Opskrift på den gode iskaffe

15. august 2017EmmaEngmark

Okay, det kan vel ikke komme som et chok for nogen, at jeg godt kan lide kaffe? Egentlig drikker jeg mest kaffe om morgen – jeg har fået mig den gode aftale med morgenmadskokken på hotellet, at han bare kommer med en latte, så snart jeg kommer ind ad døren – for at vågne lidt mere og blive klar til en lang arbejdsdag. Men ind imellem kan jeg også godt lide en god kop kaffe, når jeg kommer hjem fra arbejde og eventuelt når jeg kaster mig over et nyt blog indlæg.

Eftersom det har været rimelig lummert de sidste par dage (på den der lidt klamme, fugtige måde..) har en iskaffe dog været mere tiltalende, end en varm kop kaffe – selvom jeg stadigvæk ofte tyr til disse lækre instant kaffer med smag.
Og i dag tænkte jeg lige hurtigt at dele min nemme og hurtige opskrift, på den helt perfekte iskaffe. Iskaffe er jo ikke svært at lave. Det kræver faktisk ikke andet end noget kaffe og et par isterninger, men med et par få ingredienser, kan du altså få en iskaffe af en helt anden kaliber.

Du skal bruge:

 • Et shot kaffe af eget valg – jeg bruger Nespresso’s lungo kapsler
 • 1 tsk sukker
 • 1 tsk karamel sirup – jeg bruger den fra Lidl med karamel og havsalt
 • Et par isterninger
 • Kold, skummet mælk

Hæld et shot kaffe op i et glas. Kom herefter sukker og sirup i kaffen, og rør godt rundt. Her er det vigtigt at sukker og sirup kommer i kaffen, mens den stadigvæk er varm, da sukkeret ellers ikke kan opløses. Put så et par isterninger i kaffen, for at køle den af. Hvis du er så heldig at have en mælkeskummer, der kan skumme mælken kold, så er det mest brugbart. Hæld kold (skummet) mælk i kaffen, rør rundt og tilsæt et fancy sugerør.
Voila!

Godt nok er det ikke en iced caramel macchiato fra Starbucks, men den går helt bestemt an og var været min go to favorit kaffe drink hele sommeren. Og så er der bare noget festligt over at drikke kaffen med et fint sugerør – eller er det bare mig, der har det sådan?

5 Comments

 • Simone

  15. august 2017 at 10:51

  Uhhh jeg er vild med iskaffe! TAK for dette indlæg! <3

 • Corporate Mor

  15. august 2017 at 10:53

  Ser SÅ lækkert ud! Det må prøves 🙂

 • Frk. Mejer

  15. august 2017 at 10:59

  Jeg elsker iskaffe, så denne her skal jeg da uden tvivl prøve på et tidspunkt! Det bedste er med vaniljesirup og massere af isterninger! 😀

 • Amanda

  15. august 2017 at 11:29

  Mums, det ser lækkert ud! Den opskrift må jeg prøve 🙂

 • Emilie Ildstein

  15. august 2017 at 19:41

  Mmh! Jeg ELSKER iskaffe/islatte, og laver det til mig selv sådan cirka hver dag <3

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post