Opskrift på søde kartoffel fritter

14. juli 2017EmmaEngmark

Hej søde piger, og glædelig fredag!
Er der andre end mig, der virkelig har glædet sig til weekenden? Ikke fordi ugen har været særlig hård, men på en eller anden måde har den bare været ekstra lang og sej at komme igennem. Og nu er det endelig weekend! Anders er på arbejde indtil sent i nat, så jeg har hele hytten for mig selv (og med Manny selvfølgelig) så den står på ren hygge i dag – hvilket er lig med dårlige serier på Netflix og en stor pose bland-selv-slik. Ren fredags lykke!

Men hvad den også stod på i aftes, var hjemmelavede fritter. Og ikke bare hvilke som helst fritter. Nej, fritter lavet af søde kartofler. Jeg elsker søde kartofler, og de smager klart bedst som fritter.
Samtidig er de super nemme at lave, og jeg tænkte at dele opskriften med jer i dag.

Ingredienser:

  • En bakke søde kartofler
  • 2 spsk oliven olie
  • Krydderier efter eget valg – jeg brugte hvidløgs salt, pepper og paprika

For varm ovnen til 175 grader (varmluft) og gør en bradepande klar med bagepapir. Skræl kartoflerne og skær dem i lange stænger. Kom dem alle sammen i en frysepose, hæld olie og krydderier i posen og ryst – ryst – ryst!
Spred kartoflerne ud på bagepladen – hold lidt afstand mellem dem – og sæt dem i ovnen. Start med at give dem tyve minutter, hvorefter du vender alle kartoflerne og giver dem yderligere tyve minutter.
Og så er der intet andet tilbage, end at nyde dine lækre fritter!

Har I prøvet søde kartoffel fritter?

3 Comments

  • Heidi

    15. juli 2017 at 08:02

    I had to use google translate to understand what are these fries that look like a masterpiece. I need to try these at home ASAP!

    Heidi | Heidi’s Planner | Instagram

    1. EmmaEngmark

      15. juli 2017 at 12:00

      Aw, I’m so glad, Heidi! Hope you will enjoy them 🙂

  • Opskrift på åben portobello burger – Kaffe og kjoler

    2. august 2017 at 10:41

    […] Til vores burger, havde jeg også lavet nogle sundere fritter, i form af søde kartoffel fritter. Dem har jeg allerede delt på bloggen, og du kan finde opskriften på dem lige her. […]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Previous Post Next Post