Interview med blogger Amalie Brohus

2. marts 2018EmmaEngmark
Blog post

– Du kan finde Amalie’s blog lige her og hendes instagram lige her

Godmorgen alle sammen, og glædelig fredag! Jeg synes godt nok at den her uge har været lidt hård at komme igennem – måske på grund af den rimelig voldsomme kulde, der har hærget Danmark de sidste par dage? Det har i hvert fald været ret svært at komme ud af sengen om morgen, og jeg glæder mig så utrolig meget til at slå vækkeuret fra inden jeg går i seng i aften, haha!

I dag er jeg igen tilbage med endnu et interview. Denne gang har jeg snakket lidt Amalie. Jeg har egentlig kendt Amalie i et års tid, men aldrig rigtig tilbragt tid sammen med hende. Så det var simpelthen så hyggeligt, at mødes med hende til en kop kaffe og snakke om hendes skønne blog. Og skøn, det er den! Så når du læst interviewet, så husk at besøge hendes blog. Enjoy!

Til dem, der ikke allerede kender til din blog, kan du så ikke fortælle lidt om den? Hvordan vil du beskrive din blog? Hvis jeg skulle sætte mig i en kategori, så vil jeg sige at jeg er livsstils blogger. Jeg beskæftiger mig meget med skønhed, en lille smule med mode og rigtig meget med personlige emner, og tanker fra mit liv. Det er ikke fordi der er en fast ting som jeg beskæftiger mig med. Så til nogen, der ikke kender den, vil jeg sige at man skal læse med, hvis man kan lide det personlige kombineret med inspiration.
 
Hvor længe har du haft din blog og hvorfor startede du den? Jeg har haft bloggen siden 2011, i sin tid hed den ‘Vores Bobbel’ som jeg startede sammen med min bedste veninde. Vi startede den egentlig fordi vi selv læste en masse blogs, så vi havde en følelse af at det var spændende og sjovt, og tænkte at det kunne vi også gøre. Der var ikke så meget tanke bag. Jeg tror at mange, der starter en blog i dag, tænker at der skal komme noget forretnings mæssigt med en blog, men vi startede den ud fra et helt andet sted. Det var bare for sjov. Så stoppede hun fordi det ikke interesserede hende længere, hvor jeg så fortsatte og på den måde er det blevet lidt en del af mig, da jeg har haft en blog så længe.

Hvor får du dine blog idéer fra? Hvad inspirere dig? Jeg vil sige at den primere inspiration kommer fra mit eget liv, det udspringer af det som jeg selv laver. Så hvis jeg er meget optaget af et bestemt emne eller en tilstand i mit sind, så er det meget det som man vil læse om. Hvilket også kan være lidt en svaghed ved mig som blogger, hvis jeg for eksempel er meget optaget af makeup, så kommer der meget med makeup. Men på den anden side kan man sige, at det også er meget autentisk, og ikke så forretnings agitgt. Så det udspringer af det som jeg laver nu og her, og når der så ikke lige er noget som jeg føler at jeg kan skrive om, så finder jeg meget inspiration hos andre bloggere. Ikke at jeg nogensinde kunne finde på at kopiere en anden blogger. Men for eksmeple så jeg en gang en blogger lave et ‘ti ting om mig’ indlæg, så der fandt jeg inspiration ved at se på hvad jeg godt kan lide at læse hos andre.
 
Du er lige rykket over til Bloggers Delight. Hvad er fordelene ved at blogge hos et blog fællesskab? Nu har jeg kun ligget der i en måned, men jeg har kun gode ting at sige. Det er hårdt at have en selvstændig blog, det kræver meget arbejde. Jeg er ikke så stærk SEO mæssigt, så det var hårdt at gøre opmærksom på mig selv hele tiden. Nu ligger min blog i et netværk, hvor folk automatisk går ind for at læse blogge. Det tager lidt af presset. Og så kan jeg godt lide at der er teknisk support, haha!


