Er blogging ved at dø?

27. maj 2018EmmaEngmark
Blog post

Billeder af Astrid Hovman

Hej søde piger, og velkommen tilbage til den stille blog.

Ja, der har været lidt stille på det sidste. Lidt af det, kom jeg ind på tidligere i dag, da jeg lagde dette billede op på instagram. Kort fortalt, så har jeg bare rigtig mange ting i tankerne i øjeblikket, ligesom at der er mange ting i kalenderen. Vi står snart med det ene ben ude af lejligheden, og skal til at finde møbler til vores hus, som vi officielt flytter ind i til august, samtidig med jeg stadig er ved at finde min plads i en ny stilling på mit arbejde. Det hele fylder bare en hel del – og som altid, så er det noget der ender med at gå ud over bloggen og mit brand.

Jeg har haft en hel del tanker omkring bloggen på det sidste også. Om bloggens fremtid. For de sidste par måneder, har jeg ikke været fuldt indstillet til bloggen og ikke givet den, den opmærksomhed som jeg egentlig gerne vil og synes at den fortjener. Så vil jeg overhovedet blogge mere?

Det har været et ret hårdt emne for mig at tænke over. For på den ene side, så ja. Jeg har blogget i så mange år, og det føles helt som en del af mig nu. Og alligevel så nej, da jeg ikke føler jeg har tid og overskud til det mere – samtidig med at jeg godt kan mærke, at det at blogge ikke er hvad det har været. Der er ikke så mange, der læser med på blogs mere. Der er rigtig mange, som starter en blog og håber på at den bliver et kæmpe hit, men der er ikke så mange, der gider at læse med hos andre. Og det er en skam.

For hvis ingen gider at følge med på blogs mere, så er der til sidst ingen tilbage at blogge for. Og dermed ikke sagt at man skal blogge for andre end sig selv, men det er selvfølgelig rart at der er nogen, som rent faktisk gider at følge med af ren interesse.

Men samtidig ved jeg også hvor glad det gør mig, at blogge. Det gør mig glad at mødes med forskellige andre bloggere, for at hjælpes med billeder. Det gør mig glad, at redigere billederne. Det gør mig glad, at bruge flere timer på at stykke et indlæg sammen af ord og billeder – og det gør mig selvfølgelig rigtig glad, når jeg kan se at folk rent faktisk læser det, som jeg har at sige.

I mine forskellige blog interviews, har jeg spurgt om hvorvidt for eksempel Amalie, tror at blogging er ved at uddø. Her siger hun både ja og nej, og mener at instagram er en stor konkurrent til blogging og der måske med tiden vil komme en ny platform. Og det synes jeg egentlig er skræmmende, også fordi jeg er meget enig med hende. Jeg tror lidt at det at ‘blogge’, dør ud på et tidspunkt. Læsertallene daler meget hos selv de store bloggere, folk engagere sig ikke så meget som før, og mange er flyttet med over på instagram, hvor man hurtigere kan finde inspiration, i stedet for at læse et langt blog indlæg igennem.

Og det er her omkring, hvor jeg begyndte at genoverveje min blog.

Faktisk er det en tanke, som jeg har haft længe. Vi snakker måneder. Og jeg skifter ret tit mening om hvad jeg gerne vil. Men jeg er kommet frem til en beslutning. Nemlig at jeg vil blogge. Jeg elsker det jo! Og jeg vil være ked af at se så mange døre blive lukket, hvis jeg på et tidspunkt skulle dreje nøglen om og kaste håndklædet i ringen.

Men det bliver ikke i dag. Det har givet mig en del blod på tanden denne gang. Det har givet mig en viljestyrke til at stå frem og sige ‘selvfølgelig dør blogging ikke’, for det dør ikke, hvis vi bare holder gang i det. Og jeg vil gøre mit for at holde gang i min del af bloggen.

Så min opfordring til jer og hele formålet med dette indlæg, er at hjælpe til med at holde gnisten ved at blogge. Hvis du engang synes det var så hyggeligt at læse blogs, men du aldrig har tid til det mere, så giv dig selv tid. Tag en kop kaffe, kig dine yndlings blogs igennem, læg en kommentar (I har slet ingen idé om hvor dejligt det er, når folk skriver en kommentar) deltag i indlæggene. Hvis en blogger ser mere engagement på bloggen, er det nemmere at holde gejsten oppe, når man kan se at folk faktisk gider at følge med. Det er noget jeg selv skal blive bedre til, og det vil jeg!

Hvad er jeres mening og holdning til det her? Er blogging ved at dø?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post