Sådan undgår du digitale afbrydelser og bliver mere produktiv

12. september 2017EmmaEngmark

Godmorgen søde piger.
Er jeg den eneste, der ikke kan finde ud af vejret i øjeblikket? Først regner det, så stormer det og nu skinner solen fra en skyfri himmel. Jeg går inderligt og håber på at vi får et nogenlunde stabilt hver i næste weekend, så vi kan få taget nogle flotte bryllups billeder nede på Amager Strand. Men vi må nok have en backup plan også, hehe.

I dag på bloggen, skal det handle om telefoner. Og hvordan de kan hindre dig i at være mest produktiv, når du har nogle opgaver, der skal laves. Sidder jeg med min telefon ved siden af mig, når jeg skriver et blog indlæg, kan det hurtigt tage flere timer for mig at skrive, fordi jeg hele tiden bliver forstyrret af en besked, en mail eller bare en notifikation. For det er bare svært at lade telefonen være, når der tikker noget ind. Og det er ikke altid let, bare at lade vær med at kigge på den. Så i dag skal vi snakke lidt om hvad man kan gøre, for ikke at blive forstyrret af sin telefon.

Mange af os har sikkert et job, hvor telefonen spiller en rimelig vigtig rolle. Jeg kan aldrig slukke min telefon, da jeg er chef for en håndfuld mennesker, der altid skal have fat i mig. Samtidig er jeg tit på de sociale medier, på grund af min blog. Men jeg kan tydeligt mærke forskel på min koncentration, alt efter om jeg har telefonen på mig eller ej. Og selvom du måske heller ikke kan slukke din telefon i flere timer, er der stadigvæk måder hvor du kan opnå samme effekt.

Fire måder hvorpå du kan undgå digitale afbrydelser:

 • Sæt telefonen på “airplane mode”. Eller hvad det end hedder på din telefon. Hvis du sidder med noget arbejde, og endelig har fundet en god stime hvor du bare knokler der ud af. Men så tikker der en besked, en mail eller en notifikation fra facebook ind, og de fleste af os vil nok automatisk række ud efter telefonen for at tjekke hvad der kom ind. Her kan det være rigtig svært at komme tilbage i den gode rytme, når den først er blevet brudt. Sætter du telefonen på “airplane mode”, vil du ikke blive forstyrret og kan blive færdig med dit arbejde i ro og fred.
 • Luk de andre browser faner. Hvor mange faner har du åben på din computer lige nu? Garanteret mere end bare denne ene – og sidder du med noget arbejde, har du garanteret også nogle andre faner åben på samme tid. Hvilket kan føre til en masse oversprings handlinger. Jeg kender det i hvert fald selv. Jeg er ret dårlig til at lukke facebook ned, og når jeg så sidder med et blog indlæg som jeg er i gang med at skrive, kan jeg pludselig se en besked eller en notifikation. Den skal lige tjekkes. Og så ender jeg som regel med at kigge på en masse andre ting, inden jeg kommer tilbage til mit indlæg. Det læner sig lidt op ad ovenstående tip, men luk for de andre browser faner, for at bevare dit fokus på dine opgaver.
 • Lav elektronik fri zoner. Som for eksempel soveværelset. Vi kender den sikkert alle sammen: telefonen kommer frem inden sengetid, og pludselig kommer man en halv time senere i seng, fordi facebook eller instagram lige skal kigges igennem. Om morgen har jeg en dårlig vane om at kigge mine mails igennem, hvilket betyder at jeg kommer det senere op ad sengen. Lav i stedet en regel om at telefoner, iPads og så videre, ikke må komme ind i soveværelset. Køb et normalt vækkeur, hvis du bruger telefonen til det. Det bør også gøre, at du kan sove bedre om natten.
 • Giv dig selv en deadline. Hvis du ikke vil sætte din telefon på “airplane mode”, eller måske ikke kan på grund af dit arbejde, så sæt i stedet en timer for dig selv, om hvornår du må tjekke din telefon. Sæt for eksempel et mål for dig selv, om at du først må tjekke din telefon om et kvarter, og brug de femten minutter på at arbejde hårdt. Næste gang kan du måske sætte den til tyve minutter, og senere til en halv time. På den måde får du næsten samme funktion som “airplane mode”, men du er stadigvæk til at få fat i, hvis nogen skulle ringe efter dig i et nødstilfælde.

Hvad er jeres bedste tips til at undgå digitale afbrydelser?

3 Comments

 • Emilie Ildstein

  12. september 2017 at 11:17

  Gode tips! Jeg bliver rigtig ofte distraheret i mit arbejde fordi der sker så meget spændende på de sociale medier…❤️

  1. EmmaEngmark

   12. september 2017 at 19:32

   Og den er jeg virkelig også skyld i tit – som lige nu, hvor jeg både skriver indlæg, svarer på kommentarer og ser Suits. Det kan være svært nogle gange 😉

 • Vejen til Birkin

  12. september 2017 at 23:01

  Når jeg er på arbejde gemmer jeg ofte min telefon i skabet, så jeg ikke lige kommer til at….
  /Annette

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Post Next Post