Læser du selv nogle blogs? Jeg læser en del blogs. Jeg kender en del bloggere, så det er ret spændende at se hvad de går og laver. Så jeg læser mange andre blogs på sådan en lidt løs basis. Men jeg har et par stykker som jeg læser fast. Min søster har en blog, som jeg læser fast. Den læser jeg altid, da jeg har meget stor interesse i at se hvad hun laver. Så læser jeg med hos Nelle Noell. Hun er også en af mine veninder, hun er holistisk blogger og skønheds blogger, hun snakker om at være vegetar og spiritualitet. Hun har nogle rigtig spændende og lidt dybere emner. Og hvis jeg lige skal nævne en sidste, så er det Miriams Blok. Fyldt med humør. Hun har blandt andet så nogle ‘Hemmeligheds Indlæg’, hvor folk kan sende anonyme hemmeligheder ind til hende, hvor hun så udvælger de bedste til at lægge på hendes blog. Det elsker jeg! Så er hun god til at tage pis på det hele. Både blog mediet og sig selv. Hun laver mange serier på sin blog, så man ved hvad man kan forvente, når man ser en bestemt overskrift. Hun har blandt andet en der hedder ‘jeg er jo bridget jones’, som bare er så god og man kan relatere meget til hende. Noget personligt og sjovt, det er det som fanger mig mest
 
Har det nogen fordel for dit brand at du arbejder hos PR connect? Det ved jeg ikke. jJeg ser det som to meget adskilte ting. Min blog er min hobby. PR connect er mit arbejde. Og jeg elsker mit arbejde. Men jeg ser det som to adskilte ting.

Hvad er dine mål og drømme med din blog? Det synes jeg er et ret svært spørgsmål. Jeg startede min blog, da der ikke rigtig var nogen strategi indeover. Så den tankegang hænger nok stadig lidt ved. Altså jeg blogger fordi jeg elsker at blogge. Også fordi det er en ventil for mig personligt. Jeg skriver ret mange personlige indlæg og det letter mig. Jeg kan godt lide at folk ser det lidt dybere, end bare et glansbillede. Mit mål må være at det som jeg skriver, kan gøre noget godt for en anden. Jeg har været meget åben om for eksempel min acne, hvor en følger på instagram skrev til mig for at høre om de behandlinger som jeg gik til. Og hun prøvede samme behandling og skrev tilbage med et tak. Så føler jeg lidt at jeg har hjulpet.
 
Hvad er den største fordel ved at være på de sociale medier? Hvad er det værste? Den største fordel er helt klart at det er mega sjovt. Det er virkelig min hobby. Jeg har tit tænkt at det må svare lidt til at være en heste pige, det at være en blogger pige. Vi har lidt det samme fællesskab og det kan godt være lidt mærkeligt med mine venner, der ikke blogger, når jeg lige skal tage en insta story, mens de ikke rigtig forstår hvad jeg laver. Det er helt klart min hobby. Jeg kan lide at tage billederne, redigere dem og skrive. Og så feedbacken. Om det bare er en lille kommentar. Det er der det bliver sjovt, når der er nogen i den anden ende. Nu har jeg været meget skånet for negativ feedback. Men jeg har da været nervøs for at nogen synes det er latterligt, at jeg skriver personlige indlæg, som for eksempel om acne eller angst. Jeg har fået tarvelige kommentarer før i tiden, men ligeså snart du stikker næsen frem, så er chancen der jo altid. Men jeg har virkelig været skånet for det.

