Citron fuldmåne

Hej alle sammen, og velkommen tilbage til bloggen – der trods at jeg er hjemme hver dag i øjeblikket, er ret stille. Men ligesom så mange andre i samme situation, så skal jeg balancere et fuldtids job og pasning af en dreng med krudt i rumpen, så der er nok at se til herhjemme synes jeg. Men der er ikke så travlt, at der ikke er tid til at hygge lidt. Hygge kan jo være mange ting, og en af dem er blandt andet kage.

For nyligt bagte jeg denne drøm af en citron kage, måske så du den på min instagram i fredags? Der blev i hvert fald forespurgt lidt på en opskrift, og den får du lige her.

Du skal bruge:

  • 150 gram blødt smør
  • 140 gram rørsukker
  • 1 citron, saft og skal
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 gram mel
  • 4 spsk sødmælk
  • Pasteuriserede æggehvider
  • Flormelis
  • Gul konditorfarve
  • Citron saft

Fremgangsmåde:

  • Start med at rør det bløde smør og rørsukker sammen til en ensartet masse
  • Riv skallen fra citronen ned i massen, pres saften fra citronen og kom vaniljesukker i – rør det hele godt rundt
  • Kom derefter æggene i, et ad gangen
  • Til sidst kommer du melen og bagepulver i, og rører godt rundt
  • Til sidst tilsætter du mælken, og rører det hele rundt til det er ensartet
  • Smør en springform, og kom lidt rørsukker i bunden og på siderne, så det ikke brænder på og sidder fast
  • Hæld dejen op i formen, og kom i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, og bag 30 minutter
  • Stik i pind i kagen, for at være sikker på den er færdig – kommer der ikke kagerester på pinden, så er kagen klar
  • Lad kagen køle helt af

Til frosting her har jeg ikke skrevet nogle mål, da det er lidt op til din egen mavefornemmelse. Jeg bruge 120 gram æggehvider og 200 gram flormelis, og det var aaalt for meget. Så prøv dig frem

  • Pisk æggehviderne til en luftig masse – kan skålen vendes på hovedet, så er den klar
  • Pres en citron ud i massen – eventuelt også lidt citron skal
  • Kom flormelis i, for at gøre massen lidt tykkere, her kommer du så meget i, som du synes indtil den får en god konsistens
  • Til sidst tilsætter du den gule farve

Frostingen skal være let og luftig, så den må stadig gerne være lidt blød i det. Stil den i køleskabet en times tid, så den kan sætte sig mens kagen alligevel køler af. Beklæd kagen med frosting, pynt med citron skal og citron skiver og server

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

One thought on “Citron fuldmåne

  1. Marianne Maria ·

    Wauw en lækker citronmåne. Jeg har faktisk altid godt kunne lide, den her kage, men har også altid tænkt, at det var ret så klammo, at den man kan købe nede i Brugsen kan holde sig for evigt. Måske jeg skulle give denne et forsøg. (-: