Mit nuværende kamera og udstyr

I sidste indlæg, snakkede jeg lidt om de kamera som jeg har brugt igennem min tid som blogger. Fra en telefon og et gammelt digital kamera, til det spejlrefleks kamera, som jeg har i dag. Jeg har ofte fået spørgsmål om hvilket kamera jeg bruger, så til alle jer, der er interesserede, kommer der lidt detaljer om det kamera og de kamera linser som jeg bruger både på bloggen og på instagram.

Det kamera som jeg bruger, er et Canon EOS 1300D.

Så vidt jeg kan se, er det dog en udgået model, og den tætteste model må være et Canon EOS 2000D. Da jeg købte kameraet, var jeg ikke sikker på hvor meget jeg rent faktisk ville få det brugt, og da jeg samtidig ikke vidste så meget om et spejlrefleks kamera, skulle jeg have et rimelig bruger venligt kamera, som var nemt at finde ud af for en begynder som mig. Og her har jeg virkelig været glad for mit køb, da det kun krævede et par youtube guides, at forstå de fleste af de ting, som mit kamera kan.

Hvorfor lige et Canon kamera? Ærlig talt, så har jeg altid hørt bedst om Canon kamera. På det tidspunkt, brugte jeg ofte min venindes kamera til at tage billeder med, og da jeg synes hendes var nemt og lækkert (dog en lidt mere fancy udgave af mit) valgte jeg at købe et Canon. Jeg har efterfølgende prøvet et Nikon kamera også, mest til at tage billeder af en fellow blogger, og selvom det er et lækkert kamera de har, så synes jeg at Canon er mere bruger venligt. Men det er nok bare en smags sag.

Kan det sløre en baggrund? Et ret ofte stillet spørgsmål, men ja. Ja, det kan det godt. For at få en sløret baggrund på dine billeder, handler det dog ligeså vel om en god linse, som et specifikt kamera. Nogle linser, er bedre til dette end andre. Det handler meget om aperture og shutter speed, som dit kamera helst skal kunne lade dig indstille, for at få den sløring, som du gerne vil have. Men det er vidst til et helt andet indlæg..

Jeg har to linser til mit kamera. En 18-55 mm linse, og en 75-300 mm linse. Begge linser fulgte med mit kamera, da jeg købte den i en særlig pakke, men den linse jeg bruger oftest, er 18-55 mm linsen. Den er god til fotografering indenfor, hvilket er hvad jeg har gjort mig mest i under karantæne tiden, men mindst ligeså god til udendørs fotografering. En anden fordel er dens 0,25 m tæt-fokus afstand, der gør det nemt at tage skarpe detalje billeder, som enhver blogger kender til.

Den større linse, 75-300 mm er god til zoom og ting i bevægelse, såsom i naturen. Den har en Super Spectra belægning, der gør at den sikre en præcis farvebalance og forøger kontrasten. Fokuserings afstanden er dog 1,5 m, hvilket gør det mest til en udendørs linse.

Så med disse to linser, er jeg fint dækket ind. Det som de fleste efterspørger er en sløret baggrund, hvilket begge linser kan, sammen med den rette indstilling på kameraet.

EF-s 18-55 mm // EF 75-300 mm

Så i korte træk, er det disse tre som jeg bruger til at tage største delen af mine billeder til både blog og instagram. En sjælden gang bruger jeg også min iPhone, som tager ganske fine billeder, men den bedste kvalitet, er dog på et rigtig kamera, hvis du spørger mig. Dermed ikke sagt at du skal gå ud og investere i et dyrt kamera, men hvis du ofte tager en masse billeder, så ville jeg dog kraftigt overveje det. Og et Canon som dette, er heller ikke det dyreste kamera at starte med, men lever dog op til stort set alle mine krav for nu.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *