Intentioner for 2021

Nytårsforsætter. Noget mange af os tænker over i slutningen af et år,
for at gøre vores kommende år, endnu bedre. Der i blandt mig selv.

2020 var et svært år, det behøver vi vidst ikke at snakke for meget om. Jeg nåede ikke selv de mange personlige mål, som jeg havde sat for mig selv. Et af mine største mål for sidste år, var at implementere en mere minimalistisk livsstil. I mange år, har jeg arbejdet mig hen mod denne livsstil, men sidste år satte en stor klods i mine mange intentioner om at få ryddet helt ud i vores hjem. Et af mine andre forsætter, var at være mere åben – og igen, satte corona lidt en stopper for det, da jeg og min familie stort set ingen har set. Samtidig blev min stilling på mit arbejde nedlagt og de sidste tre måneder, har derfor været stort set uden kontakt til andre end min familie. Ak ja, sidste år, var mærkelig.

Ligesom så mange andre, har jeg dog høje forhåbninger til 2021. Den nye vaccine er allerede i gang med at blive givet, og jeg håber virkelig at forudsigelserne holder stik, og alle vacciner er givet inden sommeren. Så med optimistiske forhåbninger, har jeg også sat nogle forsætter og intentioner for mig selv til dette år.

Nytårsforsætter og intentioner for 2021

Læse/lytte til mindst en bog om måneden
Jeg elsker at læse, det ved I vel efterhånden. Jeg bruger flittigt min Mofibo konto – eller det vil sige, det gjorde jeg i hvert fald da jeg arbejdede, og lyttede til lydbog hver gang jeg kørte til og fra arbejde. Efter jeg ikke arbejder mere og bare er hjemme, er det ikke så tit at jeg får brugt den service mere. Derfor har jeg heller ikke sat barren så højt, for at være sikker på at det er noget jeg faktisk kan nå. En bog om måneden, det skulle nok kunne lykkedes.

Indtil videre er disse bøger på min kommende liste: Tvilling Yndling Grævling af Hella Joof, Stockholm Psycho af Anna Bagstam og De Der Søger af Stephen King.

Få oprettet en portfolio med billeder til potientielle kunder hos Engmark Photography
Jeg elsker at tage billeder. Både til min blog, af mine venner og familie, af steder, til arrangementer og til andres personlige brug. Jeg har før startet et lille fotografi business, og jeg var faktisk ved at få en god portfolio op at køre, men så kom Oskar til verden og det hele blev sat lidt på hold. Nu har jeg endelig tiden igen (især efter at corona gjorde at min stilling blev nedlagt) og jeg vil gerne tage min hobby til et nyt niveau. Derfor er jeg igen gået i gang med at få bygget noget ordentligt op, som på sigt kan vises til potientielle kunder. Desværre satte den seneste lockdown lidt stopper for alle de aftaler med modeller, som jeg havde, så jeg håber at jeg om en lille måneds tid, igen kan tage projektet op.

Mit mål i år er i hvert fald at jeg skal have taget nogle smukke billeder til min portfolio, og få opbygget et lille kundekartotek, så der kan komme lidt flow i mit lille business.

Bruge mindre tid på de sociale medier
Måske lidt mærkeligt, når det meste af mit arbejde foregår på de sociale medier. Jeg bruger instagram rigtig meget, ligeså vel som jeg har denne blog. Alt sammen er jo online. Men jeg bruger al for meget tid på de sociale medier, som egentlig ikke interessere mig. Som for eksempel facebook og snapchat. Jeg har faktisk kun en facebook, for at følge med hos mine forældre i Tyskland. Og snapchat, er kun til at min mand og jeg kan sende små billeder til hinanden i løbet af dagen. Men billeder fra alle andre, dem svarer jeg ofte ikke på. Og jeg synes faktisk at det er lidt spild af min tid.

Så da vi gik ind i 2021, slettede jeg facebook app’en fra min telefon. Jeg har stadig min profil, men jeg tjekker den kun, når jeg en gang i mellem lige kommer forbi min computer og jeg husker at tjekke den. Og stort set alle de notifikationer jeg har fået, er jo helt lige gyldige. Jeg vil gerne være lidt mere bevidst om mine social medie vaner. Jeg vil ikke bruge så lang tid på min telefon. Og derfor har jeg sat nogle små regler for mig selv. Blandt andet at jeg ikke har facebook app’en mere. Snapchat bruger jeg kun til min mand. Og instagram holder jeg “fri” for i weekender og om aften. På den måde har jeg også mere tid til at være sammen med min mand og min søn – for ærlig talt, hvor meget er man egentlig sammen, hvis den ene hvert femte minut sidder og tjekker sin telefon?

Træne mindst en gang om ugen
En gang om ugen, det burde være til at overholde. Det sidste år, har jeg trænet meget, meget lidt. Jeg har fokuseret mere på min søn og mit arbejde, og derfor ikke haft “tid” til at træne. Det vil jeg dog gerne ændre på i år, da jeg kan mærke at min krop har brug for at røre sig lidt. Jeg træner oftest hjemmefra, fra en video på YouTube for eksempel. Mit mål er derfor at lave 1 til 2 trænings videoer om morgen, mindst en gang om ugen og selvfølgelig gerne mere. Måske til foråret, vil jeg begynde at løbe, men da jeg har lidt begyndende slidgigt i knæene, skal vejret virkelig være med mig, for at det ikke gør ondt. Så det er ikke et forsæt eller et mål, men snarer et ønske.

Blive bedre til at opdatere bloggen
Lidt i strid med at jeg gerne vil være mindre på de sociale medier og bruge mindre tid online, men igen, så er det jo min hobby og nogle gange også noget, der kan kvalificeres som et job. Jeg elsker at blogge og har efterhånden gjort det i mange år, men de seneste år, er det dog blevet mere populært at bruge sin instagram til en slags blog, og derfor bliver dette medie en smule glemt. Ret ærgerligt.

Men prøv at tænk. Hvis der en dag skulle ske noget med instagram eller YouTube fx, hvad sker der så med alt dit indhold? Det forsvinder. Denne blog er min, og den forsvinder kun hvis jeg selv vælger at lukke den ned. Det er noget, som jeg først her på det seneste virkelig er begyndt at tænke over, hvorfor jeg også gerne vil begynde at bruge mere tid på den igen og skabe noget indhold til bloggen, som jeg er stolt af.

Mit mål er at udgive et indlæg på bloggen mindst en gang om ugen. Hvilket er meget lidt.. I hvert fald i forhold til instagram, som jeg poster på cirka 5 gange om ugen. Men det er en målsætning og jeg håber at kunne imødekomme det, ligesom jeg håber at I vil fortsætte med at følge med.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *