Det har jeg lært efter 8+ år som blogger

I forlængelse med indlægget i går, om hvorvidt jeg tror blogging er ved at dø ud eller ej, tænkte jeg at det kunne være ret sjovt med dette indlæg. Som nævnt tidligere, har jeg blogget i mange år, bare på forskellige domæner og blog navne. Men vi nærmer os 8-9 år, hvor jeg har blogget regelmæssigt. Det er den hobby, som jeg har holdt fast i aller længst, og den hobby der giver mig aller mest. Jeg elsker jo at blogge og alt hvad der hører med.

Og hvad har jeg så lært af alle de år som “blogger”? (hvornår må man egentlig kalde sig det??) Det er det, som vi skal snakke lidt om i dag. For selvfølgelig har jeg lært en masse af denne hobby. Både med mine færdigheder men også rent personligt. Det har været en kæmpe rejse og har budt mig mange muligheder, som jeg er så evigt taknemmelig for.

At tage gode billeder
En af de første blogs jeg havde, hed Tea Latte with Style. Det var her at jeg valgte at gå all in på at tage billeder af tøj, mode og skønhed, og det var også med denne blog, at de første samarbejder begyndte at tikke ind. Den gang havde jeg et lille bitte digital kamera, som jeg stablede op på nogle bøger, satte en udløser og håbede på det bedste. Kvaliteten var ringe, redigering eksisterede slet ikke. Men det var sjovt! Og måske det, der endte med at kick starte det helt. Senere fik jeg opgraderet til et Olympus Pen kamera, der var blevet udkåret til “blogger kameraet”. Et kamera som min far faktisk har i dag. Og nu har jeg så mit nuværende spejlrefleks Canon kamera, som jeg er rigtig glad for. Jeg har lært en masse om kamera, linser, lys og indstillinger. Jeg har endda været så heldig at få lov til at være bryllups fotograf! Pæne billeder betyder utrolig meget for mig, og det er klart en af de helt store færdigheder, som jeg har lært på grund af blogging.

Redigering, Photoshop og Lightroom
I forlængelse med ovenstående, så må det også siges at være en færdighed at have lært både Photoshop og Lightroom at kende. Det har taget meget tid og meget nørderi, men ligesom med fotografering, så er det noget som jeg virkelig synes er spændende og sjovt. Jeg er selvlært i begge dele og hvis jeg selv skal sige det, så synes jeg faktisk at jeg er blevet ret god til det. De to ting i forlængelse med hinanden, har givet mig nogle færdigheder som jeg ikke tror at jeg ville have udviklet uden min blog.

At netværke
Den her gælder både “professionelt” og personligt. Jeg har altid været lidt tilbageholden og du skal stadig lære mig at kende, før jeg begynder at åbne helt op for nye mennesker. Men alle disse år med blogging, har lært mig at åbne mere op og række ud til folk, som jeg gerne vil samarbejde med eller lære at kende. Her er instagram et fantastisk redskab, hvor jeg har lært en god del veninder at kende efterhånden. Nogle af mine tætteste veninder, komme faktisk fra instagram. Og det startede alt sammen, fordi jeg rakte ud til dem og spurgte om vi skulle skyde nogle billeder sammen. Hvis du vil frem i den online verden, så er det nemmere hvis du har nogle at sparre med, i stedet for at forsøge at gøre det hele alene. Network is key!

Consistency is key
Du har sikkert hørt det før. Regelmæssig upload af indhold på blog, vil skabe flere læsere. Samt kvalitet over kvantitet. De klassiske. Og sidst nævnte er jeg ikke helt enig i, da kvalitet er meget individuelt. Men regelmæssighed, den har jeg lært af. Selvom det ikke er læserne, det hele skal komme an på, så vil jeg stadig mene at de fleste ikke ville blogge, hvis ikke det var med et formål at folk læser med. Og folk læser med og hænger ved, hvis de ved at der regelmæssigt kommer nyt indhold som de kan læse. Det optimale er 5-6 gange om ugen for opdatering af blog, og hver dag for opdatering på instagram. Hvilket ikke altid er helt nemt, men knækker man koden, så er det et kæmpe skridt i retningen til at få læsere til at hænge ved og læse med.

Organisering
Det er næsten umuligt at drive en blog eller et brand, uden nogen form for organisering og planlægning. I mine begyndende blogger år, tog jeg både billeder og skrev indlægget til bloggen, samme dag som det blev lagt op. Jeg kom først på idéen på dagen. Hvilket er utrolig stressende og ofte kan gøre at indholdet ikke er særlig godt. I dag skriver jeg alle mine idéer ned i en bog, som jeg så tager fat i, når jeg har tid til at tage billederne. Og først når de er blevet redigeret færdigt, finder jeg et tidspunkt til at skrive indlægget og senere en bestemt dag hvor indlægget skal lægges op. Det kan tage flere dage.. Nogle gange er det også fra dag til dag, men så er det en spontan tanke, da det fungere bedre (for mig i hvert fald) at planlægge og organisere mine indlæg, og ender med at kunne give mig en masse fritid samtidig.

Hold dig til din stil
Det kan godt være svært at finde den røde tråd, når man prøver at få sit brand op at køre. Og måske især for en livsstils blog, hvor rammerne er lidt større end en mode blog eller en mad blog. Det kan være nemt at spejle sig i andre og tænke at hvis hun gør sådan, så kan jeg også få succes med det. Men det er ikke sikkert. Du får succes, hvis dine læsere og følgere kan se at du er dig selv og deler det, som du virkelig brænder for. Jeg har selv prøvet mange stil arter, men fundet ud af at det, der fanger min interesse og som jeg synes er spændende, er minimalisme, organisering og slow living. Altså en form for selvudvikling. Det er hvad jeg selv kan lide at læse om, og derfor også hvad jeg godt kan lide at skrive om. Dermed ikke sagt at jeg ikke kan smide et outfit billede op fra tid til anden, men hovedkernen i mit brand, kan koges ned til selvudvikling. Og efter mange år med forskellige emner og store stil spring, har jeg lært, at det der gør mig gladest og derfor også fanger mine følgere bedst, er at vælge det, som jeg synes er spændende. Og ikke det som jeg kan se at andre får succes med.

Jeg har naturligvis lært en masse af at have en blog. Jeg har lært at være mere kreativ, jeg er blevet bedre til at skrive og formulere mig på skrift, jeg er blevet bedre til at sige nej til ting, jeg ikke mener vil fungere for mig brand. Alt sammen noget som kommer hen af vejen og som er gode færdigheder at have med sig. Men de 6 ovenstående, er klart det som jeg har haft den største virkning på mig. Og som jeg har lært mest af.

Tak fordi du følger med.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

One thought on “Det har jeg lært efter 8+ år som blogger

  1. Mit nuværende kamera og udstyr – Emma Engmark ·

    […] I sidste indlæg, snakkede jeg lidt om de kamera som jeg har brugt igennem min tid som blogger. Fra en telefon og et gammelt digital kamera, til det spejlrefleks kamera, som jeg har i dag. Jeg har ofte fået spørgsmål om hvilket kamera jeg bruger, så til alle jer, der er interesserede, kommer der lidt detaljer om det kamera og de kamera linser som jeg bruger både på bloggen og på instagram. […]