Sådan renser du nemt dine makeup børster

4. april 2017EmmaEngmark

Noget af det vigtigste i forhold til ren hud, er at rense huden og de redskaber som vi bruger på huden – her tænker jeg især på makeup børsterne, der kan indeholde utrolig mange bakterier, hvis de ikke bliver renset regelmæssigt. Det siges at børsterne skal renses efter hvert brug – men lad os være ærlige, det er der ingen, som har tid (eller lyst) til. Selv prøver jeg at huske det en gang om ugen, og det virker rimelig godt for mig.

Et par gange om ugen sprøjter jeg mine børster med en brush cleanser spray (min er fra H&M og er ganske fin) men den rengøre ikke i dybden og er ikke en varig løsning. Men der er en nem måde, at rengøre den grundigt på.

Du skal bruge:

  • En halv dl opvaskemiddel
  • En halv dl oliven olie
  • Et par dråber duftolie, hvis man vil

Hæld det hele i en lille skål – denne blanding er som regel nok til fem-seks af mine børster – gør dine børster våd, og husk at hold børsterne nedad så du ikke risikere at opløse limen, der holder hårene på plads. Drej børsten rundt i sæbe blandingen, og brug din håndflade som underlag, mens du drejer børsten rundt på håndfladen. Her vil du kunne se en masse skidt skylle ud af børsten. Klem et par gange om hårene med pegefinger og tommelfinger, for at få al skidt og sæbe ud. Når vandet er klart, er børsten ren. Læg børsterne på et håndklæde, så de kan tørre.
Husk aldrig at sæt dem på plads når de er våde, da det igen kan ødelægge limen.

Som sagt prøver jeg at huske at rengøre mine makeup børster en gang om ugen. Jeg prøver at gøre det om søndagen, så jeg har rene børster til den nye uge.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post