Mine guilty pleasures

21. april 2017EmmaEngmark

Det er ikke så længe siden at jeg lyttede til min favorit podcast, hvor der blev snakket om guilty pleasures. Jeg er ikke helt sikker på hvordan det oversættes til dansk, men jeg er sikker på at I alle sammen kender til fænomenet. Noget som vi elsker at lave/gøre, men egentlig er en smule flove over at indrømme. Ja, det er jo faktisk blevet lidt af et tabu, at snakke om.

Og jeg har da også et par ting, som jeg ikke altid snakker om. Eller i hvert fald ikke er helt komfortabel med at snakke om. Jeg tror at vi alle har et par guilty pleasures – og jeg vil mene at tabuet om at snakke om det, skal brydes. Så jeg starter her. Og deler mine guilty pleasures med jer!

Mine 5 guilty pleasures.

 • Harry Potter.
  Selvfølgelig skal Harry og hans venner, på som det første. Jeg kan huske dengang den første bog udkom, og min mor læste højt for mig om morgen. Lige siden den gang, har Harry Potter’s eventyr været noget helt fantastisk. Universet, historien, filmene. Alt! Og desværre er netop Harry Potter, blevet en af de ting, som er lidt pinlig at indrømme, at man godt kan lide. Ligesom det næsten er lidt sejt, ikke at kunne lide bøgerne og filmene, og aldrig har gidet at kaste sig ud i det. Samme tanke havde min kæreste, indtil jeg tvangsindlagte ham til at se alle otte film. Og han indrømmede, at de faktisk var rigtig gode og spændende. Harry Potter er min største guilty pleasure.
 • Slik.
  Har vi ikke alle sammen prøvet at være en smule pinlige over at købe en masse slik? Tæt på hvor vi bor, er der en kæmpe slik butik. Og den besøger jeg næsten hver gang Anders ikke er hjemme – I ved, fordi så skal der hygges ekstra meget. Og hver gang siger jeg til mig selv, at det er okay at købe en stor pose bland-selv-slik – og hver gang, prøver jeg lidt at skjule den på vej hjem fra butikken af. Hvorfor det?? Jeg kan ikke selv svare på det. Havde jeg købt en pose bananer, ville jeg jo stolt vise den frem, for tænk hvis dét var mit fredagsslik. Men i den verden vi efterhånden lever i, hvor alle vil spise både glutenfrit og vegansk, og alt skal erstattes med stevia, er man lidt en outsider med sin store pose slik.
 • Instagram.
  De sociale medier, har jo overtaget. Og i dag kan du næsten finde alle dine venner på instagram – og hvis ikke der, så er de sikkert på facebook. Jeg er også en af dem, der hoppede med på instagram bølgen og egentlig er en smule flov over de mange timer, som jeg bruger på det. Ikke bare med at uploade billeder på min egen profil. Men også med at følge med på andres profiler. Jeg elsker at hoppe rundt i profilerne, og finde inspiration til min egen profil – og det gælder både med bloggere, skuespillere og helt almindelige danskere, jeg bare tilfældigt støder på. Du kan finde alt på instagram: opskrifter, mode, skønhed, idéer til nye oplevelser og indretning til din bolig. Om det er et tabu og en pinlig pleasure, det ved jeg nu ikke – for alle snakker om det og mange lever endda af det. Men jeg er lidt pinlig over alt den tid som jeg bruger på det. Og hvor meget jeg går op i det, hver eneste dag..
 • Magasiner.
  Det kan ikke tælles på to hænder, hvor mange gange jeg har købt et blad i kiosken og ikke fået det læst.. Det er som regel når jeg kommer forbi hovedbanegården, at jeg lige svinger forbi 7/11 og finder et blad, med en spændende forside. Som regel et engelsk Cosmopolitan (selvfølgelig det dyreste magasin) der lover at jeg både kan blive slank, en bedre veninde og kokkerere bedre i køkkenet, bare ved at læse netop dét blad. Problemet er at jeg aldrig finder ud af det, for bladet ender som regel oppe på hylden, da jeg ikke lige har tid nu men vil vende tilbage når jeg har tid til at læse det. Og det sker så som regel aldrig. Så sent som i går, gjorde jeg lidt rent herhjemme og endte med at smide små ti magasiner ud – to af dem, vidste jeg slet ikke at jeg havde. Jeg fik lige skimtet dem igennem, inden de røg ud og det var jo ikke engang fordi noget af indholdet fangede mig. Men jeg kan ikke love, at jeg ikke kommer til at købe endnu et magasin, næste gang en farverig forside fanger mit blik.
 • Binge watching.
  Serier på Netflix. Vi har sikkert også alle prøvet at finde en serie, som vi blev så optaget af, at hele dagen pludselig var gået. Den seneste serie, som jeg faldt pladask for, var Sherlock. Jeg elskede filmene med Robert og Jude i hovedrollerne, men serien er bare så meget bedre. Der er ikke så mange episoder, til gengæld tager hver episode halvanden time, så den trækker altså lidt tid. Jeg opdagede serien en søndag morgen – og jeg sluttede tre episoder senere. Altså fire og en halv time senere (hvor efter jeg så et ekstra afsnit om aften..) Jeg var ikke stolt – tænkt at jeg havde “spildt” hele dagen på at se fjernsyn. Og hvorfor skal jeg egentlig have det dårligt over det? Det var weekend, jeg havde fri. Anders lavede noget andet og hunden kom stadigvæk ud at gå. Jeg havde altså hele dagen til at lave absolut ingenting, og så får jeg det alligevel dårligt over faktisk ikke at lave noget.

Har I nogle guilty pleasures, som I gerne vil stå ved?

1 Comments

 • Ugens udfordring no. 3 – Kaffe og kjoler

  24. juli 2017 at 18:47

  […] til denne mandag, da jeg begyndte på en anden bog. Måske kan I huske at jeg lavede et indlæg om Guilty Pleasures, og her nævner jeg blandt andet, at Harry Potter er en af mine Guilty Pleasures. Så jeg tog fat i […]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post