Sådan finder du glæden frem i din hverdag

7. august 2017EmmaEngmark

Så blev det mandag igen og min ferie er officielt afsluttet. Det var både godt og hårdt at komme tilbage på arbejde, men er det ikke altid det efter en ferie? Til gengæld er der kun små fem uger, til at A og jeg kan gå på tre ugers ferie, lige op til vores bryllup. Og med en måned fyldt med planer – blandt andet A’s families årlige sommerfest, min fødselsdag, polterabend og de sædvanlige veninde dates, så skal tiden nok gå hurtigt.

I dag tænkte jeg at vi skulle starte ugen på en positiv måde. Vi skal nemlig snakke om glæde. Glæde er noget som vi alle sammen kan finde frem, det kan bare være at nogle har brug for mere øvelse end andre, til at finde det. Samtidig vil jeg også mene at vi alle ser lidt forskelligt på hvad glæde egentlig er. For nogen kan det være alle de små ting, som godt vejr, et kys fra en kæreste eller en hyggelig middag med en ven – hvor det for andre skal være de lidt større ting, som forfremmelse og store begivenheder. For mig er glæde mange ting. Og jeg prøve ofte at finde glæden i selv de mindste ting. Dette kan kræve lidt, men når man først har fundet ud af at sætte pris på selv de mindste ting, så er det så meget nemmere at holde en positiv indstilling igennem hele dagen.

I dag vil jeg dele seks små tips med jer. Seks små ting, som I kan gøre, for at finde glæden frem i hverdagen og i selv de mindste ting. De fleste tips er psykiske, hvilket jeg også vil mene er det vigtigste at huske på, i jagten på glæden og lykken. Det er at have et positivt mindset. Så her er mine bedste tips.

  • Vær taknemmelig. Man kan sagtens øve sig i at være taknemmelig. Ved at øve dig i at være taknemmelig, bliver det nemmere og nemmere for din hjerne at se positivt på tingene i din hverdag. Der er altid noget at være taknemmelig over. Det behøver ikke at være store ting som lønforhøjelse, at finde kærligheden, at blive gift og så videre. Det kan også være små ting som at solen skinner, en veninde ringede til dig i dag, du lavede god aftensmad. En god ting i starten, kan være at føre en taknemmeligheds bog. Skriv ned hver dag, hvad du har været taknemmelig over den dag. Både store og små ting. Og jeg kan næsten garantere at det vil blive nemmere dag for dag.
  • Bliv ved med at lære. Man bliver aldrig for gammel til at lære. Vi skal ikke stoppe med at lære nye ting, bare fordi vi er gået ud af skolen. Det er aldrig for sent at lære noget nyt. Det kan være alt fra at lære et nyt sprog, lær noget om historien, tegne, spille musik, tage billeder. Alt. Find noget, som gør dig glad. Noget som du kan lide at lave. Gør det til en vane at lære noget nyt hver dag. Også selvom det bare er en lille ting. Det kan være at du lærer to nye ord, på et nyt sprog. Eller du finder et online kursus til noget som du synes er spændende.
  • Vær til stede. Lige meget hvad du laver og hvem du er sammen med. Så vær til stede. Du kan aldrig gå tilbage til netop dette øjeblik, så lad vær et minut tælle. Når du er sammen med dine venner, så vær sammen med dem. Lad vær med at sid med telefonen hele tiden. Snak sammen. Hvis du sidder og læser en bog, så fordyb dig fuldstændig i den. Lad vær med at tænk på tusind andre ting, men koncentrer dig om din gode bog. Nyd hver en bid, du tager. Nyd hvert et smil du får på din vej. Ved at være til stede, ser og oplever du mange flere ting, der vil give dig gode minder.
  • Brug tid med de rigtige mennesker. Vi har sikkert alle de veninder, der bare ikke kan sige noget godt om andre. Der er altid noget sladder, de skal af med. De skal altid sige noget grimt om folk, der går forbi dem. Og enten ender du med at hoppe med på vognen, eller også bliver du bare i dårligt humør af det. Det er okay, at sige fra overfor disse mennesker. Og brug i stedet tid med de mennesker, som du rent faktisk bliver glad for at være sammen med. De venner, der får dig til at grine. De venner, der altid griber dig, når du falder. Livet er simpelthen for kort til dårlige venskaber (eller bekendtskaber) så hav kun de bedste mennesker omkring dig.
  • Husk tiden med dig selv. Selvom det er vigtigt at have gode venner omkring sig, så er det også vigtigt at være komfortabel med sig selv. Det forhold du har med dig selv, er det længste forhold du nogensinde vil have. Så selvfølgelig skal du også lære at have det godt med dig selv, og nyde dit eget selskab. Personligt elsker jeg at være mig selv. Og jeg elsker at bruge tid med mig selv. Selvfølgelig elsker jeg også at bruge tid med mine veninder, kæreste og familie – men jeg elsker ligeså højt, bare at være mig selv. Du kan sagtens træne, at blive glad for dit eget selskab. Du behøver ikke at kaste dig ud i at gå i biografen alene – selvom det virkelig er rart! Men du kan starte med bare at bruge en eftermiddag derhjemme med dig selv. Så udvid til at tage på café alene. Og til sidst kan du hoppe over til biografen. Små skridt, men du kan sagtens lære det. Og det er det hele værd.
  • Lær at give slip. På alt det negative. Det kan enten være en ven, der har brudt et løfte. En kollega, der har svigtet dig. Eller du kan være sur over at din yndlings serie er blevet aflyst. Giv slip. Du bliver ikke gladere af at gå og være sur og ked over noget. Du bliver til gengæld glad, når du ikke skal gå og bekymre dig hele tiden. Dette er selv noget som jeg stadig kæmper lidt med, men jeg prøver virkelig ikke at lade små bagateller genere mig. Det er også noget, som tager tid, men jeg er sikker på at alle kan lære det. Så giv slip på alle dine bekymringer og lad vær med at bære nag. Der kommer alligevel aldrig noget godt ud af det!

Har du nogle gode råd og tips, til at finde glæden frem i hverdagen?

Jeg håber at I kan bruge disse små tips til noget. Om ikke andet, så er det et godt sted at starte. Og så håber jeg at I alle sammen får en rigtig dejlig mandag aften og en god start på den nye uge.

1 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post