Kan man tjene penge på at blogge?

14. januar 2018EmmaEngmark
Blog post

– Indlægget er udviklet i samarbejde med YoHype
– Billeder af Malue –

Et af de spørgsmål som jeg – og garanteret også mange andre i blog verden – modtager ofte, er om jeg tjener penge på min blog, og i så fald hvordan. Der er selvfølgelig penge at tjene, hvis man har en blog – og især hvis man har en blog med godt indhold og mange læsere/følgere. Blog verden er eksploderet inde for de seneste år, så der er rigtig mange om budet. Her gælder det virkelig om at have en blog, der skiller sig ud fra de andre.

Men det er ikke det, som vi skal snakke om i dag – det er et lidt større emne, som vi altid kan hive fat i, en anden dag. I dag skal det nemlig handle om svaret på spørgsmålet. Hvordan tjener man penge på sin blog?

Først og fremmest vil jeg starte med at sige, at hvis man kun har oprettet en blog for at tjene penge eller få gratis ting, så har man oprettet en blog af de forkerte årsager – og det skinner ret tydeligt igennem, hvis det er den egentlig årsag. Min blog er min passion. Lige gyldigt hvad jeg laver, har jeg altid bloggen i tankerne. Hvad skal mit næste indlæg handle om? Vil det her være interessant at dele på bloggen? Hvem vil mon hjælpe mig med at tage et billede af mit outfit i dag?

Ligeså snart at du har fundet en rød tråd i din blog, kommer følgerne og med en masse følgere, begynder de forskellige firmaer at få øjnene op for din blog. Hvilket ofte er lig med betalinger eller sponsorerede ting.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sådan tjener du penge på din blog, fire forskellige måder.

Sponsorerede indlæg.
I har garanteret lagt mærke til det lille billede, som jeg har i toppen af nogle indlæg (som for eksempel dette indlæg) med skriften reklame. Det betyder at jeg enten for penge for det indhold jeg laver, eller at jeg har modtaget noget i gave. Førhen har der stået sponsoreret men efter en ny lov (for ja, der er en masse love i bloggernes verden) så må man ikke kalde det sponsoreret mere. Men i bund og grund, betyder sponsoreret at man har modtaget noget i gave. Et eksempel er kjolen på disse billeder, den har jeg modtaget i gave fra et firma, der hedder Zaful – det har jeg skrevet et seperat indlæg om her. Man behøver nødvendigvis ikke at få penge for et sponsoreret indlæg – det gør jeg oftest ikke – men man får så et produkt som betaling i stedet.

YoHype.
En ny og utrolig smart side, hvor du som blogger kan tilmelde dig og ansøge om forskellige opgaver, som du får penge for. Firmaerne lægger forskellige opgaver op, hvor de beskriver lidt om hvad de gerne vil have og hvad bloggeren eventuelt får ud af det. Nogle opgaver er betalt, hvor andre kompensere med gratis produkter. Betalingen er baseret på hvor mange følgere du har på de forskellige medier, som for eksempel instagram og youtube, hvilket er super smart da det ofte kan være lidt svært at bedømme hvor mange penge man selv mener at ens indlæg er værd. Er du blogger, og har ikke hørt om YoHype endnu, så er det meget nemt at tilmelde sig og så er det bare om at anmode om opgaver.

Affiliate links.
Har du undret dig over hvorfor de fleste bloggere linker til alt hvad de har på, på billeder, også selvom indlægget måske handler om noget helt andet som for eksempel mad? Det er fordi de tjener penge på det. Hvordan fungere det? Der er forskellige firmaer, der tilbyder en service som denne – for eksempel Woomio og RewardStyle – de generere et specielt og personligt link til dig, så det kan trackes om dine læsere køber en bestemt ting igennem dit link. Og hvis de gør, så tjener du en vis procent del af det fulde beløb. Lad os sige at jeg havde lavet et affiliate link på kjolen på billedet. Du synes den ser interessant ud, klikker på linket og vælger at købe den. Den koster måske 100 kroner og når din betaling er gået igennem, får jeg så 10 kroner af beløbet. Så sætter man et link på bloggen til en dyr taske, som en læser køber, så har man pludselig tjent en god slat penge.

