Om at se verden igennem et barns øjne

Jeg har altid haft travlt. Travlt med arbejde, travlt blog, travlt med at se venner, travlt med at date (altså før min mand..) travlt med at tjene penge, travlt med at tabe mig. Bare travlt. Da jeg mødte min mand, blev der selvfølgelig streget noget på listen, over hvad jeg havde travlt med. Men så fik jeg bare travlt med andre ting. Travlt med at blive gift, travlt med at finde hus, travlt med at få et barn.

Umiddelbart tør jeg godt gætte på at du, som endnu ikke har fået et barn, også har travlt. Du har travlt med alt. Du skal nå alt. Du skal se alt. Du skal høre alt. Du skal være med i alt. Og jeg forstår det godt, da jeg også har haft rigtig travlt – og til tider stadig kan finde mig selv i en dårlig periode, hvor jeg næsten ikke synes at jeg har tid til at sætte mig ned og trække vejret. Vores hverdag er bare travl. Og selv i disse tider, hvor største delen af os er tvunget til at sidde derhjemme, så har vi stadig travlt. Vi har så møg travlt, at vi måske ikke når det vi gerne vil.

Har du nogensinde stillet dig selv spørgsmålet, hvad du gerne vil med dit liv?

Vil du gerne arbejde meget, fordi du gerne vil have mange penge?
Vil du gerne have en masse venner, da du ikke vil være ensom?
Vil du gerne have en masse tøj, så du altid kan være smart og med på moden?

Eller.. Vil du gerne have et arbejde, som du er rigtig glad for, men måske ikke bliver rig af? Vil du hellere have få, men utrolig tætte venner, der altid er der for dig? Og kun have tøj i klædeskabet, som du faktisk føler dig tilpas i?

Alle disse spørgsmål, har jeg tænkt meget over det sidste års tid. Og det var faktisk min søn, der gjorde at jeg tog alt dette op til overvejelse. Men hvad har en lille dreng på to år, med rigdom og tøj at gøre?

Jo, ser du. Små børn, har ikke brug for det dyreste tøj, en masse legetøj og tyve forskellige venner, for at være glad. Et barn har brug for sine forældre, varmt tøj og kan faktisk underholde sig selv med en papkasse. Et barn, er faktisk født minimalist – hvis vi skal se helt objektivt på det. Og dét synes jeg er utrolig interessant.

Oskar’s lykke er:

 • Den lune havregrød om morgen, som han spiser sammen med mor og far
 • At drille sin storebror Manny (vores hund) tage hans pivedyr og lege tagfat med ham
 • Hoppe i en vandpyt eller mudderpøl, som han spotter på flere meters afstand og løber hen til i fuld fart
 • Nyfalden sne, som man kan kaste med og kaste sig ned i
 • At gå en masse lange ture, som vi ofte har svært ved at få ham hjem fra
 • Se et afsnit Gurli Gris, mens han spiser en mælkesnitte
 • Sidde i køkkenvinduet og se hans forældre lave mad
 • At lege gemmeleg med sin far, og finde nye steder at gemme sig
 • At tumle rundt i sofaen, gerne med mor eller far
 • At blive kildet
 • Kigge i sine bøger, og nævne alle dyrene og bilerne

Oskar’s lykke, er meget enkel. Den er ikke defineret af dyre ting eller smart tøj. Den er defineret af et trygt hjem, omsorgsfulde forældre, der har lyst til at lege og bruge en masse tid sammen med ham.

Han elsker at køre i bil og kigge ud på verden. Han elsker at se nye steder og udforske naturen. Han elsker at kigge på skraldebilen, når den tømmer vores skraldespand. Han elsker at ae dyr på sin vej, især gårdkattene hos hans dagplejemor. Han elsker at se en film i fjernsynet, hvis han kan se den sammen med os. Han elsker at hjælpe til med at lave kaffe om morgen, og hviner af glæde når han skal trykke på de forskellige knapper. Han elsker at være med i vores dagligdag og hjælpe til med de forskellige opgaver.

Min pointe er:

Brug mere tid på at nyde verden. Når du drikker din morgenkaffe, så sæt dig ved et vindue og kig ud på dagen. Læg telefonen fra dig og sluk tv og musik. Brug ti minutter på at tænk over hvor heldig du er, over det du allerede har i dit liv. Selvom du måske godt kunne bruge et nyt fjernsyn, noget nyt tøj eller et par smarte sko, så tænk over hvor mange gode ting, du allerede har at være taknemmelig over.

Oskar har virkelig lært mig at sætte pris på de små ting og være taknemmelig over det jeg allerede har.

Jeg har et skønt hus til mig og min familie. Vi har alle en god seng til at sove i. Tøj til at holde os varme, når vi går en lang tur i den kolde sne. Vi har den skønneste hund, der altid er glad og er meget imødekommende. Vi har en søn, der trods sin hårde start på livet, klarer sig så flot og er kommet sig helt over sin præmatur fødsel. Der er selvfølgelig ting, som jeg godt kunne tænke mig, men der er intet som jeg mangler.

Jeg bruger hver aften på at tænke over min dag.
Hvad har været godt ved den? Hvad er jeg taknemmelig over i dag?

I går var jeg taknemmelig for: at vi igen havde fået sne, som lagde sig så smukt på naturen omkring os. At Oskar gerne ville sidde tæt, da han så et afsnit Gurli Gris i fjernsynet, mens han sad og holdt om min hånd. At vi fik startet morgen i et roligt tempo, og der var tid til at drikke kaffen i ro og mag, og reflektere lidt over den kommende dag.

Du har ikke så travlt. Sæt farten lidt ned. Se verden igennem et barns øjne: helt vidunderlig, ny og spændende.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *