Find glæden frem i de hårde tider

Long time, no see. Og hvilken måned det har været. Det kan ikke være gået nogens næse forbi, hvad der sker i verden i øjeblikket. Hvad der startede som en virus i Kina, er blevet til en pandemi i hele verden. Det påvirker os alle sammen på den ene eller den anden måde. Nogle er så uheldige at få virussen, eller kender nogen, som har fået den. Andre bliver sendt hjem for at arbejde, eller passe deres børn, som ikke kan komme i vuggestue. Desværre er der også nogen, som har mistet deres arbejde, og er dybt berørt over at landet er blevet lukket ned. Jeg kunne skrive en masse om mine tanker om verdens situationen, men i stedet vil jeg fokusere på det positive og dele lidt positiv energi med dig.

Så her er mine små tips, til at få lidt glæde ind i disse hårde tider.

Nyd vejret
Forår i Danmark, er ligeså forudsigelig som alle andre årstider. Men de sidste par dage (minus orkanen Laura) har været super smukke. I går var det meget koldt, men solen skinnede fra en skyfri himmel og det var helt vindstille. Vi sad udenfor og nød vores kaffe hos den lokale café i Slangerup, Ærligtog lige en sød reminder om at huske at støtte jeres lokale virksomheder, så de alle kan komme ud på den anden side af en truende finanskrise. Jeg ved i hvert fald at jeg kommer til at gå en masse ture med Oskar, i det dejlige vejr.

Genoptag kontakten
Det bliver anbefalet at vi alle bliver for os selv og ikke bevæger os ud i store forsamlinger. Hvilket vi også skal respektere. Hvis du vil holde dig helt i isolation fra andre mennesker, så brug i stedet tiden til at ringe. Ring til dine forældre, ring til din gode veninde. Udnyt at I har tiden til virkelig at snakke. Jeg har selv nogle få aftale med veninder – selvfølgelig med forbehold for at folk ikke er den mindste smule syge – for vi vil bruge tiden på at få snakket alt det igennem, som vi normalt ikke har tid til. Og mon ikke at jeg kommer til at ringe rigtig meget til min mor i Tyskland, hehe.

For ryddet op
Et af mine nytårs forsætter, var at få ryddet ud i vores hus. Jeg tror på en minimalistisk livsstil og vil kun have ting i vores hus, som vi virkelig bruger eller virkelig elsker. Og nu er der tid til at få ryddet ud i det hele. Jeg skal have tacklet situationen under vores vask på badeværelse, hvor der står en masse shampoo, makeup, ansigts produkter og så videre. Det fylder helt vildt meget og der er ikke system i noget af det. Så alle de små kroge, skal gåes igennem og ryddes ud i. Måske er det på tide at du går dit klædeskab igennem? Eller skabene i køkkenet?

Reflekter og mediter
Noget som jeg gjorde meget på min barsel, var at skrive i en “5 minutters dagbog”, meditere om morgen, lave yoga. Og det er alt sammen noget som jeg ikke har haft tid til siden jeg startede på arbejde i starten af februar måned. Det at jeg nu skal arbejde hjemmefra indtil landet bliver åbnet igen, gør at jeg har lidt mere tid til dette om morgen igen. Det er cirka 15-20 minutter af din morgen, hvor du lige kan sætte dig ned og reflektere over din dag. Din situation. At meditere kan virkelig give dig ro i sindet, og det er måske noget som vi alle har brug for i øjeblikket. Så brug den tid på dig selv, og få lidt ro i sit sind.

Husk hyggen
Man kan ofte altid få noget godt ud af en dårlig situation. Er du, ligesom jeg, nødt til at være hjemme for at arbejde enten fordi din arbejdsplads er lukket ned eller dit barn ikke kan blive passet, så gør det hyggeligt. Lav en lækker kop kaffe, når du skal arbejde. Sæt din yndlings musik på. Tænd nogle stearinlys, lyt til en podcast imens, lav noget lækker mad til frokost. Alle de ting, som du måske ikke kan normalt, når du er inde på dit arbejde. Udnyt at du har muligheden nu for at “være dig selv” på en anden måde. Jeg ved i hvert fald at jeg kommer til at drikke litervis af kaffe!

Gør noget godt for andre
Vi kan ikke alle klare det hele alene. Nogen kan måske ikke komme ud at handle, nogen kan ikke få deres børn passet. Hjælp hvor du kan. Gør en god gerning. Selv den mindste ting, kan gøre stort for den, der har brug for det. Jeg har kunne hjælpe vores nabo, med lidt børnepasning. Vores drenge er heldigvis meget jævnaldrende (faktisk er der kun tre uger i mellem dem) så det er også super godt for Oskar, at kunne blive aktiveret lidt af en på sin egen alder. Vi kan alle have brug for hånd, så ræk ud, hvis du har muligheden for det.

Find dit lyspunkt
I tider som disse, er det vigtigt at huske på at alles situation er forskellig. Og det er om at få det bedste ud af det. Så find dit lyspunkt. Mit er, at jeg er utrolig taknemmelig. Jeg har muligheden for at beholde mit job, arbejde hjemme og bruge ekstra tid sammen med min søn. Ja, det bliver hårdt, da jeg både skal arbejde og forsøge at aktivere en 14 måneder gammel dreng, men det giver mig også minimum 14 dage sammen med ham, tid som jeg aldrig kommer til at få igen. Under min barsel tænkte jeg hele tiden på, at jeg aldrig ville have så meget tid med ham, som jeg havde under min barsel. Og nu er jeg blevet “foræret” ekstra tid. Jeg er udmærket godt klar over at alle ikke sidder i en situation som mig, og nogle har det virkelig hårdt. Men lige gyldigt din situation, så prøv at find dit lys i den mørke tid. Og husk på at det er en midlertidig situation. Vi kommer ud på den anden side.

Jeg håber at DU passer rigtig godt på dig selv. Tænk på dig selv og dine nærmeste. Det er en hård tid vi er i, men vi skal nok komme ud på den anden side. Jeg håber at du får det bedste ud af din situation, og kan få kastet lidt lys på det hele. Husk at ræk ud til andre, hvis du har brug for hjælp eller ved at du kan hjælpe andre. Sammen er vi stærkere – uden fysisk kontakt vel at bemærke 😉

Hav en god søndag!

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *