Oskar’s første fødselsdag – som ikke gik helt som forventet

Læs også min fødselsberetning del 1 og del 2

Et år. Et helt år. Utroligt hvor hurtigt og samtidig langsomt, sådan et år med en lille baby kan føles. Den 19 januar fyldte Oskar 1 år. Og det skulle selvfølgelig fejres med familien, boller og kage. Desværre blev den lille mand rigtig syg et par dage inden, og vi endte med at aflyse hans fødselsdags fest, da han stadig var for syg og uoplagt til at få en masse gæster på besøg. Og jeg blev ærlig talt rigtig ked og skuffet over det – selvfølgelig er det ikke noget Oskar ville kunne huske eller overhovedet forstå, da han er så lille. Men for mig, var det en kæmpe milepæl at holde hans aller første fødselsdag og fejre ham, og ikke mindst at vi sammen er kommet igennem, hvad jeg vil kalde, det sværeste år nogensinde.

En ting er at det er utrolig hårdt at have en lille baby – there I said it. Men det synes jeg virkelig. At være sin egen aller sidste prioritet, ikke at kunne få lov til at sove, når man er træt og komme igennem en hel dag kun med to-tre timer på kontoen, samtidig med at man skal passe på en utilfreds baby, der græder i hvert der føles som flere timer ad gangen.

MEN det har jo selvfølgelig også været det mest begivenhedsrige og lykkelige år, da alt det dårlige bliver vejet op med alt det gode. Oskar kan tilgives alt, når han læner sig frem for at give mig et kys. Og dét ville jeg gerne fejre sammen med ham og familien på hans fødselsdag.

Men Oskar’s ve og vel er i første række, og vi valgte derfor at aflyse den lille fyrs fødselsdag. Heldigvis blev han dog bedre hen af dagen, så det endte faktisk med at hans farmor og farfar kiggede forbi til en kop kaffe, en bolle og med lagkage og gave til Oskar. Så lidt blev han da fejret! Og det var virkelig rart at vi faktisk endte med at lave noget på dagen, i stedet for bare at sidde med en syg og dårlig dreng. Det kan måske lyde som en bagatel, men jeg tænker at andre mødre, må kunne forstå det.

Oskar’s store fødselsdags fest har vi så fået rykket til den kommende søndag. Og nu er der endda flere af gæsterne, der faktisk kan komme, så måske endte det med i sidste ende faktisk at være for det bedste?

Jeg håber at vi til næste år, kan give Oskar en bedre fødselsdag. Men hans gaver har indtil videre intet fejlet. Af hans farmor og farfar, fik han en gåvogn med tilhørende træklodser, som han allerede er stor fan af. Og af os, fik han sit bold bassin, som mest bruges til Netflix & Chill.

Comments

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *