Derfor tog jeg ikke min mands efternavn

14. november 2017EmmaEngmark
Blog post

Læs mere om vores bryllup lige her.

Så er der endelig endnu et bryllups indlæg på bloggen. I dag tænkte jeg at vi skulle snakke lidt om vores valg af fælles navn, efter vores store dag. For vi ville selvfølgelig dele efternavn. Efterhånden er det ret populært, at mange gifte par ikke deler navn, hvilket jeg personligt ikke ville bryde mig så meget om, da jeg godt kan lide at man med det samme kan se at vi er et gift par. Traditionen tro, så tager man jo oftest mandens navn. I vores tilfælde har vi taget lidt fra begge familier – men min families efternavn.

Hvis man følger mig på instagram, kan det ses at jeg hedder Engmark til efternavn. Og i mange, mange år, har jeg været meget sikker i min sag, om at jeg aldrig vil af med det efternavn. Engmark familien er nemlig meget lille, og der er derfor ikke så mange med det navn. Så der er noget unikt ved mit efternavn, og jeg har altid elsket det faktum at jeg er den eneste med lige præcis mit navn. Så det har altid været et must for mig, at jeg kunne beholde mit efternavn.

Min kære mand, hed før Lien Hansen. Og her måtte jeg indrømme, at jeg ikke havde lyst til at blive én ud af tusindvis med navnet Emma Hansen. Heldigvis havde min mand heller ikke en særlig knytning til hans efternavn, så vi besluttede hurtigt at tage mit efternavn. Til gengæld er han meget glad for hans mellemnavn, der symbolisere de norske gener i hans familie. Så vi lavede en combo, og hedder nu Lien Engmark begge to.

Så nu har A og jeg startet en helt ny familie gren, da ingen indtil videre (efter hvad jeg har kunne opsnuse mig til) har haft den kombination af navne før. Det synes jeg selv er lidt cool!

Ville I tage en andens efternavn i ægteskab? Eller har I også en særlig tilknytning til jeres navn?

Og lige for en god ordens skyld, vil jeg lige sige at det selvfølgelig ikke er fordi jeg har noget imod navnet Hansen (eller Jensen, Madsen, Nielsen og så videre) jeg er bare utrolig glad og stolt over at have så et unikt et navn, hehe.

2 Comments

 • Camilla

  14. november 2017 at 12:27

  Min kæreste og jeg har snakket om, at den dag vi skal giftes, så tager jeg hans efternavn, og måske også hans mellemnavn, da jeg ikke hedder det samme til efternavn som alle andre, men der er heller ikke mange der hedder det samme som han hedder. Men jeg har også tænkt, at tage hans efternavn og så også beholde mig eget 🙂

  1. EmmaEngmark

   15. november 2017 at 09:07

   Man skal jo også bare gøre det, der føles rigtigt for en. Vi er normalt meget traditionelle, men at beholde hans efternavn, var ikke noget som nogen af os følte særlig meget for. Så må man jo bare finde på den bedste løsning 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post