Reklamer.
Noget som jeg selv synes er utrolig irriterende, men som jeg også sagtens kan forstå at folk sætter på deres blog. Måske har du oplevet at skærmen bliver til en stor reklame, når du besøger en bestemt blog – ofte dem, der er tilknyttet Bloggers Delight. Det er fordi de får penge per klik de får på den pågældende reklame. Det samme gælder reklamerne på youtube, hvor youtuberen får penge alt efter hvor mange, der har klikket på reklamen. En meget nem måde at tjene penge på, men også en ting som jeg synes man skal træde lidt varsomt med. For det kan også være et irritations monoment for læseren, hvis der er reklamer over det hele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjener I penge på jeres blogs? Og hvordan?

Der er rigtig mange forskellige måder hvorpå man kan tjene penge på en blog – eller et andet socialt medie som instagram eller youtube. Vi lever i en meget digital verden, hvor blandt andet blogs bliver brugt mere og mere som en reklame søjle for store firmaer. Mange bloggere laver også forskelligt freelance arbejde, laver gæste indlæg, skriver bøger og opfinder guides til at optimere en blog. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser i forhold til hvad man kan tjene penge på. Mener du at dit brand er stærkt nok, hvorfor så ikke begynde at bede om betaling for det?

Jeg tjener bestemt ikke mange penge på min blog – jeg laver mest sponsorerede indlæg. Men jeg meget tilbøjelig til at give for eksempel YoHype et forsøg, da jeg synes det er en utrolig smart og let måde at komme til lidt ekstra håndøre.

10 Comments

 • Emilie Ildstein

  15. januar 2018 at 10:28

  Skønt indlæg med gode tips! <3

  1. EmmaEngmark

   15. januar 2018 at 10:41

   Tusind tak <3

 • Camilla

  15. januar 2018 at 11:16

  Sikke et fint og brugbart indlæg, Emma (: Jeg er selv fuldtidsblogger og freelance rejseskribent og tjener dermed penge gennem min blog. Jeg har valgt ikke at gøre brug af YoHype, da mange af de muligheder, jeg har kunne finde der igennem simpelthen er alt for underbetalte i forhold til de opgaver, jeg selv har forhandlet mig frem til. Men er man ny i bloggingverdenen, er jeg sikker på, at deres platform kan være ganske brugbar (:

  1. EmmaEngmark

   15. januar 2018 at 11:30

   Det kan jeg også sagtens forstå. Deres rates er jo baseret på fx unikke besøg via Google Analytics, hvor man ved en direkte kontakt med et firma, sikkert kan få en større udbetaling. Det kan jeg sagtens forstå! Men ja, som ny blogger eller første gangs betalings job, så synes jeg bestemt at deres service er ret fed 🙂

 • Linda Nazila // The Beauty Inside

  15. januar 2018 at 11:59

  Virkelig gode tips 🙂 Jeg er btw virkelig vild med din kjole

  1. EmmaEngmark

   15. januar 2018 at 16:37

   Tak! ;* Er også helt vild med den, en af de bedste kjoler som jeg har :p

 • simone

  15. januar 2018 at 22:40

  Super godt indlæg søde <3

  1. EmmaEngmark

   16. januar 2018 at 08:11

   Tak! <3

 • Freja

  16. januar 2018 at 16:57

  Ej hvor smart! jeg kendte ikke YoHype, men skal da i hvert fald lige give det et kig! Jeg får selv en gang i mellem gaver for de indlæg jeg skriver, men det er meget begrænset 🙂 Som du skriver det skal være lysten der driver værket og ikke pengene 🙂

  1. EmmaEngmark

   16. januar 2018 at 21:28

   Det er i hvert fald et godt sted at starte, hvis man gerne vil begynde at tjene lidt penge på sit arbejde 🙂 Det er som sagt et beløb baseret på det antal faste følgere man har, så det kommer jo kun til at stige 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post