De bedste kanelsnurrer med perlesukker

Jeg ved ikke med dig, men jeg elsker bagværk! Som du måske også har fundet ud af efterhånden.. Jeg elsker at bage og især det bagværk med lidt sødt. Og det var lige hvad jeg havde brug for i går; lidt sødt. Normalt tyr jeg her til en kanelsnegl. Det sker meget tit. Måske for tit – kan det det? Men i går, valgte jeg at lave en kanelsnurrer i stedet, da mine kardemommesnurrer, var et kæmpe hit – både i vores husstand og hos naboerne.

Og de her kanelsnurrer, sidder lige i skabet!

De er snaskede, har en tyk og blød dej og knas fra perlesukkeret ovenpå. Der er vitterligt intet dårligt at sige om dem – måske ud over at man skal vente på at de hæver..

Du skal selvfølgelig have opskriften, og den er lige her.

Ingredienser:

  • 5 dl sødmælk
  • 50 gram gær
  • 1 æg
  • 800-900 gram mel
  • 150 gram sukker
  • 10 gram salt
  • 15 gram stødt kardemomme
  • 150 gram smør

Remonce:

  • 150 gram blødt smør
  • 150 gram sukker
  • 20 gram kanel

Desuden:

  • 1 æg til pensling
  • Perlesukker til toppen

Start med at lun mælken i en gryde, til den er lunken. Kom gær op i en skål og hæld det lunkne vand over, rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt så æg, sukker, salt og kardemomme, og rør godt rundt. Tilsæt mel lidt efter lidt, mens du rører i dejen – det er klart nemmest med en røremaskine, men kan sagtens lade sig gøre uden! Når dejen begynder at samle sig en smule, men stadig er meget våd, tilsætter du smørret og rører rundt indtil det er rørt ind i dejen. Tilsæt mel indtil dejen samler sig, til en glat og blank dej. Med en røremaskine, lod jeg den køre i 5-7 minutter på lavt niveau.

Sæt dejen til at hæve et lunt sted, uden træk i en times tid – gerne længere.

Hvis ikke du har prøvet at lave snurrer før, så vil jeg anbefale dig at du tager et kig på denne video. Den beskriver så nemt og fint, hvordan du bedst ruller dejen ud, folder den og snurrer dine snurre.

Men start med at røre din remonce sammen, så den er klar. Rul din dej ud til cirka 30×60, og kom remonce på 2/3 dele af dejen. Fold den ene del uden remonce, over halvdelen af dejen med remonce. Og fold den sidste ende, indover igen, så du har tre lag. Rul eventuelt en gang ovenpå dejen, så den bliver strukket lidt ud igen.

Skær dejen i strimler på omkring 2 centimeter. Tag fat i den ene ende af en strimmel med venstre hånd, og stræk strimlen en smule. Læg den så på bordet, og rul med højre hånd, ind mod dig selv, to gange, så strimlen er blevet snoet. Med højre hånd, snor du dejen rundt om venstre hånd, hvor du holder fast i dejen (sno ind mod dig selv) og luk til sidst snurren, ved at stikke enden du holder med højre hånd, ned i det hul, du holder med venstre hånd.

Igen, se videoen, det er meget nemmere at se, end at læse sig til hvordan man nemmest gør!

Læg dine snurre på to bageplader med bagepapir, og sæt dem til at hæve i 45 minutter. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pensl dine snurrer med æg, og drys med lidt perlesukker. Bag dem i den varme ovn, i 12-14 minutter – hold øje med dem.

Servér gerne lune og med en kop kaffe til.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *