Blog serie, part 1. Hvad skal der til for at starte en blog?

28. april 2018EmmaEngmark
Blog post

Hej piger, og velkommen tilbage til bloggen.

I dag skal vi snakke lidt om det at have en blog. Faktisk har jeg tænkt længe over at lave en mini blog serie, da jeg ofte får spørgsmål om blog, fotografi og alt der i mellem. Så jeg tænker at et par indlæg, der går lidt mere i dybden med det hele, kan hjælpe en del af jer. Selve emnerne og indlæggene er ikke færdige og helt udtænkt endnu, så skulle I få spørgsmål undervejs eller ønsker til emner som jeg skal komme ind på, så skal I endelig bare smide en kommentar.

Første emne, som jeg tænkte at tage op, er det at have en blog. Hvad skal der til for at starte en blog? Hvilke tanker bør man have? Hvilket udstyr? Hvilken platform? Da jeg selv startede en blog tilbage i 2015 (jeg har haft mange blogs, og én af dem kan endda findes endnu – lige her, hvis I er interesserede. Don’t judge me, det var en anden blog tid den gang, haha) var jeg selv helt grøn på området. Og dengang var det ikke så populært at blogge og egentlig noget som man helst holdt for sig selv. Så der var ikke så mange at spørge til råds, når man havde brug for hjælp og slet ingen til at hjælpe med billeder – hvorfor mange af mine billeder var taget på et dårligt digital kamera og med timer på. Men det fungerede. Og ikke mindst, så var det sjovt og jeg elskede det.

Og det er det første, som jeg vil tage fat på. For sidder du og overvejer at starte en blog, så skal du huske at have dig selv med i det. Du skal ikke gøre det, fordi du gerne vil have en masse gratis ting og penge – som nogle få bloggere får ud af at blogge. For er dét dit mindset, så kommer du hurtigt til at køre tørt i at drive din blog. Du skal have en passion. Du skal vide hvad du vil blogge om. Ikke nødvendigvis kun ét emne, men dine blog indlæg skal have en rød tråd.

Når du først har fundet dig et emne at skrive om, så skal vi i gang med nogle små praktiske ting.

 • Start med en platform. Man behøver ikke nødvendigvis at have eget domæne, for at starte en blog – men jeg vil bestemt anbefale det. Der er rigtig mange fordele ved at have eget domæne (såsom utallige design muligheder) men vigtigst af alt, så ser det mere professionelt ud. Havde jeg ikke mit eget domæne, så ville min blog for eksempel hedde: kaffeogkjoler.wordpress.dk – ikke så pænt. Så jeg betaler et lille årligt beløb, for at komme af med ‘wordpress’ i mit navn. Jeg har selv kun brugt ‘blogger’ og ‘wordpress’, og af de to så vil jeg anbefale ‘wordpress’, da det er meget nemmere at arbejde med. En hjemmeside, jeg selv brugte meget i starten, er: lavenblog.dk, hvor der er en punktform fra start til slut, over hvordan man køber et domæne og installere wordpress.
 • Hav styr på udstyret. Nu er det ikke fordi jeg vil opfordre alle til at gå ud og investere i et dyrt kamera, men der er altså bare forskel på billede kvaliteten fra et billigt digital kamera og fra et spejlrefleks kamera. Selv startede jeg med et digital kamera, og har man intet andet (eller er måske i tvivl om hvorvidt det er noget for en, at have en blog) så kan det sagtens gå an! Men selv har jeg mærket en markant stigning på bloggens popularitet, efter at jeg fik bedre billeder på bloggen. Cause let’s be honest, mange skimter bare billederne på et indlæg igennem, og læser faktisk ikke teksten. Så er billederne gode, er der en chance for at holde fast i læseren længere.
 • Planlægning og organisering. Noget som jeg ikke altid er lige god til selv. Men alligevel en vigtig faktor. Det kan være rigtig hårdt, altid at finde på nye blog indlæg. Så det er en rigtig god idé at planlægge fremad. Jeg har ofte mellem 5-10 indlæg liggende i ‘kladder’, så når jeg rammer en periode hvor jeg enten ikke får taget nye billeder, eller ved hvad jeg skal skrive om, så kan jeg tage fat i den mappe, og så er der nyt materiale at kaste sig over. Jeg har også en lille bog, hvor jeg ofte skriver alle mine idéer ned. Ikke alle idéer bliver til noget, men den er god at have, til at kigge igennem en gang i mellem. Noget, der virkelig kan få læser tallet til at droppe, er mangel af indhold på ens blog. Går der for mange dage i mellem blog indlæggene, falder læserne fra – poster man jævnligt blog indlæg, kan man holde deres interesse.
 • Vær dig selv. Måske det vigtigste punkt. Du vil ikke komme langt, hvis du prøver at efterligne eller kopiere andre. Det er desværre meget ‘populært’ at efterligne andre på de sociale medier (se bare dette indlæg, som Amalie Brohus har skrevet) Det er altid i orden at lade sig inspirere – men taget man noget fra andre, skal man huske at spørge om lov og altid give kredit til dem, man har taget noget fra. Jeg bruger som hovedregel aldrig andres billeder på mine indlæg, og vil du gøre det, så skal du huske at have styr på reglerne. Og for helt at forhindre at komme i fedtefadet, så tag dine egne billeder. Det er altid den bedste løsning. Hav dig selv med i alle dine indlæg. Føler følgerne ikke at de kan se dig i dine indlæg, så er chancen for at de kommer tilbage også ret lille. Du behøver selvfølgelig ikke at dele hele dit liv på din blog, men ofte vil en mere personlig blog føre til flere læsere og mere engagement. Så husk altid at have dig selv med.

