Blog serie, part 2. De betalte/sponsorerede indlæg

10. maj 2018EmmaEngmark
Blog post

Sko: Skechers // Jeans: Vero Moda // Top: H&M // Blazer: Neo Noir
Billeder af Astrid Hovman – Skoene er modtaget i gave

Læs også: Fine forårs sko fra Skechers

Velkommen tilbage til bloggen og til mit andet indlæg i min mini blog serie. I dagens indlæg, tænkte jeg at snakke lidt om sponsorerede indlæg, da det ofte er noget jeg får spørgsmål og kommentarer til. Jeg har tidligere lavet et indlæg, hvor jeg snakker lidt om hvorvidt man kan stole på et sponsoreret indlæg eller ej, som stadig er et af mine mest læste indlæg.

Sponsorerede indlæg, kan godt være lidt af en jungle. Især hvis man ikke selv har en blog, men bare elsker at følge forskellige blogs. Og mange har måske deres fordomme overfor denne type indlæg – og jeg kan absolut godt forstå det. Selv har jeg lidt en fordom for nogle af de store blog netværker, hvor de bestemmer en del af det bloggeren skal lægge op, hvilket ofte resultere i at man ser præcis det samme indlæg på tyve forskellige blogs. Ofte noget meget malplaceret som bleer på en mode blog, eller en ny bil på en mad blog. Og når de sponsorerede indlæg ikke hænger sammen med resten af bloggens indhold, så står jeg ofte selv af, og det er sjældent jeg vender tilbage til dén blog.

Men nu skal jeg ikke være alt for hellig, for ja, jeg har også sponsorerede indlæg på min blog. Det kan både være sponsoreret i form af betaling, men oftest vil du se sponsorerede indlæg i form af at jeg har fået det jeg blogger om i gave. Tag for eksempel disse billeder. Skoene har jeg fået i gave af Skechers. Jeg har ikke fået betaling for at vise dem frem, men jeg har så fået skoene. Og det er faktisk den type sponsorerede indlæg, som jeg selv holder mest af at lave.

Der vil nok altid være delte meninger om at have sponsorerede indlæg på sin blog. Men i bund og grund vil jeg mene at man også skal tænke på, at mange af de store bloggere lever af sponsorerede indlæg. Så ja, de har måske flere på deres side, for det skal betale deres regninger. Dog skal det helst have en rød tråd til resten af ens blog, hvis du spørger mig. For har det ikke det, så bliver det utroværdigt og så ryger hele pointen jo i at et firma har sponsoreret indlægget.

Hvordan får man aftaler om sponsorerede indlæg?

Noget som jeg selv bliver spurgt om rigtig tit – både af andre bloggere, men også veninder og bekendte, der selv overvejer at starte en blog og gerne vil se penge fra starten af.

Her har jeg altid sagt, at der er noget som kommer med tiden. Du skal ikke starte en blog, med det formål at tjene penge eller få en masse gratis ting. Der skal hårdt arbejde til – for det er faktisk et arbejde, at drive en blog. Det tager utrolig meget tid. Ofte er det al min fritid, der bliver brugt på min blog.

Læs også: Kan man tjene penge på at blogge?

Men hvis du gerne vil i gang med at tjene penge på din blog eller modtage ting i gave, så skal du bare i gang med at gøre dig selv synlig. Noget som jeg selv virkelig ikke var god til i starten. Jeg fik kun samarbejder i hus, hvis folk selv skrev til mig – hvor jeg i dag selv har taget kontakt til rigtig mange firmaer. Det værste du kan få, er et nej, men så er der garanteret nogle andre derude, der gerne vil arbejde sammen med dig. Jeg har før lavet et indlæg om hvordan man kan tjene penge på sin blog (se ovenstående link) så det vil jeg ikke gå særlig meget mere ind på. Men fokusere mere på den sponsorerede del.