Hvad er dit bedste tip til dem, der overvejer at starte en blog? Jeg får faktisk ret tit det spørgsmål og jeg svarer næsten altid det samme. Gør det! Du skal bare gøre det, og du skal prøve det af. Men tips til hvordan man laver en god blog, så er mit tip helt klart at være sig selv og være personlig. Ikke at man behøver at være ligeså personlig som jeg, men folk skal kunne se hvem der er bag tasterne. Vis din humor, vis dine holdninger, del dine tanker. Tag gode billeder. Brug tid på at redigere dem. Ikke at det skal overdrives ved at gøre sig tyndere eller højere, men leg med lyset og brug lidt tid på at finde en stil som passer til dig
 
Hvordan balancere du en stor blog og din fritid? Har du nogle tips? Ikke særlig godt, haha! Jeg er dårlig til at holde fri og ikke at lave noget. Fordi jeg synes det er så
sjovt, så føles det jo bare som en hobby og ikke et job. Så jeg balancere det ikke så godt, for jeg prioritere stadig min blog. Sidder jeg med min kæreste og ser film, sidder jeg ofte med min telefon og er på instagram. Jeg kan ikke koncentere mig om en film, med mindre det er Harry Potter. Så vil jeg hellere lave blog og være på instagram. Det er det som jeg hygger mig med.
 
Hvad er din holdning til polerede billeder på instagram og blogs? Jeg har intet imod polerede billeder, jeg har selv en del polerede billeder. Men så længe man bare tør at åbne op for det mere personlige, så har jeg intet imod de polerede billeder. Sådan er det jo også i hverdagen. Man tager også makeup på og pænt tøj på, før man går på arbejde eller ud med veninderne. Man møder jo verden poleret, så jeg synes det er ret naturligt. Men så længe den personlige del er med, om ikke andet så bare i ordene.
 
Tror du på den med at blogs er ved at uddø? Uh, den er svær. Ja og nej. Jeg tror på at instagram hiver rigtig mange folk efterhånden, man får dækket rigtig meget inspiration igennem instagram. Så blogs har fået en stor konkurrent. Men nej, jeg tror ikke at blogs uddør nu. Der kommer garanteret noget nyt men lige nu tror jeg ikke at den dør.

Du har også en youtube. Satser du mere på det ene eller det andet? Jeg må nok sige at bloggen har mit største fokus og det er den som jeg opdatere mest. Jeg synes youtube er mega sjovt. Men det er også et rigtig stort arbejde. Jeg vil rigtig gerne igang igen, men jeg har haft lidt andre prioriteringer, når jeg har været i gang med mit speciale, og da bloggen har været med mig siden 2011, så har jeg haft mest fokus på at holde den opdateret. Bloggen er mest som mit hjem, hvor jeg så kan vise hen til andre ting som for eksempel youtube eller instagram. Men bloggen vil altid samle det hele.
 
Du laver mange personlige indlæg på din blog. Du har blandt andet delt at du lider af angst. Hvordan kan det være at du har valgt at dele det? Vi har jo snakket lidt om det, men helt klart fordi jeg godt vil bryde med det perfekte. Jeg synes faktisk at man har lidt et ansvar som blogger. At fortælle folk at alt ikke altid er så godt som det ser ud, vi har alle vores at kæmpe med. Men ud over det så synes jeg også at det giver mig noget, at få skrevet om tingene, det er en måde at få bearbejdet det. Jeg mistede også min mor da jeg var elleve år og det har jeg også snakket om flere gange. Det at skrive om det, og prøve at formulere en smuk og meningsfuld tekst, det hjælper mig virkelig. Jeg har et ønske om at andre, der også har det svært, kan afspejle sig lidt i mig. Jeg får også noget ud af selv at dele de lidt mere personlige indlæg. så jeg vil gerne bryde med det perfekte og fortælle min historie.
 
Lige her til sidst. Hvad er det så bedste råd som du nogensinde har fået? Jeg ved ikke om det er et råd. men det er noget som jeg siger til mig selv tit. Stol på at det der skal ske, sker. Og nogen har jo så sagt ‘jamen hvad så med de dårlige ting’, men de skal også ske. Der er en mening med det hele. Og det siger jeg til trods for at jeg har mistet min mor. Jeg tror på at der hvor man skal hen, der ender man automatisk. Så måske ikke et decideret råd, men noget som jeg selv tænker meget over.

3 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post