Jer, der allerede har en blog, hvad er jeres bedste tips til at starte en blog?

Jeg håber at I kan lide mit lille lange indlæg om et par tips til begyndelsen af en blog. Der er garanteret mange af jer derude, der sidder med en lille drøm om at starte jeres egen – jeg har i hvert fald mange veninder, der ofte fortæller om deres – og det største råd som jeg (og garanteret også alle andre bloggere) kan give, er bare at gøre det. Du har intet at tabe – men til gengæld alt at vinde. Det er super sjovt at have en blog, også selvom det er rigtig meget arbejde.

Vi ses til næste indlæg i serien – god weekend!

5 Comments

 • Eline Tychsen

  30. april 2018 at 10:55

  Haha ej det er helt hyggeligt at se den anden blog du har kørt – sådan var det virkelig bare en gang. I dag er det hele lidt mere professionelt 😀 Mit bedste tip er uden tvivl, at man skal gøre det fordi man har lyst, og ikke fordi man forventer at skulle have alt muligt sponsoreret mm. Hav noget du gerne vil, og brug tid på det. For det er det der i sidste ende er det vigtigste, ligesom du også pointere i punktet “Vær dig selv” <3

  1. EmmaEngmark

   30. april 2018 at 17:00

   Det var noget helt andet dengang! Og i dag kan man nærmest blive lidt flov over det – men det er sjovt at se hvor langt man (heldigvis) er kommet 😉

 • Freja

  2. maj 2018 at 11:10

  Hvor er det et fint indlæg! Mit bedste råd er helt sikkert at man skal være sig selv, og så at have tålmodighed. Læserne skal nok komme hvis du laver noget indhold hvor du har dig selv med, men det tager tid at bygge en blog op 🙂 Og så brug de kanaler som er til rådighed på de sociale medier hvis man gerne vil ud til folk, for det er sjældent at folk opdager ens blog ved en tilfældig google søgning, i hvert fald er det få tallet 🙂

  1. EmmaEngmark

   10. maj 2018 at 08:12

   Helt enig! Man kommer længst med at have sig selv med, og ikke prøve at være en anden – selvom det ofte ses i blog verden. Og de sociale medier er en kæmpe hjælp, til at få delt sin blog! Næsten alle har jo fx instagram 🙂

 • Blog serie, part 2. De betalte/sponsorerede indlæg – Kaffe og kjoler

  10. maj 2018 at 09:12

  […] tilbage til bloggen og til mit andet indlæg i min mini blog serie. I dagens indlæg, tænkte jeg at snakke lidt om sponsorerede indlæg, da det ofte er noget jeg […]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post