Petra elsker sig selv – og det skal du også

24. april 2017EmmaEngmark

Se de første par afsnit i serien, lige her.

Har du set DR’s nye serie, om Petra Nagel? Hvis ikke, så skal du se at komme i gang.
Jeg blev første gang introduceret for denne serie, da jeg lyttede til Coffee & Kale podcast, hvor de diskuterede en artikel, som Petra har skrevet. Og her må jeg indrømme, at jeg i starten blev ret irriteret over artiklen. Her nævner Petra blandt andet mode bloggere, og spørger om de ikke har et rigtigt job, i stedet for kun at få hende til at hade sit spejlbillede. Nu er jeg jo hverken en mode blogger, eller en blogger med nok indflydelse, men alligevel gjorde denne artikel mig lidt gal. For er det virkelig i orden, at skyde skylden på andre, over at man ikke er tilfreds med sig selv?
Men det er alligevel en helt anden snak, for i dag skal det handle om serien, der er helt fantastisk og inspirerende.

Dette er en serie på otte afsnit. Her følger vi Petra, og hendes kamp på at komme til at elske sig selv, lige som hun er. Jeg er sikker på at vi er mange, der kan nikke genkendende til, at det kan være lidt svært at nyde sit eget spejlbillede hundrede procent. Jeg er i øjeblikket i gang med at læse Joan Ørting’s bog “elsk dig selv og bliv elsket” og her kommer hun med en rigtig god pointe: nemlig at du er nødt til at elske dig selv, før andre også kan. Men hvordan kommer man til det, hvis man lige nu ikke føler det? Det er blandt andet hvad “Petra elsker sig selv” handler om.

Nu er der kun udkommet tre afsnit i denne serie, og jeg sidder allerede og tripper for at se resten. Her har vi blandt andet set Petra få en 3D scanning af sin krop som den er, og får resultatet i en lille dukke. Samtidig får hun også en, hvor hun har rettet sine små “fejl”. Hende og hendes kæreste har meget forskellige meninger om hvilken figur, der er mest perfekt, hvor Petra’s kæreste mener at den, der ligner hende mest og med alle hendes kvindelige former, er den helt perfekte – hvorfor har vi så svært ved at se det gode i os selv, når andre har så let ved at elske os lige meget hvad? Senest bliver der snakket om fedt frysning, som man dog ikke har set endnu. Skal vi virkelig ty til kosmetiske operationer, for at blive glade?

Serien har indtil videre sat gang i en masse spørgsmål for mig. Så som:

  • Skal vi virkelig ændre så meget på os selv, bare fordi folk i magasinerne ser anderledes ud?
  • Kan det være rigtigt at man skal stemples som “usund”, bare fordi man ikke løber og spiser plantebaseret?
  • Hvordan kan nogen være villig til at gå under kniven, i stedet for at acceptere sig selv som de er?

Vi er selvfølgelig alle sammen forskellige. Også når det kommer til vores selvværd. Det er ikke fordi jeg er hundrede procent tilfreds med mit eget udseende. Der er da et par få ting, som jeg gerne ville have haft anderledes (mindre bryster, kortere næse og så videre) men hvad nytter det at udpege mine dårlige sider? Det er jo ikke fordi de på magisk vis bliver ændret, bare fordi jeg beklager mig over det. Visse ting kan man selvfølgelig gøre noget ved – såsom det at tabe sig eller stramme lidt op, som jeg tror er rigtig manges drøm. Og egentlig også min egen. Jeg er bare for doven til at gå i fitness centeret og har en alt for stor sød tand, til ikke at spise så meget slik – og er jeg så virkelig så utilfreds, hvis jeg ikke er villig til at gøre noget aktivt ved det?
Jeg har selv et par veninder, der blandt andet har fået lavet større bryster. Dét er jo en ting, som jeg aldrig vil komme til at forstå. Nu har jeg selv en rimelig fyldig barm, og ville aller helst have mindre bryster – så i min verden, er det fuldstændig tosset, at man vil opnå den større barm og dertil få de ulemper, der hører med til den større barm (det er næsten umuligt at finde tøj, der sidder som det skal, når man er en størrelse 36 fra taljen og ned, men en D skål for oven. I’m just saying)

I et afsnit, siger Petra at hun med sine 70 kilo, er blevet alt for stor og skal tabe sig. Jeg sad her og tænkte, at det skal hun da ikke, for hun ser faktisk dejlig ud som hun er. Og så slog det mig.. Jeg vejer selv 56 kilo. Og tænker dagligt, at jeg sikkert lige burde tabe mig selv. Hvordan kan det være at man er så selvkritisk? At en på 14 kilo mere end mig selv, ser sund og dejlig ud i mine øjne – men når det kommer til mig selv, så kunne jeg godt gøre det bedre.
Det er dén følelse og disse tanker, som vi skal af med. Og det er, hvad serien vil gøre. Efter bare de tre afsnit, er jeg begyndt at se mere positivt på mig selv. Hvor glad mon jeg bliver efter alle otte?

Så har du ikke set serien endnu, så kom i gang! Jeg kan garantere, at du lærer at få det bedre med dig selv.
For du er god, lige præcis som du er.

2 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post