Nemt og lækkert madbrød

Er der noget mere lækkert, end hjemmebagt brød? Okay, der er en hel masse ting, men hjemmebagt, lunt brød, er bestemt på min favorit liste. Når jeg skal bage boller eller brød, har jeg i mange år holdt mig til den samme opskrift hver gang. En opskrift, der aldrig fejler og som jeg ved at alle kan lide. Men jeg synes at det var på tide at udvide horisonten lidt, og fik bakset dette madbrød sammen. Det minder lidt om en focaccia, men tager ingen tid og er super nemt. Nøgleordene for en mor; nemt og hurtigt!

Du skal bruge:

→ 2 dl lunkent vand
→ 25 g gær
→ 1 spsk olie
→ 1 dl mælk
→ 1 tsk salt
→ 1 tsk sukker
→ 1 tsk rosmarin
→ 350 g hvedemel

Start med at opløs gæren i det lunkne vand. Når gæren er opløst, tilsætter du olie, salt, sukker, rosmarin og rører godt rundt. Til sidst tilsætter du mælken og melet lidt efter lidt. Dejen skal være klistret, så du skal ikke tilsætte mere mel, for at få en mere fast konsistens. Du kan enten lave brødet med det samme, eller du kan sætte det til at hæve, indtil du skal bruge det. Jeg har prøvet begge dele, og det bliver ligeså lækkert hvis du laver det med det samme, som hvis dejen får lov til at hæve.

Kom lidt vand på dine hænder eller en ske, så kan du nemt få dejen ud på en bageplade med bagepapir. Form brødet som du vil have det – jeg plejer bare at lade brødet lave den form det nu lige selv vil. Drys eventuelt lidt salt og ekstra rosmarin på toppen af brødet, det er super lækkert! Sæt brødet i en kold ovn, og giv det 25 minutter ved 225 grader (alm. varme)

Servér mens brødet stadigvæk er lunt – velbekomme.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Nemt og lækkert madbrød

  1. Insta lately – Emma Engmark ·

    […] snart går i møde. 7. Et super lækkert mad brød, som jeg også har delt en opskrift på lige her. 8. Lidt om de bekymringer jeg havde, inden jeg skulle starte på arbejde igen. 9.Oskar på sin 1 […]