gram flormelis
  • 95 gram mandelmel
  • 1 tsk salt
  • 3 æggehvider, med stuetemperatur
  • 50 gram sukker
  • 1/2 tsk vanilje ekstrakt
  • 2 dråber frugtfarve

Til smør cremen

  • 230 gram usaltet smør
  • 360 gram flormelis
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 3 spsk fløde

Sådan gør du:

  • Kom flormelis, mandelmel og 1/2 tsk salt op i en blender eller foodprocessor, og blend det hele til en fin sne. En fin blanding, vil gøre toppen helt glat. Hvis du ikke blender det ordentligt, vil dine macarons få en bulet overflade. Si bagefter blandingen ned i en skål, så den bliver endnu finere.
  • I en anden skål, pisk æggehvider sammen med resten af salten. Kom forsigtigt sukkeret i lidt ad gangen, mens du pisker hviderne. Pisk til æggehviderne er helt stive og du kan vende bunden i vejret, uden at massen falder ud.
  • Tilsæt vanilje og frugtfarven, til det hele er blandet godt sammen og det stadig er en stiv masse.
  • Tilsæt 1/3 del af mandelmelet, og fold det ind i dejen til det hele er kombineret ordentligt. Brug gerne en dejskraber til dette. Tilsæt melet lidt efter lidt og fortsæt med at fold det forsigtigt, så luften ikke bliver slået ud af hviderne. Når dejen til sidst kan løbe af dejskraberen, så den uden at skille sig, kan forme tallet 8 i skålen, så er dejen klar.
  • Kom dejen op i en sprøjtepose – eller brug en frysepose, hvor du klipper et hul i bunden.
  • På en bradepande, lav fire små dutter af dej i hvert hjørne, og kom bagepapir ovenpå. Det vil forhindre bagepapiret i at rykke sig og give den bedste bund på dine macarons.
  • Sprøjt dejen ud på bagepladen. Cirka 3 centimeter i størrelsen, med cira 2 centimeters mellemrum.
  • Bank let bagepladen ned i bordet et par gange, så alle luftbobler bliver slået ud af dine macarons.
  • Sæt dine macarons til side i 30-60 minutter, så de kan tørre. Kan du forsigtigt strø en finger over overfladen, og den er helt glat, så ved du at de er klar til at komme i ovnen.
  • Forvarm en ovn til 150 grader varmluft og bag dem i 17 minutter. “Fødderne” på macaroons skal være forhøjede (ligesom du kan se på billederne) og de skal slippe let fra bagepladen. Så ved du at de er færdige.
  • Sæt dine macarons på en rist og lad dem køle helt af.

Til smør cremen:

  • Pisk smørret i en skål, til det er luftigt. Si flormelis i, og pisk det igen, til det er helt kombineret. Tilsæt vanilje og pisk igen. Til sidst tilsætter du lidt fløde ad gangen, til det når den konsistens som du gerne vil have.
  • Kom smør cremen i en sprøjtepose eller igen, en frysepose, hvor du klipper et hul i bunden.
  • Kom en klat smør creme på hver anden macaron, tag den anden halvdel og kom ovenpå. Vrid let toppen på, så smør cremen bliver jævnt fordelt.
  • Skal man have det ultimative ud af disse macarons, så stil dem i en lufttæt beholder i 24 timer. Men hvis du ikke kan vente så længe (som vi ikke helt kunne med alle sammen) så er det nu klar til at spise.

And there you have it! Det er faktisk slet ikke så svært at lave sine egne macarons. Det tager lang tid. Men det er al tiden værd, for de smager tæske godt. Når du har styr på basis opskriften, så kan du prøve dig frem med andre smage. Jeg skal snart til at kaste mig over både jordbær og chokolade macarons, som jeg håber blive ligeså vellykkede som disse.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *