Lækre varme Hveder

Hvad enten du spiser Hveder aften før Store Bededag, eller på selve dagen, det er meget individuelt. Personligt så bruger jeg enhver undskyldning for at spise mig mæt i hvidt brød, så herhjemme spiser vi dem faktisk begge dage. Menuen i aften står på lækre varme Hveder, hvor vi i morgen spiser Hvederne til frokost sammen med Oskar’s bedste forældre. Hvis du vil kaste dig ud i at lave de lækre hvede knopper selv, så er min opskrift lige her.

Du skal bruge:

  • 25 gram gær
  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 50 gram sukker
  • 2 æg
  • 75 gram blødt smør
  • Ca. 600 gram hvedemel

Start med at lun mælken, og smuldre gæren heri. Når gæren er opløst, tilsætter du sukker, salt, kardemomme og æg, og rører godt rundt. Tilsæt halvdelen af hvedemelen, og rør det godt sammen.

Jeg bruger en røremaskine, og her lader jeg den køre på lav hastighed i et par minutter. Når melet er rørt ud, tilsætter du smørret og resten af hvedemelet. Jeg lader røremaskinen køre i ti minutter. Dejen skal gerne være blød og smidig, og slippe let. Den må endelig ikke blive for tør.

Sæt dejen til at have i en halv times tid, hvorefter du former dem til 12 nogenlunde ens boller, og placere dem i et fad. De skal ligge rimelig tæt, men ikke røre hinanden, da de skal hæve endnu en gang og hæver en del. Når du har formet bollerne, sætter du dem til at hæve et lunt sted i en times tid, til de er hævet til dobbelt størrelse. Pensl bollerne med et pisket æg, og bag dem i en varm ovn på 180 grader i 16-17 minutter. Hold øje med dem, de skal være gyldne og ikke alt for mørke. Lad dem hvile i ti minutter, og tag dem derefter ud af formen, og de er klar til at servere, dejlig lune.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *