Er blogging ved at dø ud?

Det at blogge, er efterhånden noget, der går mange år tilbage. Selv startede jeg min første blog helt tilbage i 2012 og selvom min blog både har skiftet navn og domæne et par gange (og blevet hacket en gang.. #takfordet) så har jeg holdt ved med at blogge i alle disse år. Jeg elsker det! Jeg elsker hele processen ved at finde på en idé eller et emne, tage billeder til et indlæg og få det hele til at spille i et indlæg, som efterhånden bliver læst af rigtig mange mennesker. At blogge har været en del af mig i mange år, og det er en del som jeg har svært ved at slippe, selv de gange hvor jeg har lovet mig selv at nu må det være tid til at trække stikket.

For et par år siden, var det så rigtig populært at blogge. Dem, der havde gjort det helt fra starten som fx. Emily og Christina, begyndte at tjene penge på deres hobby, som blev til et fuldtids arbejde. Og mange ville gerne følge i deres fodspor og oprettede selv en blog. På et tidspunkt var det som om at alle havde en blog. Alle ville forsøge sig med “det søde blogger liv“. Spoler vi så tiden frem til nutiden, så er de fleste blogs lukket ned og mange er skiftet over til youtube eller instagram.

Og her er mit spørgsmål så, er blogging ved at dø ud?

I takt med at instagram bliver større og større, og flere brands vælger at kontakte influencere på instagram i stedet for “bloggere”, så er det der folk vælger at lægge deres fokus. Lange, detaljerede blog indlæg, bliver skiftet ud med kortere beskrivelser og stories på instagram. Jeg har endda set fotografer, der har valgt at droppe deres hjemmeside, for kun at køre deres forretning på instagram. Den lille app, har overtaget meget af blog/hjemmeside verden. Og er det, det nye eller kan man godt overleve som blogger?

Personligt, så vil jeg nok altid foretrække en blog fremfor et billede på instagram. Don’t get me wrong, jeg elsker instagram og bruger det dagligt! Men jeg synes stadigvæk at der er noget helt særligt over at kunne uddybe sine tanker og holdninger så meget på skrift, som man kan igennem et blog indlæg, i stedet for at have en begrænsning på hvor meget der kan skrives. For mig er der måske også noget nostalgisk over det at have en blog og skrive et blog indlæg. Jeg synes det er hyggeligt at skrive et indlæg. Oftest laver jeg mig en lækker kop kaffe, sætter mig til rette, tænder for en Chill Jazz playliste og så går jeg ellers i gang med at redigere billeder og skrive mit indlæg. Det er mega hyggeligt! Og det er bare ikke den samme proces, når det bare er et billede på instagram. Det tager fem minutter, hvor det kan tage flere timer at lave et blog indlæg.

Hvad er fremtiden for blog verden?

Så vidt jeg kan forstå på mine “med-bloggere”, så er der mange, som er lidt bekymrede over fremtiden som blogger. Vil der være læsere nok? Kan de holde læserens interesse? Og hvorfor er det egentlig, at blog verden er på en nedadgående kurve? Et eller andet sted, kan jeg godt være bekymret for om folk har fået for travlt til at læse med på en blog. Står der for meget tekst, så er folk videre til det næste indlæg. Og måske det er derfor at instagram fanger så mange som det gør, fordi det er ligesom et indlæg, bare forkortet ned 20 gange. Der er ikke så meget tekst, som de skal forholde sig til. Det er mere bare det visuelle, som de skal lægge mærke til.

Selvom jeg har mine bange anelser omkring blogs, så har jeg også et håb om at det nok skal gå. Jeg har et håb om at folk vil begynde at interessere sig for al det arbejde, der lægger bag en blog og et enkelt blog indlæg. Jeg håber at folk igen vil tage tid ud af deres travle dag, til at sætte sig med deres computer og tjekke ind på deres favorit hjemmeside og se hvad der er af nye indlæg.

Når jeg selv har et ledigt øjeblik, så går jeg mine egne favorit blogs igennem, for at se hvad de har lagt op for nyligt. Jeg får en masse inspiration fra andre blogs og jeg elsker at læse lange indlæg, om emner som jeg synes er spændende. Netop dét som man ikke kan på instagram.

Jeg tror at instagram har en stigende interesse hos folk, og jeg kan se flere og flere, der prøver kræfter som “influencer” for at opnå de samme goder, der er i at være blogger. Dog tror jeg også at folk efterhånden vil savne dybden, der er i et blog indlæg kontra et billede på instagram, og det er her jeg mener at vi, som bloggere, skal holde fast i vores blog og blive ved med at holde liv i den, så den ikke visner hen. Jeg tror måske lidt på at de stærkeste overlever, og det er dem, der bliver ved selvom læser talene er faldende, for de skal nok komme igen.

Æligt, så vil jeg tro at det kan være svært at starte en blog op fra ny i disse tider. Det er selvfølgelig ikke umuligt, men jeg tror at der skal meget til, for at slå igennem i en social medie verden, der er så præget af instagram og youtube som den er. Folk vil hellere se, end de vil læse, men hvis du finder et emne, der er interessant nok, så skal folk nok holde ved.

Blogging er ikke ved at dø ud. Ikke så længe vi selv holder gang i flammen.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Er blogging ved at dø ud?