Sådan passer du godt på dine sko

29. marts 2018EmmaEngmark
Blog post

God påske! Hvor jeg bare har glædet mig til denne, lange lange weekend. Selvom jeg havde håbet på lidt bedre påske vejr, så er det virkelig dejligt at kunne slappe af i så mange dage. I går var vi oppe hos A’s forældre for at spise, og ikke mindst hente vores skønne hund, som de har passet siden torsdag i sidste uge. Det er helt utroligt at man kan savne en snorkede, prut maskine så meget – men det var virkelig skønt at få ham hjem igen!

I dag tænkte jeg at vi skulle snakke lidt om sko. Nærmere skopleje. Enhver kvinde, har nok lidt for mange sko derhjemme, og det er måske ikke alle vores sko, som vi passer lige godt på og giver den pleje, som de egentlig fortjener. Det er jeg i hvert fald selv skylding i, måske lidt flere gange end jeg egentlig vil indrømme – og det er jo super fjollet, da skoene bare holder sig pænere, hvis vi gad at tage os lidt mere af dem.

I har set mine højt elskede støvler fra Bianco en del gange (senest i dette indlæg) og det er faktisk et af de par sko, der har holdt sig pænest længst tid, da jeg netop har plejet dem rigtig godt, både før jeg tog dem i brug og ellers løbende. Så selvom de bliver brugt i regn og slud, så ser de stadig rimelig pæne ud.

Men hvordan passer man så bedst på sine sko? Jeg er teamet op med Nikwax, for at give et par råd.

  • Imprægnering. Husk altid at imprægnere dine nye sko, især læder og ruskind sko. Oftest kan du få det gjort i den butik, du har købt dine sko hos (Skoringen gør det for eksempel for et gebyr på 40 kroner) men du kan også købe en vandbaseret creme som denne, til at imprægnere dine sko.
  • Vedligeholdelse. Selvom skoen er blevet imprægneret, kan de stadig ende med at se slidte ud, hvis du ikke vedligeholder dem. Det kan du blandt andet gøre med denne lille fætter, du kan polere skoen op med, som samtidig er vandafvisende. Her skal man dog være opmærksom på, at skoen godt kan blive en tone mørkere.
  • Balsam til dit læder. Både mine støvler og mine smukke Malene Birger stiletter, er lavet af læder. Læder bliver som regel pænere med årene, men det skal også have lidt hjælp. Dette er en lille slags balsam til dit læder, der vil puste nyt liv i materialet, gøre det blødt og at det skinner igen.
  • Opbevaring. En vigtig ting at huske, er at opbevare din sko rigtigt. De behøver ikke meget, men er de våde, så tør dem af. Og lad dem ikke stå i direkte sollys for længe, da det kan misfarve. Oftest har jeg mine sko stående i mit tøj skab, bortset fra det par sko, som jeg bruger oftest, der står i gangen, men altid får en klud, så de ikke er våde for lang tid.

Har I nogle gode tips til at passe godt på sine sko?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post