 • PR bureauer. Har du foden inde hos et PR bureau, er der god chance for en masse sponsorerede aftaler og ikke mindst nogle super fede arrangementer. Det tog mig rigtig lang tid før jeg selv begyndte at skrive til de forskellige bureauer, da jeg hele tiden håbede at de ville skrive til mig. Men det er yderst sjældent at de gør det, så mit råd er helt klart at hive fat i dem selv! Nogle af de bureauer som jeg arbejder mest med er PR Connect og Holm & Bertung. Der findes tusindvis af PR bureauer derude, alle har særligt fokus på forskellige ting. Så lav lidt research omkring de forskellige, og find et bureau, du tror vil passe godt til dig. Og så skriv til dem. Spørg om de er interesserede i et samarbejde med dig. Du har intet at miste!
 • Firmaer. Jeg har også lavet en del sponsorerede indlæg med firmaerne direkte. For eksempel iDeal of Sweden og Chris Copenhagen. Jeg må indrømme at det oftest er firmaerne, der hiver fat i mig, hvor jeg her ikke rigtig selv har taget fat i dem. Og her tror jeg at det hjælper rigtig meget at have en god profil på de sociale medier, da det ofte er her hvor firmaerne lægger mærke til dit brand. Du kan selvfølgelig altid skrive til de forskellige firmaer selv, og høre om de ikke er interesserede i at sponsorere nogle forskellige ting til din blog. Når du får et samarbejde med et firma, er ‘betalingen’ lidt op til dig. Hvis du mener at du er mere værd en de produkter du modtager gratis, så sæt en pris – du skal dog være opmærksom på at det ikke er alle firmaer, der er villige til at betale for det. 9 ud af 10 gange, tager jeg aldrig betaling for det. For jeg mener at det er nok i sig selv, at jeg for eksempel fik et dyrt og flot ud af Chris Copenhagen. Men jeg kender også til mange andre bloggere, der aldrig kunne finde på at gøre noget ‘gratis’. Så her er det op til dig, hvad du selv mener at din reklame er værd

De to måder, er sådan som jeg laver sponsorerede indlæg – igen så har jeg berørt emnet om betaling for blog indlæg, i dette indlæg, så det kommer vi ikke ind på her.

Hvad er jeres mening til sponsorerede indlæg? Er det noget I selv bruger?

Jeg håber at I kan bruge indlægget til noget – og så håber jeg at I alle sammen får en rigtig dejlig Kristi Himmelfarts dag.

Altid tag tid til de hunde, der gerne vil snakke.

3 Comments

 • BLOGBYCC.DK

  10. maj 2018 at 11:10

  Jeg giver dig helt ret ift. sponsorerede indlæg, det giver mig gåsehud når jeg ser især ‘nyere’ blogs hvor hverandet indlæg er sponsoreret, og så er det om alt fra sokker til en hotdog grill. Jeg kan virkelig ikke være i det, da det virker så utrolig utroværdigt, og så vender jeg også sjælendt tilbage dertil. Noget helt andet, som jeg nok også burde komme over, er det med selv at tage kontakt til pr-firmaerne, jeg synes det er så grænseoverskridende, af en grund jeg ikke helt selv kan beskrive. Men altså, i bund og grund er det jo noget man må komme over hvis man gerne vil bygge sit brand op. Desuden er jeg rigtig glad for portalen yohype – som tilbyder betalte opgaver til bloggere, min niche er meget lille, men jeg tænker en som du, vil have stor glæde af platformen. knus.

  1. EmmaEngmark

   10. maj 2018 at 20:43

   Tusind tak for din kommentar! Det tog mig også mange år faktisk, at få mod til at tage kontakt til pr-bureauer. Men en dag tog fanden ved mig, jeg skrev en kladde og sendte den til ALLE. Og det gav pote. Man skal bare have det ‘overstået’. Og selvom en del sagde pænt nej tak, så gav det alligevel lidt 🙂
   Jeg har også brugt YoHype et par gange. Det er et ganske udemærket sted, når man vil tjene lidt ekstra. Det fungere rigtig godt 🙂

 • Blog serie, part 3. Hvilket kamera bruger jeg til at skyde billeder med? – Kaffe og kjoler

  17. maj 2018 at 18:36

  […] Læs også: Blog serie, part 2. De betalte/sponsorerede indlæg. […]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post