Derfor bør du have en ‘hverdags uniform’

9. februar 2018EmmaEngmark
Blog post

– Frakke: COS (lignende her) – Tørklæde: Moss Copenhagen
– Kjole: New Yorker (andre alternativer her) – Solbriller: Ray Ban

Noget som jeg har kæmpet med i mange år, er at finde min personlige stil. Jeg kan slet ikke tælle hvor mange gange, at jeg har skiftet stil i takt med at moden skifter. Jeg har haft faser hvor jeg kun gik i sort (grænsen til ‘goth’ stilen, da jeg var teenager) haft den lyserøde pop stil med platin blond hår (aldrig igen) haft faser hvor jeg var ligeglad med hvad jeg havde på, til at gå alt for meget op i dyre tasker og sko. Der har været få ting, som jeg aldrig har gået med – culotte bukser, læder jakker og et rent denim look, har aldrig været mig – men ellers har jeg stort set prøvet det hele.

Og fra at have et overfyldt klædeskab(e) til nu, hvor jeg prøver at skære ned på mine tøjstykker og leve mere minimalistisk, tror jeg endelig at jeg er ved at finde den stil, som jeg kan kalde for ‘min egen’. Den stil, der gør at jeg ofte ikke har problemer med at finde noget at tage på om morgen, for jeg kan lide alt det jeg har i mit skab – og er det ikke det helt store mål?
Hvis du kender til The Minimalists, har du måske hørt dem snakke om en ‘everyday uniform’. Og lige netop dét, vil jeg gerne snakke lidt mere om i dag – for det har nemlig hjulpet mig til at finde min personlige stil.

Tag en mand som Steve Jobs. Hvor mange gange blev han ikke set med en sort rullekrave? Mange har stillet spørgsmål til, hvorfor en så velhavende mand, kun gik i det samme tøj. Svaret er ganske simpelt – han havde fundet sin ‘everyday uniform’. Hvad er fordelen ved at gå i det samme tøj hele tiden? At man har dét mindre at tænke på i hverdagen. Tænk over det. Hvor lang tid bruger du om morgen, på at finde det helt rigtige sæt tøj at have på? Hvor mange gange kan du nå at skifte tøj på en dag? Hvor meget tøj skal du rydde op igen, når du endelig har fundet noget som du er tilfreds med? Det kan måske virke som en bagatel for dig – det gjorde det også for mig i starten – men jeg har oplevet goderne ved det.
 
Store personligheder som Barack Obama og Mark Zuckerberg, har også fundet glæden ved en hverdags uniform. Obama har sagt at han ikke vil tænke over hvad han har på og hvad han skal spise, for han har alt for mange andre beslutninger at tage i løbet af hans dag. Og det har du sikkert også. Ligesom jeg også har. Så hvorfor ikke fjerne en af de mange beslutninger?

Hvad vil det sige at have en hverdags uniform? Det betyder selvfølgelig ikke at du skal have den samme top på syv dage i træk. Det vil sige at du har mange af de samme ting, som du kan skifte i mellem. Mig selv som eksempel. Jeg elsker at gå i kjoler. Jeg har fundet ud af, at det er det, der passer bedst til min krops form og det er kjoler som jeg har det bedst i og føler mig mest feminin i. Så i stedet for at bruge en masse penge på lækre jeans, som jeg alligevel aldrig går med, så vil jeg hellere købe en flot kjole. For den kommer jeg til at gå med. Så jeg behøver ikke rigtig tænke over hvad jeg skal have på, når jeg skal på arbejde om morgen. Jeg hiver fat i en kjole. Selvfølgelig er der nogle dage, hvor jeg ikke gå i kjole – måske fordi det er alt for koldt, som det er lige nu, og der tyr jeg så til en buks af en art. Men 90% af tiden, vil du se mig i kjoler. For det er min hverdags uniform.
 
Der er så mange fordele ved at leve efter denne måde. Og vil du vide mere om emnet, kan jeg varmt anbefale denne artikel. Jeg er nysgerrig – hvad er jeres tanker om en ‘everyday uniform’?

13 Comments

 • Annette Vejby Johansen

  10. februar 2018 at 10:24

  Jeg bliver faktisk også gladere og gladere for kjole til hverdag men jeg har lidt svært ved valg af strømpebukser.

  Det er markant lettere at få pæne (og for årstiden varme) strømpebukser i sorte og grå og det passer jo ikke til alle farver.

  Hvad gør du?

  1. EmmaEngmark

   12. februar 2018 at 14:02

   Hm. Altså jeg har faktisk kun sorte strømpebukser, som jeg bruger til stort set alle kjoler. Ofte synes jeg, at så længe man holder skoen sort, så kan det oftest gå. Ligesom her: https://www.instagram.com/p/BTlZygPgF3_/?taken-by=emmaengmark

   Jeg køber altid strømpebukser fra H&M i 60 den, nogle af dem, der holder lidt styr på topmaven. De er lidt tykkere end almindelige strømpebukser, uden at ligne et par tykke leggins. Jeg synes i hvert fald de er fantastiske. og de fås også en i hudfarvet udgave 🙂

   1. Annette Vejby Johansen

    20. februar 2018 at 06:03

    Mine bliver også primært sorte, men til nogen af kjolerne virker det bare hårdt og ja i sær, når lyse sko vil passe bedst til.

    Men jeg må da en tur i HM og se på de hudfarvede

 • Emilie Ildstein

  11. februar 2018 at 21:38

  Skønt og inspirerende indlæg! Det gav mig virkelig noget at tænke over❤️

  1. EmmaEngmark

   12. februar 2018 at 13:59

   Det er jeg glad for at høre <3

 • Tina

  12. februar 2018 at 13:18

  Jeg prøver også at minimere indholdet i mit skab, det er dog ikke så let… Ideen om en hverdagsuniform tiltaler mig, det må jeg vist lære lidt mere om 🙂

  1. EmmaEngmark

   12. februar 2018 at 13:59

   Nej, det er noget, der sagtens kan tage lidt tid. Det er også en on going proces for mig – men det skal nok komme en dag! 🙂

 • Eline Tychsen

  12. februar 2018 at 14:27

  Virkelig et fedt indlæg – tankevækkende!

  1. EmmaEngmark

   13. februar 2018 at 08:20

   Dejligt at høre <3

 • Camilla

  12. februar 2018 at 16:20

  Sikke et spændende indlæg, søde Emma! Jeg prøver selv på at få ryddet ud i mit klædeskab og resten af mine gemmer, men projekt hverdagsuniform synes jeg alligevel kræver lidt ekstra arbejde (:

  1. EmmaEngmark

   13. februar 2018 at 08:20

   Det er selvfølgelig også lidt en længere process. Jeg er stadig ikke Helt der hvor jeg gerne vil være, men jeg er da på vej :p

 • Vanessa

  14. februar 2018 at 00:54

  Som altid, skide godt indlæg. Det giver stof til eftertanke ☺️

 • Smukke nederdele til sommeren – Kaffe og kjoler

  28. maj 2018 at 11:37

  […] Læs også: Derfor bør du have en ‘hverdags uniform’ […]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post