Sådan laver du den bedste kop kaffe

4. oktober 2017EmmaEngmark

Happy hump day! Halvvejs igennem ugen, og jeg kan efterhånden høre arbejdet kalde på mig igen. En lidt bitter sød fornemmelse, da jeg både savner lidt at gå på arbejde, men samtidig bare elsker at have ferie, haha! Der er heldigvis stadig et par dage tilbage, som skal bruges på blog arbejde og billeder, og ellers et par veninde aftaler med Malue og Helene.

Dagens indlæg skal handle om kaffen – jubi! For et par måneder siden, blev jeg inviteret en tur i Starbucks af PR-connect. Jeg siger jo aldrig nej til kaffe, så jeg var meget spændt på at komme med, og se hvad de havde planlagt for os. Og sikke en oplevelse! Vi var en håndfuld bloggere samlet til åbningen af Starbucks på Axel Torv, hvor vi her fik en introduktion til hvad Starbucks egentlig er: deres værdier og historie. Samtidig fik vi en masse smagsoplevelser med kaffen. Blandt andet hvilken type mad, der er god at sætte sammen med kaffe. Og hvor overraskende godt et stykke ost kan smage, hvor du spiser det mens du drikker kaffen – det er en helt anden smag! Se en lille bid af arrangementet lige her.

Efter arrangementet, var vi alle sammen så heldige at gå derfra med en goodiebag. Vi fik alle en stempelkande, to poser kaffe og et næsten fyldt stempelkort til Starbucks. Poserne med kaffe, var med hele bønner, men du kan altid bede dem om at male bønnerne i Starbucks butikken, hvilket jeg også selv gjorde da jeg ikke har mulighed for at male dem herhjemme. Min favorit er blevet Pike Place, som er en medium ristet bønne, der falder bedst i min og min mands smag.

Vi fik også lært nogle tips og tricks, til hvordan den bedste kaffe laves. Starbucks har nemlig undersøgt præcis hvor mange gram kaffe, flest folk finder passende. Hvor længe det skal trække, og ved hvor mange grader.

Grundopskriften til den gode stempelkande kaffe.

  • Brug 54 gram kaffe til din stempelkande
  • Hæld kogende vand over – gerne 93 grader for bedste resultat
  • Lad kaffen trække i fire minutter, før du forsigtigt presser stemplet i bund
  • Er kaffen for stærk, så tilføj mere kogende vand efter at kaffen har trukket
  • Drik kaffen indenfor tyve minutter, for den bedste smag

Jeg må jo nok indrømme at jeg ikke hiver stempelkanden frem, når det bare er mig, der skal have en kop kaffe. Der tyr jeg oftest til min Nespresso maskine, men en god stempelkande kaffe, smager altså bare bedre. Og ser bedst ud!

Og når der skal kaffe på bordet, så skal der selvfølgelig også hygge på bordet! Efter vores bryllup, sidder vi tilbage med flere kilo Quality Street chokolade, så vi har et par måneders forbrug af chokolade til kaffen.

Jeg håber at I alle får nydt denne blæsende og kolde onsdag – måske med lidt friskbrygget kaffe?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post