Opskrift på lækker havregrød

29. marts 2017EmmaEngmark

Jeg har aldrig været speciel glad for havregrød. Måske er det bare ordet “grød” og det faktum at det ikke er en særlig smuk ret. Men da havregrøden har været meget populær det sidste års tid, gav jeg det endelig en chance – og jeg var faktisk vild med det. Havregrød behøver ikke at være en kedelig, klistret og smagsløs oplevelse. Langt fra.
Faktisk er havregrøden nu noget jeg ofte tyr til i de lidt koldere måneder, da det både er en lækker, varm og mættende ret. Det er jo en opskrift, der kan laves på tusindvis af måder, men det her er den måde som jeg bedst kan lide.

Du skal bruge:

  • 1 dl havregryn – jeg bruger altid finvalsede
  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk af eget valg
  • 1 banan skåret i skiver
  • Eventuelt lidt kanel og kokossukker

Kom havregryn og væske i en gryde, og sæt den på medium varme. Her kan du så enten mose eller skære bananen i skiver, hvorefter det blandes med resten af blandingen. Jeg kommer tit lidt kanel og kokossukker i også, da jeg synes det giver den bedste smag. Så er det ellers bare at røre rundt i grøden, indtil den får den ønskede konsistens. Det kan godt tage lidt tid, men lad endelig vær med at skrue op for varmen, da det bare kan ende med at grøden brænder på i stedet.
Servér grøden lun, eventuelt med lidt bær og sirup på.

Velbekomme!

1 Comments

  • November planer – Kaffe og kjoler

    5. november 2017 at 12:44

    […] Vil jeg lave en masse havregrød. Jeg elsker at spise havregrød, når det er lidt koldere i vejret. Havregrød behøver ikke at […]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post