Sådan får du tid til flere bøger

8. april 2017EmmaEngmark

Jeg har altid elsket at læse bøger. Det at finde en god bog som man kan fordybe sig i, i flere timer, er noget af det bedste – især mine ferier, går ofte med at læse en eller to bøger. Desværre synes jeg at det bliver sværere og sværere at finde tid til at fordybe sig i bøgerne, da meget af min tid går på enten hotellet, bloggen eller veninder og kæreste – ikke at dét er til at klage over.
Men efterhånden manglede jeg lidt at læse bøger og listen af bøger, som jeg gerne ville læse, begyndte efterhånden at blive lang. Så i stedet for at brokke mig over al den tid, som jeg ikke har, er jeg begyndt at lytte til bøgerne.

Jeg har før haft en bruger hos Mofibo, men af en eller anden grund, mente jeg ikke for et halvt år siden, at det var noget for mig. Da Fitness World så i sidste måned kørte en kampagne med to måneders gratis Mofibo abonnement, meldte jeg mig til igen. Og denne gang er jeg hooked!

Lige nu er jeg i gang med min tredje bog, som er Harry Potter og fangen fra Azkaban. Ja, jeg er en sand HP fan. Godt nok har jeg læst alle bøgerne (et par gange) og set alle filmene (alt for mange gange) men det er virkelig en helt anden følelse at høre den på lydbog, med den bedste fortæller overhovedet.
Jeg er blevet færdig med Hemmelighedernes kammer – De vises sten sprang jeg over, da jeg netop havde læst den fysiske bog – og inden da, hørte jeg Hella Joof’s nye bog Papmaché reglen, som klart er anbefalelsesværdig. Det er Hella selv, som læser bogen op og den er så genialt skrevet, at den har bragt mig både tåre af glæde, grin og sorg. Midt i metroen. En smule pinligt, men i det mindste havde jeg det sjovt imens.

Jeg hører lydbøgerne til og fra arbejde, da jeg alligevel bare sidder en halv time i metroen, og kigger ud i luften. Det er blevet mit nye morgen ritual, som jeg glæder mig til hver dag. Jeg får ikke rigtig hørt bøgerne, når jeg er hjemme, da jeg ikke kan koncentrere mig om at lytte efter, når jeg for eksempel skriver på bloggen, gør rent eller lignende.
For mig er det endnu mere afslappende og afstressende at lytte til en bog, fremfor at lytte til musik – hvilket også er derfor jeg faktisk har opsagt mit Spotify abonnement. Jeg føler jeg får mere ud af at lytte til bøger.

Men der er stadigvæk en vis charme over en fysisk bog, som jeg også foretrækker. Men jeg synes det er et fint kompromis med en lydbog, når tiden ikke lige er med en. Som den jo sjældent er.

Lytter I også til lydbøger? Eller er I mest til de fysiske eksemplarer? 

1 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post