Blog serie, part 4. Sådan redigere jeg billeder

9. juni 2018EmmaEngmark
Blog post

Hej søde piger. Så er det igen tid til endnu et indlæg i min lille blog serie. Sidst snakkede vi lidt om kamera udstyr, så jeg tænkte at det var passende at tage det næste step: billedredigering. Lad os være ærlige. Jeg har aldrig lagt et uredigeret billede på hverken bloggen eller instagram – bortset fra ‘stories’, men det tæller vel ikke helt. For mig, handler det ikke om at redigere mig selv tyndere eller huden glattere, men om at gøre billedet pænere og mere interessant at kigge på.

På de eksempler som jeg har lagt på bloggen i dag, vil jeg også mene at man kan se en stor forskel på før og efter billederne – da før billederne som regel er både skæve, mørke og svære at se. Så når jeg redigere et billede, så fokusere jeg meget på at gøre billedet lyst, varmt i tonerne og mere behageligt at se på. Det er nok ikke alle, der er enige i min redigerings metode, men jeg elsker selv de varme billeder, så det er selvfølgelig sådan at jeg redigere dem.

Jeg bruger altid Lightroom til at redigere mine billeder. 9 ud af 10 gange. Førhen har jeg ofte bare redigeret billeder på min telefon via diverse apps – det har jeg et indlæg om lige her. Men efter at jeg begyndte at gå lidt mere seriøst med min lille foto drøm, så fik jeg installeret Lightroom (og Photoshop) og det har virkelig været en game changer. Jeg siger ikke at man skal investere i et dyrt program – for det er bestemt ikke gratis – men går man nok op i billedredigering, så vil jeg sige at det er pengene værd.
 
En ting, som jeg selv vil sige er utrolig vigtigt ved at redigere billeder, det er lige linjer. Jeg kan blive helt skør over at se på billeder, der egentlig er rigtige flotte, men at man ikke lige har taget sig tid til at rette selve billedet op, så linjerne er lige. Det irritere mit øje så meget, og det er det aller første jeg gør, når jeg smider et billede ind i Lightroom. Billedet nedenfor, er et godt eksempel.
 
Dernæst skruer jeg op for skyggerne. Ikke selve lyset, men bare skyggerne. Skruer du for meget op for ‘exposure’, kan dit billede hurtigt komme til at se helt forkert ud, da det bare giver lys til billedet, men ikke lysner de mørke områder. Så altid ‘shadows’, før ‘exposure’. Vil du have mere lys på billedet, kan du selvfølgelig skrue op for lyset. Personligt bruger jeg det aldrig, og på ingen af disse billeder har jeg hævet lyset, kun skyggerne og hvidbalancen.

Det der tager længst tid for mig, er at redigere alle farverne. Som sagt kan jeg godt lide de varme toner, så jeg skruer altid op for temperaturen på billederne. Samtidig skruer jeg en smule ned for mætningen ‘saturation’, da det giver et blødere look, som jeg synes ser mere feminint ud.
 
Og så begynder jeg ellers at justere ‘hue’, ‘saturation’ og ‘luminance’ på billedet. Det er her du virkelig kan lege med alle farverne. De farver jeg ofte piller ved, er rød, orange og gul. Igen, de varme toner. Den orange farve er guds gave til alle os, der er utrolig blege. For skruer du en bitte smule op for saturation, og en bitte smule ned for luminance, så får du en flot kulør. Helt uden sol. Og ja, det gør jeg på alle mine billeder. Men her er det bare om at lege lidt rundt med alle farverne, og se hvad du synes er pænest.
 
Til sidst går jeg igennem effekter og detaljer. Jeg kan godt lide at mine billeder har et ‘vintage’ look over dem, så jeg skruer altid op for ‘grain’, der gør billedet en smule grynet. Men det er ikke noget du kan se, medmindre du zoomer helt ind på billedet. Samtidig skruer jeg også lidt op for ‘sharpening’.
 
Og det er dét. Det er sådan jeg redigere alle mine billederne. Jeg håber at I kan lide indlægget, og håber at I får en fantastisk lørdag.

5 Comments

 • Camilla

  9. juni 2018 at 12:17

  Sikke et fint og informativt indlæg! Jeg synes altid, der er sjovt at se, hvordan andre redigerer deres billeder. De varme toner på dine billeder passer bare så perfekt til sommermånederne (:

  1. EmmaEngmark

   11. juni 2018 at 08:40

   Ja, der er så forskelligt hvad folk gør og hvor meget man lægger i det. Men ja, her i de varme måneder, synes jeg at det spiller meget godt 😀

 • Fantasifabrikken

  9. juni 2018 at 21:15

  Tak for gode tips og dine billeder er virkelig lækre. Det skal du ha!

  1. EmmaEngmark

   11. juni 2018 at 08:39

   Tusind tak! ;*

 • Christina

  11. juni 2018 at 11:49

  Det er svært med farver. Nu er mange af mine neglelak-billeder – og der gælder det jo om at beholde den rigtige farve, eller forsøge at få den rigtige farve frem. Men jeg redigerer som regel lidt på lyset generelt.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post