Papirbryllupsdag

23. september 2018EmmaEngmark
Blog post

Den vildeste dag i mit liv, var den 23 september ’17. Præcis et år siden. Jeg stod tidligt op, da jeg simpelthen ikke kunne sove mere. Og det var til trods af at jeg først kom i seng ved tolv tiden, da jeg lå i sengen og skrev min tale på telefonen. Jeg overnattede på hotel sammen med mine forældre og mormor, så vi mødtes til morgenmad i restauranten, og begyndte så ellers de helt store forberedelser til den lange dag foran os.
 
Endelig fik jeg lov til at tage min smukke kjole på, der bare havde hængt hjemme hos min brudepige de sidste par måneder. Det var ikke sådan at jeg havde troet min brudekjole skulle se ud, men jeg faldt pladask for den og jeg fortryder intet ved valget. Min mor hjalp mig med håret, jeg lagde selv makeuppen og brudepigen hjalp mig med kjolen. Da vi alle havde gjort os klar, var der stadig en times tid til at vi skulle være i kirken og vi besluttede derfor at bruge ventetiden på at skåle i champagne.

Fem minutter inden ceremonien skulle starte, tog min far, brudepigen og jeg en taxa til Filips kirken på Amager. Vi havde fået besked på at komme lige i sidste øjeblik, så vi var sikre på at alle var kommet på plads i kirken. Da vi kom frem til våbenhuset, spørger præsten om jeg er klar. Og dér begynder jeg at små tude lidt, for nu er det virkeligt. Det er nu, at det sker. Og man kan også se på billedet, af min far der fører mig op af kirkegulvet, at jeg stadig har lidt tåre i øjenene. Selv nu, kan jeg sidde og blive lidt tom for ord, når jeg bare sidder og tænker tilbage på det.
 
Da vi kommer op til alteret, skal jeg hilse på Anders og hans Best Man – og jeg ryster som en gal, som jeg altid gør når jeg forsøger at holde tårerne tilbage. Vi sætter os, og går i gang med salmerne. Præsten holder en smuk tale til Anders og jeg, og hun beskriver vores første møde så fint, at alle sidder og snøfter lidt.

Vi får sagt vores ja til hinanden. Vi står og fumler med ringene, der selvfølgelig ikke vil helt som vi vil. Men det er lige meget. For det hele er bare perfekt alligevel. Herfra kører vi ud til Amager Strandpark, hvor min dygtige veninde tager vores smukke bryllups billeder.
 
Festen bliver holdt i et fest tårn i Albertslund. Vi havde faktisk fire etager at fylde på, og trods det meget gule gulv, så fungerede det hele så fint. Vores toastmaster’s far stod for den lækre mad, og den dag i dag snakker folk stadig om hvor lækkert det hele var.
 
Under middagen var der selvfølgelig taler. Og Anders’ tale rørte mig så dybt, at jeg også her måtte fælde en tåre. Men det indslag, der virkelig gjorde indtryk på mig, var at mine skønne kollegaer havde sørget for at en sanger kom og sang ‘A Thousand Years’ under middagen. Det var så smukt, og alle enten græd eller sad helt mundlamme. I dag kan jeg slet ikke høre sangen, unden at tude som et lille barn. Den minder mig bare om den bedste dag og den største kærlighed.

Tænk at det hele allerede er et år siden. Et helt år har vi nu været mand og kone. Og vi har nået så meget på det år. Vi har købt vores drømmehus i Slangerup. Jeg har fået en ny og bedre stilling på hotellet. Og selvfølgelig har vi præsteret at sætte gang i et lille menneske, der vil melde sin ankomst til marts. Jeg har lige fra starten af, haft en fornemmelse om at det var en lille dreng, og ja – vi skal have en lille ballademager.
 
Jeg får tit spørgsmålet om der er forskel på at være kærester og være ægtefolk. Og hver gang vil jeg sige nej. For hvis man har brug for at der kommer forandringer mellem at være kærester og ægtefolk, så har man fundet den forkerte person at dele sit liv med. Jeg har sagt ja til at gifte mig med A, da jeg altid har været glad for det forhold vi har – der er ikke noget, som skal laves om. Den eneste forskel som vi har oplevet indtil videre, det er bare at vi skulle svare på en rubrik mindre, da vi skulle købe hus.. Det er meget det samme – og det er stadig lige perfekt. Tillykke med bryllupsdagen, til den bedste mand i mit liv.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post