Sådan redigere jeg mine billeder

3. august 2017EmmaEngmark

Billede redigering. Hvis du har en blog, går meget op i din instagram eller arbejder meget med billeder, så går du nok også rimelig meget op i billede redigering. Det gør jeg i hvert fald.
Det er ikke fordi jeg synes at alle billeder skal igennem ti forskellige filtre, eller at jeg photoshopper min krop mindre end den egentlig er – men jeg synes alligevel at de fleste billeder, godt kunne bruge en smule touch up. Og især når det kommer til instagram. Jeg har tidligere lavet et indlæg om min instagram profil, hvor jeg snakker lidt om hvor svært det kan være at få et flot feed til ens profil. Og hvis du er bare en smule som mig, så går du også op i instagram feeds. For ja, jeg vil gerne have at mit instagram feed, hænger bare nogenlunde samme. Hvilket oftest sker, når billederne er redigeret på samme måde.

I dag tænkte jeg at lave en lille hurtig guide, til hvordan jeg redigere mine billeder, både til bloggen og til instagram – da det oftest er de samme billeder, der ryger op begge steder.
Alle mine billeder bliver redigeret på min telefon. Jeg har faktisk ikke et billederedigerings program på min computer, da jeg alligevel synes at det er så nemt at gøre det på telefonen. I alt har jeg syv apps, der er relateret til billeder. Selvfølgelig er der Fotos appen, som holder alle billederne. Så har jeg Ol.Share, der gør at jeg kan hente mine billeder direkte fra mit Olympus kamera. Phonto, der er god til tekst på billeder. Planoly, der giver dig mulighed for at se hvordan dine billeder ser ud ved siden af hinanden – til enhver instagram nørd. Og de tre sidste, bruger jeg til at redigere billeder med.

Sådan redigere jeg mine billeder til instagram og bloggen.

  • Snapseed. Den første app jeg bruger, er snapseed. Det eneste jeg bruger denne app til, er at lysne billedet en lille smule. Jeg har en del andre apps, der også kan lysne billeder, men jeg synes at det lys som snapseed giver, er det mest naturlige. Normalt sætter jeg lyset helt op til 50%, men det kommer selvfølgelig an på hvordan billedet så ud til at starte med.
  • Facetune. I facetune, går jeg amok med “whiten” værktøjet. Oftest til baggrunde eller i formvejen hvide vægge – som I kan se på begge mine billede eksempler. På det øverste billede, har jeg gjort væggene mere hvide, og på det nederste billede, er det bygningen som jeg har lysnet. Og det gør bare en verden til forskel – især når jeg prøver at holde mit feed rimelig lyst. Så bruger jeg også en gang i mellem “details” værktøjet til at fremhæve bestemte ting. For eksempel mad, mine øjne, smykker og så videre.
  • Vsco. I vsco bruger jeg et filter. A5. Og jeg bruger oftest det samme til alle billederne. Jeg har brugt en masse forskellige filtre i denne app, men efterhånden er jeg blevet størst fan af A5. A serien, er en man skal tilkøbe i app’en, men hvis man virkelig vil have flotte filtre på sine billeder, så vil jeg mene at de små 30,- er godt givet ud. Jeg plejer at sætte filtret til 6-7 stykker, så det stadig ikke ser alt for redigeret ud.

Hvordan redigere I jeres billeder?

1 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post